Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018

«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ»
  Η  Ο/21 Μακ. - Θρακ. εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για τα παρακάτω θέματα που άπτονται των συμφερόντων της Χώρας, του μέλλοντος του Έθνους και της λειτουργίας το Κράτους.
  1. Εκφράζουμε την πλήρη ανησυχία μας και τον έντονο προβληματισμό μας με αφορμή την προωθούμενη ‘Συμφωνία των Πρεσπών’ η οποία αν τελικώς κυρωθεί, εκτός από την απεμπόληση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας απειλεί την ακεραιότητα της Χώρας και τη σταθερότητα της περιοχής.
 2. Οι παραβιάσεις της συμφωνίας των Πρεσπών εκ μέρους του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ  πριν καν αυτή κυρωθεί δεν προκαλούν καμία  αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής κυβερνήσεως  και δεν καταγγέλλονται ως παραβιάσεις.
  3. Η επιστολή συναίνεσης της Ελλάδος (τον Ιούνιο 2018) προς το ΝΑΤΟ για είσοδο της ΠΓΔΜ προτού εκπληρωθούν οι όροι της συμφωνίας δείχνει απαράδεκτη σπουδή εκ μέρους της Ελλάδος και  στερεί την Ελλάδα από ακόμα ένα όπλο στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων.
  4. Οι μηχανισμοί πιέσεως των Δυτικών συμμάχων και εταίρων μας και οι απαράδεκτες παρεμβάσεις προς την ΠΓΔΜ για έγκριση της συμφωνίας των Πρεσπών αποτελούν πλήρη περιφρόνηση προς τα Ιστορικά  δίκαια της Ελλάδος, κράτους μέλους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και φανερώνει την υποκρισία της Δύσεως περί μη παρεμβάσεων στα εσωτερικά άλλων Χωρών.
   5. Η σπουδή της Κυβέρνησης να συγκροτήσει επιτροπή αναθεωρήσεως της Ιστορίας με αντίστοιχη επιτροπή της ΠΓΔΜ για  να αναλάβουν εργασία πριν από την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αφ’ ενός   καθιστούν άκυρο το έργο της, αφ’ ετέρου εγείρει σοβαρές υποψίες για τα πρόσωπα που συγκροτούν τις δύο επιτροπές.
  6. Τα προτεινόμενα από το Υπουργείο Παιδείας νέα προγράμματα σπουδών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Ιστορία, Μαθηματικά, Φυσική , Θρησκευτικά) προκαλούν τις εύλογες αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ανησυχία για αρνητικές συνέπειες στη μόρφωση των νέων και το μέλλον του τόπου.
  7. Φαινόμενα βίας, ανομίας και αύξηση της εγκληματικότητας σε βαθμό που επηρεάζουν  αρνητικά την ασφάλεια των πολιτών και προδίδουν αδυναμία  ή απροθυμία της κυβέρνησης να επέμβει τόσο προληπτικά όσο και κατασταλτικά, αλλά και το χειρότερο εγγίζουν τα όρια κατάλυσης του κράτους και δείχνουν σημάδια ακυβερνησίας.

                                                                                            


    Το Δ/Σ της Ο/21 Μακ.-Θρακ.