Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΜΕ Λέσβου: «Θολοκουλτουριάρηδες όσοι αντιδρούν για τον όρο “λάθρο”»

Στην αντεπίθεση πέρασε η ΕΛΜΕ Λέσβου για τον όρο «λαθρομετανάστης»
Ο Αποστόλης Βαρελτζής, που ήταν και ο εισηγητής της συγκεκριμένης πρότασης, μιλώντας στο Έθνος χαρακτήρισε θολοκουλτουριάρηδες όσους αντέδρασαν στην απόφαση των δασκάλων.
Ο ίδιος επέμεινε ότι το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τους ορισμούς. «Θέλαμε να αντικρούσουμε την προσπάθεια κάποιων να ταυτίσουν τους λαθρομετανάστες με τους προσφυγες της Μικράς Ασίας και του Πόντου.


Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο. Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικοιοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα.
Ο παράτυπος μετανάστης έχει έγκριση αλλά όχι τα νομιμοποιητικά έγγραφα. Κάθε άλλος που περνάει παράνομα τα σύνορα μιας χώρας καλείται παράνομος μετανάστης, έννοια που στην καθομιλουμένη αποδίδεται με τον όρο λαθρομετανάστης» δήλωσε ο κ. Βαρελτζής.
Το υπ. Παιδείας από την πλευρά του έκανε λόγο για «αλγεινή εντύπωση» από την απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου και προσθέτει στην ανακοίνωσή του ότι «το Υπουργείο εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δεν θα ακολουθήσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση. Υπενθυμίζει δε στους εμπνευστές της, μέλη της παράταξης ΔΑΚΕ της Νέας Δημοκρατίας, το έγγραφο της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ξένης Δημητρίου με το οποίο ζητείται η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».
pronews

«Σύμφωνα με τη διεθνή ορολογία, πρόσφυγας νοείται κάποιος μόνο στην πρώτη χώρα υποδοχής του και εφόσον του χορηγηθεί άσυλο. Μετανάστης είναι αυτός που έχει φύγει από τη χώρα του οικειοθελώς και έχει όλα τα νόμιμα έγγραφα.»

Τι δεν καταλαβαίνουν λοιπόν κάποιοι; Το έχω πει πολλές φορές, άλλο πρόσφυγας άλλο μετανάστης και άλλο λαθραίος που μπαίνει κρυφά και χωρίς άδεια σε μια περιοχή ένα λεωφορείο, ένα τρένο, αεροπλάνο, πλοίο χωρίς άδεια ή εισιτήριο. Πρόσφυγες είναι μόνο αυτοί που έρχονται από την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας και ιδιαίτερα οι γονείς με τα παιδιά τους, και τα κορίτσια. Οι νεαροί μάχιμης ηλικίας καλά θα κάνουν να μείνουν και να υπερασπισθούν την χώρα τους.
Όλοι οι άλλοι δεν έχουν θέση στην χώρα μας εκτός του ότι είναι λίαν επικίνδυνοι. Η κάθε κυβέρνηση πρώτα θα πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια του λαού της και μετά να κοιτά τις «ανθρωπιστικές(?)» επιχειρήσεις. Όσο για τις διάφορες  Μ.Κ.Ο. ποιος «έξυπνος(?)» τις κάλεσε; Να προσφέρουν τι που δεν μπορεί να το προσφέρουν οι δημόσιες υπηρεσίες; Ποιος ελέγχει την προέλευση όλων αυτών;
Κύριοι κυβερνώντες δεν σας εκλέξαμε σε θέση εξουσίας για να φοβόμαστε να κυκλοφορούμε στους δρόμους της χώρας μας.

Ν. Παπαδόπουλος MDPhDFEBO
Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ.
Θεσσαλονίκη
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΛΛΑΣ