Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

Ν. Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ ΚΑΙ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ»: ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΙ’ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΙΩΣ Αναρτήθηκε από Εφημερίδα Κρουά - Κρουά |
Γράφει  ο Παύλος  Χρ. Αλτίνης, Δικηγόρος

Δεν είχα σκοπό να γράψω και να σχολιάσω τις απόψεις του Ν. Ι. Μέρτζου για τον «έντιμο συμβιβασμό» με τα Σκόπια που προτείνει.
Όμως το θεωρώ υποχρέωσή μου να το κάνω, διότι ο ίδιος έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα υπέρ της πολιτικής που ο ίδιος ωραιοποιεί με τον όρο «έντιμος συμβιβασμός», δίνοντας συνεντεύξεις και αρθρογραφώντας επανειλημμένως.
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα!!!
Αυτό που ο Ν. Ι. Μέρτζος ωραιοποιεί ονομάζοντάς το «έντιμο συμβιβασμό» δεν είναι παρά παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Και το όνομα της Μακεδονίας παραδίδεται όχι στους Σκοπιανούς, αυτοί είναι περισσότερο θύματα του «μακεδονισμού» από εμάς του Έλληνες. Παραδίδεται σε αυτές τις δυνάμεις οι οποίες πάντα είχαν και έχουν στόχο την απο-Ελληνικοποίηση της Μακεδονίας.
Παραδίδεται στις δυνάμεις που είχαν, και έχουν, θέσει ως στόχο την αποσύνδεση της Μακεδονίας από τον κορμό του Ελληνισμού και της Ελληνικότητας. Παραδίδεται στις εν λόγω δυνάμεις που προσπαθούν να υλοποιήσουν τον στόχο τους διαχρονικά με διάφορους τρόπους και δια διαφόρων «οχημάτων». Στην αρχή προσπάθησαν μέσω του (προωθούμενου δια της Βουλγαρίας) πανσλαβισμού και του βουλγαρο-μακεδονισμού των τσάρων της Ρωσίας. Απέτυχαν!!! Συνέχισαν μέσω του (προωθούμενου δια της τιτοϊκής Γιουγκοσλαβίας) σλαβο-μακεδονισμού των κομμουνιστών. Απέτυχαν!!! Σήμερα προσπαθούν μέσω του (προωθούμενου δια των Σκοπίων) «μη-Ελληνικού-αρχαιο-μακεδονισμού» των δυτικο-καπιταλιστών. Θα αποτύχουν!!!!
Σε αυτούς θέλουν να παραδώσουν το όνομα της Μακεδονίας μας!!!
Ο Ν.Ι. Μέρτζος με το εφεύρημα του «εντίμου συμβιβασμού» συνεργεί στο να παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας μας σε αυτούς και όχι στους σκοπιανούς. Και αποτέλεσμα της παράδοσης του ονόματος θα είναι το να απο-Ελληνικοποιηθεί η η Μακεδονία μας!!!
Ο Ν. Ι. Μέρτζος τόσα χρόνια ταύτισε την παρουσία του στην δημόσια ζωή της Ελλάδος με το «Μακεδονικό».
Ο Ν. Ι. Μέρτζος:
1.      Οικοδόμησε το δημόσιο προφίλ του ως σύγχρονος Μακεδονομάχος στον αγώνα προάσπισης της Ελληνικότητας της Μακεδονίας,
2.      Χωρίς να γνωρίζω με βεβαιότητα, διότι δεν έχω δει στοιχεία, αλλά υπάρχει η εντύπωση ότι χρηματοδοτήθηκε αφειδώς από το Ελληνικό κράτος για να προασπίσει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας
3.      Αναρριχήθηκε σε πολύ υψηλά αξιώματα λόγω του προφίλ του ως συγχρόνου Μακεδονομάχου
4.      Υπήρξε μέσα στον πυρήνα του κατεστημένου της Ελλάδος και εκλεκτός του ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ  ασκούσε εξουσία στην Ελλάδα. Οι πρωθυπουργοί έρχονταν και παρέρχονταν, αλλά ο Μέρτζος ήταν και είναι εκεί, σαν τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης!!! Πέραν και υπεράνω όλων!!! Και επί στρατιωτικών κυβερνήσεων, και επί δεξιάς, και επί σοσιαλιστών, και επί συγκυβέρνησης, και επί αριστεράς, ο Μέρτζος παρέμενε ακλόνητος. Και όλα αυτά με προμετωπίδα το προφίλ του ως Μακεδονομάχου που προασπίζεται την Ελληνικότητα της Μακεδονίας!!!
Αφού ο Ν. Ι. Μέρτζος έκανε όλα τα παραπάνω, έφτασε στο σημείο να προτείνει έναν «έντιμο συμβιβασμό» με τα Σκόπια και να συμφωνεί με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας!!!! Και μάλιστα, στο άρθρο του περί «εντίμου συμβιβασμού» να προβάλει έμμεσα και επιχειρήματα υπέρ  της θεωρίας της «πολυεθνικής Μακεδονίας»!!!!!

