Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

OΙ Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ

Στέλιος Κυριμλής*
 17 Σεπτεμβριου,  2018

……..Προσπαθώ νά βρώ πράγματα νά κάνω και νά μήν ασχολούμαι με θέματα πού μέ βασανίζουν αλλά δέν μπορώ.... ασχολούμαι μέ τό Μακεδονικό ζήτημα εδώ και 35 χρόνια και έχω δυσκολία νά σβήσω τό διακόπτη!!! Eίναι λοιπόν καιρός πάλι, νά πώ τίς σκέψεις μου..Θά προσπαθήσω νά τίς βάλω σέ μία σειρα και πρέπει να εξηγήσω ορισμένα πράγματα. 
Ζητώ συγνώμη εάν τα παραλέω!!....Όπως λέει ο φίλος μου ο Μάρκους Τέμπλαρ, αναλυτής με τήν υπηρεσία πληροφοριών γιά πολλά χρόνια..έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν κοινή καταγωγή και ιστορία, κοινό πολιτισμό, ήθη και έθιμα, κοινή γλώσσα και θρησκεία, κοινά ιδεώδη και κοινή εθνική συνείδηση.

       Η Ελλάδα είναι, η μάλλον ήτανε, μία από τίς λίγες χώρες στόν πλανήτη πού είχε αυτά τά χαρακτηριστικά. Δέν γνωρίζω ακριβώς πότε άρχισε , αλλά θυμάμαι τόν πρόεδρο (πατέρα) George Bush στούς λόγους του συχνά νά αναφέρεται, στόν όρο «Παγκοσμιοποίηση» καί «Νέα Τάξη Πραγμάτων» πού αργότερα κατάλαβα και έμαθα τί περίπου ήταν αυτό και τί εννοούσε....Μή ξεχνάτε ότι ο πατέρας Bush όπως καί ο υιός του George ήταν μέλη τής Trilateral Commission η οποία υποστήριζε τή Παγκοσμιοποίηση η Νέα Τάξη Πραγμάτων και φυσικά και την Παγκόσμια διακυβέρνηση κρατών μέσω του χρέους!! Ηταν το έτος 1974 πού έμαθα για αυτήν την οργάνωση την οποία διαβάζω και ερευνώ από τοτε...  Δέν είναι μυστικό, ότι τα τελευταία τουλαχιστον 40 χρόνια, όλοι οι πρόεδροι, αντιπρόεδροι , υπουργοί εξωτερικών και οικονομικών τής Αμερικής ήταν μέλη της Trilateral Commission, με ίσως 2-3 εξαιρέσεις!! Γιά τον πρόεδρο Τράμπ δέν έχω πληροφορίες.....
Η Νέα Παγκόσμια Τάξη έχει ως βασικά χαρακτηριστικά, ένα συλλογικό σύστημα ασφαλείας (με πυρήνα το ΝΑΤΟ), μια παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση (με εργαλεία την παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), οικονομικούς οίκους αξιολόγησης όπως Standard and PoorMoodysFitchFed., IBAN , την Παγκόσμια Οργάνωση Εμπορίου κλπ), μια παγκόσμια δικαστική δομή (Διεθνές Δικαστήριο Χάγης), Δημοκρατίες δυτικού τύπου, Οργανισμούς με διαδικασίες λήψεως αποφάσεων, όπου κυριαρχεί η δυτική επιδιαιτησία και τήν συνεχή επικοινωνία και πληροφορία  παγκοσμίως (με τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, διεθνή και εθνικά, CNN,BBCNew York TimesWashington PostFAZ, κλπ.). Έτσι οι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιούν, όπως φαίνεται καθαρά σήμερα, τρεις μεθόδους για να πετύχουν τους σκοπούς τους....

Πρώτον, την οικονομική εξαθλίωση των λαών κυρίως με τεχνητές οικονομικές κρίσεις, ( όπως η κατάρρευση τού Χρηματιστηρίου Αθηνών επί Σημίτη, η υποτίμηση τής Δραχμής επί Σημίτη, εξοπλιστικά προγράμματα, μνημόνια  κλπ.) και διακίνηση μεγάλων ροών λαθρομεταναστών, με αποτέλεσμα τήν αλλοίωση της Χώρας και την απώλεια μέρους της εθνικής κυριαρχίας.


Δεύτερον, την πολυδιάσπαση των κρατών, με την αναζωπύρωση μειονοτικών ζητημάτων, όπως η διάσπαση τής πρώην Γιουγκοσλαβίας, μέ τούς Βόσνιους, Κροάτες, Μακεδόνες, Αλβανούς, Κόσσοβο, κλπ.με σκοπό τη δημιουργία αδύναμων κρατικών οντοτήτων που θα υποκύπτουν σε εκβιασμούς και πιέσεις των παγκόσμιων εντολέων. Επίσης τό ίδιο γιά την διάσπαση τής Τσεχοσλοβακίας σέ Τσεχία καί Σλοβακία... Σύντομα τής Τουρκίας με τους Κούρδους (τό έγραψα στο προηγούμενο γράμμα μου), και της Ελλάδος μέ «Μακεδόνες», Τούρκους (Θράκη) και Αλβανους (Τσαμουριά).  Ηδη η "Δημοκρατία τής Τσαμουριάς" η οποία διεκδικεί την περιοχή με Αρτα, Πρέβεζα, Ηγουμένιτσα, Πάργα,κλπ. έχει δημιουργηθεί, μέ το σύνταγμα τους κατατεθημένο στην Ε.Ε., μέ πρόεδρο, αντιπρόεδρο, υπουργό εξωτερικών κλπ. που εχουν αναγνωρισθεί από την ΕΕ και συμμετέχουν στίς συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ως παρατηρητές, πρός το παρόν! 
Μήν ξεχνάτε οτι ο Τσίπρας, ήδη δέχτηκε τόν πρόεδρο τής Δημοκρατίας τής Τσαμουριάς, στό Μαξίμου...... Ερχεται...έρχεται....!!
Τρίτον, με την ίδια την απεθνικοποίηση των κρατών, με σκοπό την άμβλυνση της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και φυσικά  του εθνικού φρονήματος (Χρυσή Αυγή, Μαρί Λεπέν, κλπ). Εδώ χρησιμοποιείται η μαζική είσοδος στα εθνικά κράτη παράνομων μεταναστών με τελείως διαφορετικά εθνικά, θρησκευτικά και πολιτιστικά στοιχεία, αλλά και ο συνεχής βομβαρδισμός των παραμέτρων της κάθε εθνικής συνείδησης, ως φασίστας, ρατσιστής, ξενόφοβος, ακροδεξιός κλπ.

Τα έθνη που αντιδρούν δέχονται ένα ασταμάτητο πόλεμο. Όσο πιο περήφανο είναι ένα έθνος, όσο πιο μεγάλη ιστορία και πολιτισμό έχει, τόσο πιο δύσκολος στόχος είναι και τόσο πιο λυσσαλέα πολεμείται. Στον πόλεμο αυτό επιστρατεύονται κάθε λογής ''οπλικά συστήματα'', όπως ΜΜΕ και κάθε άλλο συνομοτικό μέσο  της ΝΠΤ( όπως η Open Society  του  George Soros) και αποκαλούν κάθε ίχνος πατριωτισμού και αγάπη πρός τό Εθνος,ως σοβινιστικό εθνικισμό,φασισμό, ακροδεξιο, ρατσισμό κλπ.
Έτσι λοιπόν φίλοι μου,διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο στον παγκόσμιο στίβο και στην πατρίδα μας, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα θύματα της δόμησης της ΝΠΤ, αφού επελέγη σκοπίμως (ή εξελίχθηκε στην πορεία, και με μαρτυρίες από Ευρωπαίους και Αμερικανούς οικονομολόγους) ως ''πειραματόζωο'', αφενός της οικονομικής εξάρτησης ενός κράτους με τεράστιο πλούτο και αφετέρου της απεθνικοποίησης ενός συμπαγούς κράτους-έθνους. Οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι πολλοί και μεγάλοι. Από την πλήρη οικονομική εξαθλίωση του λαού  και την υποθήκευση του τεράστιου πλούτου μας στους δανειστές (του ορυκτού όπως χρυσό,πετρελαια,φυσικό αέριο, του Πολιτιστικού με όλα τα Αρχαία αγάλματα, και Μουσεία, Κτηματικό με τα διάφορα ακίνητα-κτήρια φιλέτα, Ξενοδοχεία, Νησιά κλπ.) πού ήδη έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό,μέχρι και την τραγωδία στα εθνικά μας θέματα, κάτι που άρχισε πλέον να φαίνεται με την πρόσφατη  εσχάτη προδοσία από όλο το πολιτικό φάσμα στο θέμα της Μακεδονίας μέ την συμφωνία των Πρεσπών.....

