Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018

Που βρίσκεται το πρόβλημα με τις γερμανικές επανορθώσεις στην ουσία του ανέκαθεν!


Η ΜΕΓΑΛΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! 

Γράφει ο Δαμιανός Βασιλειάδης Ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου διεκδίκησης των οφειλων της Γερμανίας προς την Ελλάδα

Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων ολκής, οι οποίοι συστηματικά εξαπατούν τον Ελληνικό Λαό.\ Συναγελάζονται με ψεύτικα χαμόγελα και εξαπατούν τους πάντες και τα πάντα. Κόκκινα χαλιά, τιμητικά αγήματα, αγκαλιάσματα και διάπλατα χαμόγελα, δήθεν χάριν της ...ελληνογερμανικής φιλίας.
 Και καλά ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι συνειδητός ανθέλλην και, όπως άλλωστε ο ίδιος δημοσίως έχει παραδεχθεί, πολιτικός απατεώνας.
Αλλά οι δύο πρόεδροι, ο Έλληνας και ο Γερμανός, πώς μπορούν να είναι αδελφοποιητοί όταν ποτέ μέχρι σήμερα, αφότου σαν αύριο προ 74 ετών τελείωσε η γερμανική κατοχή και έκτοτε ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ. Αυτό σημαίνει πολύ απλά ότι θεωρητικά εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε ΕΜΠΟΛΕΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Υποτίθεται ότι είμαστε εταίροι στην Ε.Ε. και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά ΧΩΡΙΣ να έχουμε υπογράψει συνθήκη ειρήνης.
 Και θα αναρωτηθεί κάποιος καλοπροαίρετος πολίτης "γιατί;", "γιατί όχι;". Η απάντηση έγκειται στο γεγονός ότι η ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ εμποδίζει τυπικά τη διεκδίκηση του ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ. Αυτό είναι το νομικό επιχείρημα της γερμανικής πλευράς για να αρνείται να το πληρώσει. 
Αν είχαν τσίπα οι δύο θεσμικοί ανώτατοι παράγοντες, ο Έλληνας και ο "φιλοξενούμενος" Γερμανός, θα είχαν φροντίσει να υπογραφεί η ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΙΡΗΝΗΣ. Όλα τα άλλα είναι μια μεγάλη κωμική υποκρισία... Αιδώς!
 Το μείζον πρόβλημα ανέκαθεν είναι οι ελληνικές κυβερνήσεις και τώρα κυρίως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που απαγγέλει εκθέσεις ιδεών στους αφελείς και ηλίθιους, όπως νομίζει, για να τους εξαπατά και η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέπτυξε φιλικές και στενές σχέσεις με την Μέρκελ.
 Πώς είναι δυνατόν να διεκδικήσουν όλοι αυτοί τις γερμανικές αποζημιώσεις; Ποτέ! είναι η απάντηση. Ψελίζουν στα αφεντικά: Ξέρερε υπάρχουν και οι γερμανικές αποζημιώσεις και μετά σιωπή. Μας δουλεύουν εκατέρωθεν ψιλό γαζί, που λέει και ο λαός.
 Όμως υπάρχουν είτε αφελείς είτε συμφεροντολόγοι, που πιστεύουν στα λόγια τους τα απατειλά, δυστυχώς. Αν πραγματικά ήθελαν και είχαν την πρόθεση να εκπληρώσουν το χρέος τους προς τα θύματα και τις μαρτυρικές πόλεις και τα χωριά οι κυβερνώντες, για να τους πιστέψουμε ότι πέρνουν σοβαρά το θέμα και δεν θέλουν να καροϊδεύουν ασύστολα, θα πρέπει να είχαν προβεί ήδη στις εξής ενέργειες: 

Πρώτον, να προβούν ή καλύτερα να είχαν προβεί σε ρηματική διακοίνωση μέσω της διπλωματικής οδού ζητώντας όλες τις αποζημιώσεις και όχι μόνο το κατοχικό δάνειο. Η περίπτωση της ρηματικής διακοίνωσης του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν πυροτέχνημα, γιατί, το ακύρωσε αμέσως με το να το διατυμπανίζει δημοσίως. Έκτοτε καμία συνέχεια. 

Δεύτερον, να υλοποιήσουν έστω στο παρά πέντε τώρα, όχι λίγο πριν τις εκλογές και να βρουν μετά κάποιο άλλοθι, την τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, για την αποζημίωση των θυμάτων του Διστόμου, που εκρεμεί. 

Καί τρίτον, να καταργήσουν το άρθρο 923 του κώδικα πολιτικής δικονομίας που επιτρέπει στον εκάστοτε υπουργό Δικαιοσύνης να εγκρίνει ή να καταργεί αποφάσεις του Ανωτάτου Ελληνικού Δικαστηρίου. Αν είναι δυνατόν! και όμως. Βασικά να καταργεί τον Άρειο Πάγο.
 Και τέλος, αν θέλουμε και ένα τέταρτο, να ακυρώσουν το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, που δίνει την δυνατότητα σε ορισμένους δήμους και μάλιστα με θύματα, να οργανώνουν την Ελληνογερμανική Συνέλευση στην Κρήτη. Αν η κυβέρνηση είχε καταργήσει το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον, το οποίο αντιθέτως προωθεί μετ' επιτάσεως κατόπιν εντολών έξωθεν, δεν επρόκειτο κανένας δήμαρχος να τολμήσει να διργανώσει τέτοιες προσβλητικές για τα θύματα συνελεύσεις κ.λπ. Έτσι έχει το θέμα. 

Οι Γερμανοι κάνουν την δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά. Το πρόβλημα είναι ανέκαθεν οι ελληνικές κυβερνήσεις και αυτή η κυβέρνηση που κοροϊδεύει τις μαρτυρικές πόλεις και χωριά και ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

 Το συμπέρασμα είναι ότι τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, (τίποτε εναντίον του θεσμού) όσο και η κυβέρνηση μα εξαπατούν. 

Και όσοι δεν στρέφονται εναντίον τη κυβέρνησης, είτε είναι αφελείς είτε υπηρετούν ιδιοτελη συμφέροντα. 

Τελεία και παύλα