Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018

Κίσινγκερ και Κούντερα: Πώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να καταστρέψει τα θεμέλια του ελληνικού έθνους


                                                                                      Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2018
Όπως έγραψα επανειλημμένα, τα ανωτέρω κόμματα ανέδειξαν στην κυβέρνηση οι Αμερικανοί και οι λοιποί «άσπονδοι φίλοι και σύμμαχοί μας», κυρίως βέβαια οι Γερμανοί, για να λύσουν τα εθνικά θέματα σε βάρος μας με πρώτο το Σκοπιανό, χαρίζοντάς τους όνομα, εθνότητα και γλώσσα, δηλαδή δημιουργώντας με την ελληνική βούλα ένα καινούργιο έθνος – κράτος και παράλληλα, προσπαθώντας να καταργήσουν, κατ’ εντολήν των ντόπιων και ξένων συμφερόντων,  το ελληνικό έθνος –κράτος με ό,τι αυτό σημαίνει. Και ασφαλώς έπεται και συνέχεια.  Ποια είναι τα κύρια και καίρια σημεία που επισημαίνει το κείμενο; 


«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, κ.τλ. ».

Την σημασία αυτού του κειμένου μας περιγράφει με γλαφυρό και περιεκτικό τρόπο για την καταστροφική του συνέπεια για ένα έθνος ο γνωστός συγγραφέας Μίλαν Κούντερα. Γράφει ο Κούντερα:

«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.
Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία …

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν».[1]
Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

Στην ανωτέρω περιγραφή λείπει η θρησκεία. Όμως γνωρίζουμε όλοι ότι η θρησκεία έπαιξε και παίζει πρωταρχικό ρόλο στην ύπαρξη και διατήρηση του ελληνικού έθνους, αλλά και όλων των άλλων εθνών. Κατόπιν ακολουθεί η ιστορία, η γλώσσα, τα ήθη και έθιμα, οι παραδόσεις κ.λπ.

Χωρίς την θρησκεία θα ήμασταν σήμερα όλοι σχεδόν Τούρκοι, φανατικότεροι από τους σημερινούς, ως γενίτσαροι, όπως ο Ερντογάν.

Μπορεί να καταλογίζει κανείς ακόμη και τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ελληνορθόδοξη εκκλησία, ως υπόθεση εργασίας, αλλά αν δεν μεσολαβούσε αυτή δεν θα υπήρχε ελληνικό έθνος και ούτε αυτοί που θέλουν να το καταργήσουν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως.

Ένα από τα τελευταία αναχώματα της αποδόμησης και καταστροφής των συστατικών της ελληνικότητας είναι η ορθόδοξη θρησκεία, που αποτελεί μαζί με την ιστορία, την γλώσσα κ.λπ  τα ισχυρότερα βάθρα αυτού που ονομάζουμε ελληνικό έθνος. Αυτή είναι η διαχρονική παράδοση, την οποία θέλουν να εξαφανίσουν οι εθνομηδενιστές  και εθνοκάπηλοι όλων των πολιτικών χρωμάτων.

Όλα λοιπόν – και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε -είναι σχεδιασμένα τέλεια από κέντρα που απεργάζονται τον αφανισμό του ελληνισμού και τα οποία συστηματικά εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση, για να αναφερθούμε μόνο σ’ αυτήν, γιατί βασικά τα ελληνικά κόμματα είναι εξαρτημένα από τα ξένα συμφέροντα, που συνεργάζονται προς ίδιον όφελος μαζί τους.

Αν λοιπόν υπαχθεί η περιουσία της εκκλησίας στο ΤΑΙΠΕΔ, όπως έμμεσα και άμεσα επιχειρείται, ποιος μας εγγυάται ότι αύριο μεθαύριο δεν θα απαιτήσουν οι μνημονιακοί δανειστές μας να κόψει η κυβέρνηση κατ’ εντολήν τους, τους μισθούς και τις συντάξεις των κληρικών που είναι, σε αντίθεση με ορισμένους δεσποτάδες, βγαλμένοι στην πλειονότητά τους από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού και μοιράζονται μαζί του τα δεινά του;

Σημασία λοιπόν δεν έχε ποιος το είπε, αλλά αν αυτά που ειπώθηκαν, απ’ οποιονδήποτε και απ’ όπουδήποτε τα εφαρμόζει κατά γράμμα αυτή η κυβέρνηση και όχι μόνο![1] Μίλαν Κοντερα, Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης, εκδ. «Βιβλιοπωλείον της Εστίας», Αθήνα 2011.