Όπως ήταν αναμενόμενο οι όψιμες αυτές απόψεις του Μέρτζου δημιούργησαν μεγάλη αντίδραση εναντίον του. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις ο  Ν. Ι. Μέρτζος ρωτάει, αυτούς που αντιδρούν: «Και ας μετρηθούμε, επιτέλους, αφού με προκαλούν όσοι πολλά λαλούν! Τι έπραξαν αυτοί;» (Εφημερίδα «Δημοκρατία» 26-1-2018).
Ας του δώσω μια απάντηση:
Αυτοί που κατακρίνουν τον Ν.Ι. Μέρτζο για τα περί «εντίμου συμβιβασμού», αλλά και περί «πολυεθνικής Μακεδονίας», δηλαδή όσοι κατά τον Μέρτζο «πολλά λαλούν», «έπραξαν» το ότι αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αυτό έπραξαν!!!!
Υπάρχουν όμως και πράγματα που ΔΕΝ έπραξαν, αν και αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας:
1.      ΔΕΝ θέλησαν να οικοδομήσουν δημόσιο προφίλ ως σύγχρονοι Μακεδονομάχοι.
2.      ΔΕΝ χρηματοδοτήθηκαν για να προασπίσουν την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
3.      ΔΕΝ αναρριχήθηκαν σε υψηλά αξιώματα ως σύγχρονοι Μακεδονομάχοι.
4.      ΔΕΝ υπήρξαν εκλεκτοί ΚΑΜΙΑΣ εξουσίας με προμετωπίδα τον αγώνα τους για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.
5.      Αλλά κυρίως ΔΕΝ δέχονται να εκχωρηθεί το όνομα της Μακεδονίας μας και την θεωρούν ΕΛΛΗΝΙΚΗ, αρνούμενοι ότι έχει καταστεί «πολυεθνική».
Αυτά έπραξε ο Ν. Ι. Μέρτζος! Αλλά και αυτά έπραξαν οι «άλλοι», οι όσοι «πολλά λαλούν» κατακρίνοντας τον Ν. Ι. Μέρτζο. Οπότε, καλόν θα είναι ο Ν. Ι. Μέρτζος να μην τους εγκαλεί!
Επίσης, λίαν ατυχής η προσπάθεια του Μέρτζου με το άρθρο του στην «Δημοκρατία» να προβάλει τους προγόνους του, για πείσει για τον πατριωτισμό του. Βγάζει τα μάτια του με τα δάχτυλά του. Δηλαδή, εάν οι πρόγονοι κάποιου έχουν κάνει κάτι, ή δεν έχουν κάνει κάτι, αυτό πρέπει οπωσδήποτε να το πιστώνεται ή να το χρεώνεται και ο απόγονος; Υπάρχει οικογενειακή ευθύνη; Γιατί ο Ν. Ι. Μέρτζος δεν αναφέρεται στον πατέρα του;
Ο Ν. Ι. Μέρτζος με το παραπάνω άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» «βγάζει τα μάτια του με τα δάχτυλά του» και με έναν άλλον τρόπο. Δίνει την εντύπωση ότι τόσο πολύ «καίγεται» να πείσει για τον «έντιμο συμβιβασμό» και για την «πολυεθνική Μακεδονία», που δεν διστάζει να επιστρατεύσει τον δικό του πατριωτισμό και τον πατριωτισμό των προγόνων του στον αγώνα για να πείσει!!!! Να πείσει ότι πρέπει να κάνουμε έναν «έντιμο συμβιβασμό», δηλαδή να παραχωρήσουμε το όνομα της Μακεδονίας μας!!!! Δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι ακυρώνει τον πατριωτισμό που επικαλείται; Ή είναι τόσο σημαντικό το να πείσει, που διακινδυνεύει το να ακυρώσει τον πατριωτισμό που επικαλείται;
Αν και η στάση του Ν. Ι. Μέρτζου είχε σαν αποτέλεσμα να ακούσει πολλά και καθόλου κολακευτικά, ο Ν. Ι. Μέρτζος επανήλθε με άρθρο του στην εφημερίδα «Real News» της 28-1-2018, με τίτλο «4 όροι για μια έντιμη συμφωνία», όπου συνεχίζει να υποστηρίζει την πολιτική της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας μας και, συνακόλουθα, της απο-Ελληνικοποίησης της Μακεδονίας μας.
Σε αυτό το άρθρο του ο Ν. Ι. Μέρτζος μας λέει ότι δήθεν «Η σταθερότητα του μικρού κράτους, η φιλία και η στενή συνεργασία έχουν κεφαλαιώδη σημασία για την Ελλάδα.» Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: «Σήμερα έχουν κεφαλαιώδη σημασία; Όταν ο Μέρτζος έσειε την σημαία της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, δεν είχαν κεφαλαιώδη σημασία;» Και εάν ο οιοσδήποτε, θέλοντας να υπερασπισθεί τις απόψεις που στηρίζει ο Μέρτζος, ισχυριστεί ότι «τα πράγματα άλλαξαν τώρα σε σχέση με τότε», ας λάβει υπ’ όψιν του ότι το μόνο που πράγματι άλλαξε, είναι ότι τότε η Δύση, με πρώτες τις ΗΠΑ, ήταν υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ τώρα είναι κατά! Είναι το μόνο που άλλαξε!!! Όλα τα άλλα παραμένουν ίδια!!!
Τέλος, δίδεται η εντύπωση ότι υπάρχει μια συσχέτιση. Δίδεται η εντύπωση ότι οι απόψεις Μέρτζου και ΗΠΑ συμβαδίζουν! Είναι έτσι; Αν ναι, είναι τυχαίο; Μπορεί……! Αλλά, μπορεί και όχι………..!

Φλώρινα 30-1-2018

https://krouakroua.blogspot.com