Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018

Α π ό ψ ε ι ς
Δ.Καραμήτσου,Δ.Βασιλειάδη και Κ.Γάτσιου


Στην αρχή υπήρξε ο Μακεδονικός αγώνας. Πατριαρχικοί με Εξαρχικούς (Βουλγαρόφρονες), στην ουσία Έλληνες με Βουλγάρους. 
Ακολούθησαν οι βαλκανικοί πόλεμοι και στον Β΄πόλεμο το 1913 η Ελλάδα ήταν η νικήτρια της Βουλγαρίας. Η Βουλγαρία περιορίστηκε αν και δεν ξέχασε ποτέ τη μεγάλη Βουλγαρία του Αγίου Στεφάνου. 
Ο Τίτο ως γραμματέας της Κομιντέρν ( Γ΄Κομμουνιστική διεθνής) από το 1924 μιλούσε για "Μακεδονία" και "αλύτρωτρωτους αδελφούς". Κατέλαβε με τους παρτιζάνους του την εξουσία το 1944 και υπήρξε επί χρόνια ο δικτάτωρ της Γιουγκοσλαβίας. Έτσι τελικά κατάφερε  και πήρε το ψαχνό από τα χέρια της Βουλγαρίας, η οποία με τη συμμαχία της με τη χαμένη Γερμανία έχασε στο γεωπολιτικό σκάκι. Στη συνέχεια μετά το 1944 εκτός από την εξουσία και τη δημιουργία ομόσπονδων κρατών στη Γιουγκοσλαβία, κατάφερε  να Σερβοποιήσει κάπως τη γλώσσα των σλαβοφώνων της νότιας περιοχής της χώρας του και να καλλιεργήσει τον Μακεδονισμό. Με τον Μακεδονισμό επιδίωκε να έχει με το μέρος του τους Νοτιοσλάβους αλλά και να τους στρέφει εναντίον της Ελλάδας. Οι Βουλγαρόφρονες στα Σκόπια έγιναν "Μακεδόνες" και το προπαγανδίζουν ακόμη και  στα νηπιαγωγία τους. Η προπαγάνδα τους είναι διεθνής με σημαντικά κέντρα στον Καναδά και στην Αυστραλία. 
Πολλοί από τους  Βουλγαρόφρονες σλαβόφωνους της Μακεδονίας μας έφυγαν με τη συνθήκη του Νεϊγί στη Βουλγαρία. Με τον Εμφύλιο οι σλαβόφωνοι κομμουνιστές ήταν μεγάλο μέρος του λεγόμενου ΔΣΕ(50-70% το 1949). Χάνοντας τον πόλεμο οι αντάρτες έφυγαν πέραν των συνόρων και πολλοί έμειναν στο ομόσπονδο κράτος των Σκοπίων. Οι απόγονοί τους είναι οι πιο φανατικοί στον Μακεδονισμό. Στην Ελλάδα τα απομεινάρια των Σλαβοφώνων συνιστούν μικρό αριθμό ατόμων σε μερικά χωριά και το κόμμα τους "Ουράνιο Τόξο" παίρνει ελάχιστο ποσοστό ψήφων. Η προπαγάνδα τους όμως είναι δυσανάλογη μεγάλη σε σχέση με τον πληθυσμό τους, ιδίως στη Φλώρινα και την Έδεσσα.
Οι Σκοπιανοί είναι μετά τρεις γενιές Μακεδονισμού φανατικοί και αμετανόητοι. Αυτό με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν θα καθίσουν ήσυχα ποτέ. Και να καταστραφούν οι χάρτες και τα βιβλία του Μακεδονισμού, οι δάσκαλοί τους θα συνεχίσουν να λένε τα ίδια. Ότι δηλαδή τους πήραμε τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη τους! 
Ίσως μελλοντικά η λύση θα δοθεί από την ίδια τη διφυή φύση του κράτους των Σκοπίων (Αλβανοί αυξανόμενοι και Σλάβοι με υπογεννητικότητα). Κάποια στιγμή θα τα σπάσουν και θα ενωθούν τα δυτικά μέρη με την Αλβανία και τα ανατολικά με τη Βουλγαρία. Τότε θα αρχίσει η προπαγάνδα των Βουλγάρων στους δήθεν "Μακεδόνες" των Σκοπίων για να τους επαναφέρουν πάλι στη βουλγαρική αγκαλιά.