Τό ότι ο Τσίπρας και Σια, παρέδώσαν τόν Πολιτισμικό μας πλούτο, με όλα τα μνημεία και Μουσεία τής Ελλάδος, είναι καί η αιτία πού σταμάτησαν τίς ανασκαφές στήν Αμφίπολη, άν και τό ΕΣΠΑ εχει χρηματοδοτήσει τίς ανασκαφές, μέ 1,500,000.00 Ευρώ, τα οποία κρατά το Υπουργείο Πολιτισμου, παρ’όλο που έχουν εγκριθεί καί σταλεί, απο τόν περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιτζικώστα εδώ καί ενάμιση χρόνο!!!..... Τί δέν καταλάβατε??????....ΟΛΟΙ  ξέρουν ποιός είναι μέσα!!!

Η Ελλάδα δέν θα μπορέσει νά ξεπληρωσει το χρέος της ΠΟΤΕ ..... γιατί απλούστατα κυνηγάει συνεχώς ένα φάντασμα...! Αυτό είναι, ο τεράστιος τόκος τών δανείων, πού  δέν εκτυπώθηκε ποτέ και γιαυτό οι Δανειστές ζήτησαν τόν Ορυκτό πλούτο της και τά άλλα, ως ενέχυρο !!!

¨Οσοι από εσάς ασχολείσθαι με τα οικονομικά, γνωρίζετε πολύ καλά ότι, όλα τα  χρήματα πού κυκλοφορούν στόν κόσμο, εκτυπώθηκαν υπό τύπου κεφαλαίου....   ο τόκος δέν εκτυπώνετε ΠΟΤΕ!!! και αυτός είναι ενας απο τούς λόγους που πολλοί πού  έχουν δάνεια, δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν  καί χάνουν ότι ενέχυρο έχουν βάλει...σπίτια, αυτοκίνητα οικόπεδα, ορυκτό πλούτο,πετρέλαια,φυσικό αέριο κλπ......Αυτό, ειναι το μεγάλο μυστικό του δανεισμού,  η όπως αλλοιώς του   USURY SYSTEM!!!!  Γι’αυτό μετά τήν οικονομική εξαθλειωση πρέπει πάντοτε να υπάρξει ανάπτυξη, όχι για να ξεπληρωθεί το χρέος, αλλά για να μπορεί, η χρεοκωπημένη χώρα, να πληρώνει τόν τόκο κάθε μήνα!!!! ....αλλοιώς θα υπάρξει Παγκόσμια οικονομική καταστροφή. Είναι σάν ένα μπαλόνι στό οποίο πρέπει νά φυσάς αέρα συνέχεια...δέν μπορείς νά το αφήσεις να ξεφουσκώσει!!   Eάν κάποτε έχω καιρό και μέ πιάσει και το μεράκι, μπορούμε νά τά συζητήσουμε, ίσως στό επόμενο γράμμα!!!
Η Αμερική θέλει την ηγεμονία της Ευρώπης αλλά δυσκολεύεται με την Γερμανία η οποία θέλει τό ιδιο και την ανταγωνίζεται. Οι Ρώσσοι έχουν μια πολύ καλή σχεση με την Γερμανία την οποία τροφοδωτούν εδώ και χρόνια, με όλην την ενέργεια που χρειάζεται η βιομηχανία της, σε σχεδόν τιμή κόστους. Είναι ο κύριος λόγος που η Γερμανία ανέπτύχθει τόσο γρήγορα!. Η Αμερική προσπαθεί να τό αλλάξει αυτό. Τα κοιτάσματα φυσικου αερίου απο το Ανατολικο Αιγαιο, (Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου) πρέπει να πάνε στην Ευρώπη και τα διεκδικουν Αμερικανοί και Γερμανοί. Για να γίνει αυτο πρέπει να εξασφαλισθουν οι διάδρομοι πρώτα. Εδώ έχουμε την Ελλάδα,( χερσαία και νησιωτική, τα αεροδρόμια,τα λιμάνια και τους ποταμούς).

