Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Η Ελλάδα της απαξίας και του εθνομηδενισμού

   
   

Γράφει ο Νίκος Καρατουλιώτης*

Χθες καμαρώσαμε τον αστυνομικό που ήταν υπεύθυνος για την φύλαξη της πρεσβείας του Ιράν, να γελοιοποιείται από τους Ρουβίκωνες…

Προχθές υποδεχθήκαμε σαν ήρωες, τους στρατιωτικούς που χάθηκαν στο Έβρο (λες και ήταν η κοκκινοσκουφίτσα που χάθηκε στο δάσος)...


Τον Φεβρουάριο η ναυαρχίδα του λιμενικού μας, στην περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε από τουρκικό σκάφος της ακτοφυλακής, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Στην ίδια περιοχή των Ιμίων ο Έλληνας ΥΠΕΞ με τα γεγονότα του 1996 παρότρυνε τους στρατιωτικούς να πουν ότι «την σημαία την πήρε ο άνεμος», ενώ ταυτόχρονα ο τότε πρωθυπουργός ευχαριστούσε τους Αμερικανούς εντός της βουλής, υπό τα γιουχαΐσματα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όταν ο σημερινός πρωθυπουργός λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έλεγε ότι «οι θάλασσες δεν έχουν σύνορα» και μπέρδευε την Μυτιλήνη με την Λέσβο.
Όταν σήμερα, οι Έλληνες ψαράδες κάνουν προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις τουρκικές καθημερινές θαλάσσιες παραβιάσεις, επειδή το ελληνικό κράτος δεν μπορεί να διασφαλίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα.

Πόσο χαμηλά ακόμη μπορεί να πέσει αυτός ο τόπος; Και πόσο μπορεί να πορεύεται με ιδανικά της απαξίας;
Έρχονται τα χειρότερα!


*Ο Νίκος Καρατουλιώτης είναι Υποστράτηγος Ε.Α


Αναστάσιος Β. Γκουριώτης