Σέ γενικές γραμμές, οι Γερμανοί πήραν τα αεροδρόμια, οι Κινέζοι το λιμάνι του Πειραιά, οι Αμερικάνοι τά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης, Καβάλας καί φυσικά θέλουν και τής Θεσσαλονίκης το οποίο ανήκει σε μία κοινοπραξία μέ Γερμανους, Κινέζους, Ιάπωνες κλπ.αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό στόν Ιβάν Σαββίδη. Δέν είναι τυχαίο που τα από ξένους ελεγχόμενα και κατευθύνόμενα ΜΜΕ, τούς τελευταίους 3-4 μήνες, προσπαθούν νά τόν δυσφημήσουν καί νά μαυρίσουν την εικόνα του Ιβαν Σαββιδη με διάφορα σχόλια για μαύρο χρήμα, κλπ.

Εγώ έχω συναντήσει τον Σαββιδη αρκετές φορές, και τό θεωρώ έναν πολύ καλο Έλληνα ομογενή, (όπως είμαι και εγώ), καλό οικογενειάρχη, έξυπνο επιχειρηματία και ευεργέτη. Γνωρίζω τι εχει κάνει για την Θεσσαλονίκη αλλά και για πολύ κόσμο. Δημιούργησε χιλιάδες  θέσεις εργασίας με τίς επενδύσεις του, έκανε δωρεές, καθιέρωσε έδρα Ποντιακών Σπουδών σέ Πανεπιστήμια, έδωσε υποτροφίες σέ μαθητές, ένωσε τήν Παγκόσμια Ποντιακή Νεολαία κλπ. 

Εγώ νομίζω οι εφημερίδες πρέπει νά ασχοληθούν μέ  τους κ.κ. Κόκκαλη, Μπόμπολα, Κοντομηνά, Μαρινάκη, Βαρδυνογιάννη, Αγγελόπουλο κλπ. εάν θέλουν ρεπορτάζ και επίσης οι Θεσσαλονικείς νά εξηγήσουν γιατί έβγαλαν έναν Ανθέλληνα,Τουρκόφιλο, φιλοσκοπιανό, προδότη για Δήμαρχο δύο φορες  πρίν να ασχοληθούν με τόν  Σαββίδη. 

Εγώ πιστεύω αυτό γίνεται για να τόν στριμώξουν νά δώσει τό μερίδιο του στους Αμερικάνους για νά έχουν και τόν έλεγχο του λιμανιού Θεσσαλονίκης μαζί με τους Γερμανούς. Όπως γνωρίζετε, τα σχέδια είναι να εκβαθύνουν τον Αξιό και να γίνει πλοηγήσιμος μέχρι τον Δούναβη για να μεταφερθεί το υγροποιημένο φυσικό αέριο του Αιγαίου στην καρδιά της Ευρώπης και να αντικαταστήσει το Ρωσσικό..... Ο Σαββίδης κατα τήν δική μου άποψη είναι ένας πολύ έξυπνος επιχειρηματίας, όπως καί ο πρόεδρος Τράμπ και πιστεύω ότι εάν οι Αμερικάνοι τό θέλουν και του κάνουν μία πρόταση ελκυστική, μπορεί και να τήν δεχθεί!
Η Ελλάδα πρέπει άμεσα να αφυπνισθεί πρίν νά ειναι αργά. Να αλλάξει πορεία και να ορθώσει ανάστημα, βασιζόμενη στην τεράστια δυναμική της εθνικής μας υπόστασης, στην σημαντική γεωπολιτική μας θέση και αξία, καθώς και στον μεγάλο πλούτο που έχουν τα εδάφη και οι θάλασσές μας. Να απαιτήσει τα δίκαιά της δυναμικά από τους ''συμμάχους'' μας. Στίς προηγούμενες «σκέψεις μου» είχα μιλήσει για ανταλλάγματα...!!! Καλές και απαραίτητες είναι οι συμμαχίες και οι οργανισμοί στους οποίους ανήκουμε, αλλά η συμμετοχή μας θα πρέπει να διασφαλίζει και το μέγιστο δυνατό εθνικό συμφέρον. Πρέπει να ζητήσουμε από τήν Αμερική να εγγύηθούν τήν Εθνική Κυριαρχία μας, όπως έκαναν με το Ισραήλ. Δέν θέλουμε να πολεμήσουν γιά μάς, αλλά πρέπει να μάς δώσουν ότι όπλα χρειαζόμαστε να αμυνθούμε....αυτό είναι εγγύηση.

Επίσης άμεσα νά διεκδικήσουμε της Πολεμικές αποζημιώσεις μας απο τήν Γερμανία πού υπολογίζονται στα 280-300 δις. Ευρώ!!
Αν λοιπόν, θέλουμε ειρήνη, να προετοιμασθούμε για πόλεμο..Εάν θέλουμε νά μήν χάσουμε τα εδάφη μας να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο!!   Οι λαθρομετανάστες αλωνίζουν τήν χώρα μας και απειλούν τόν πληθυσμό της. Πρέπει όλοι οι Έλληνες νά οπλισθούν νόμιμα και να υπερασπισθούμε τόν εαυτόν μας και τίς οικογένειες μας και την αλλη φορά πού οι λαθρομετανάστες κλείσουν την Εγνατία οδό και απαγορεύσουν τα φορτηγά μέ τίς εξαγωγές μας η τόν κόσμο, νά πάει στήν δουλιά του, νά τά χρησιμοποιήσουν για νά καταλάβουν ότι παρόλο που είναι λαθραίοι, η πολιτεία τούς φροντίζει όσο μπορεί, και εάν δεν τούς αρέσει να πάνε πίσω στήν Πατρίδα τους,και εάν με αποκαλείτε Ακραίο η Ρατσιστή μάλλον δέν ...θα καταλάβατε τό γράμμα μου!!!

Ο Ερντογάν θέλει νά πεί στούς Τούρκους και να τούς δείξει εν όψει των εκλογών το 2019, ότι ανακτά όχι μόνο το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας αλλά και εδάφη της. Θέλει νά δείξει ότι έκανε τήν Τουρκία μεγάλη περιφερειακή δύναμη μέ τεράστια πολεμική μηχανή και αψηφά Αμερικανούς, Γάλλους, Ιταλούς, Αγγλους κλπ. και ότι υποχρέωσε την Ελλάδα να επανεξετάσει την συνθήκη της Λωζάνης και να δώσει εδάφη και να μοιραστεί τούς φυσικούς πόρους του Αιγαίου και της Κύπρου...γι’αυτό πρέπει νά είμαστε οπλισμένοι και με το δάκτυλο στην σκανδάλη....μόνο τότε όλοι γύρω μας θα μάς πάρουν στα σοβαρά και θα σταματήσουν τίς διεκδικήσεις!!                                                                   

   Εύχομαι οτι οι Έλληνες θα ψηφίσουν στό σύντομο μέλλον, μέ τό μυαλό τους και αγάπη πρός τήν Πατρίδα και όχι πρός τα κόμματα και να εκλέξουν μιά ΕΛΛΗΝΙΚΗ Κυβέρνηση......Σάς ζάλισα....Ζητώ συγνώμη για τήν φλυαρία μου....Πάμε γιά ύπνο λοιπόν, αλλά και μέ τό....όπλο κάτω απο το μαξιλάρι!!!                                                                      
Μέ εκτίμηση,
Στέλιος Κυριμλής


*Steve A. Kirimlis, VP
Courtesy Title & Escrow Corp.
Reges Law Firm, P.C. General Counsel
10411 Motor City Drive, Suite 301
Bethesda, MD 20817

Bus: 240-395-1391
Fax: 240-395-1393
Licensed in MD/DC/VA/PA