Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2018

Τα ημερολόγια της Αστυνομίας...!


Oι χάρτες στο ημερολόγιο της Αστυνομίας, όπου καταγράφεται η κατεχόμενη Κύπρος ως Βόρεια Κύπρος, όπως και το όνομα Μακεδονία, δεν αποτελεί γκάφα, όπως θέλει η αστυνομία να το παρουσιάσει.

Δεν πρέπει να είμαστε τόσο αφελείς να πιστεύουμε ότι αποτελεί γκάφα, την οποία δήθεν ανακάλυψαν και την διέδωσαν ανά την Ελλάδα και τον κόσμο.

Είναι μια συνειδητή ενέργεια της κυβέρνησης προς δύο κατευθύνσεις. Πρώτον να δώσει το σήμα στις ξένες Πρεσβείες ότι βάζει μπρος την αναγνώριση των κατεχομένων στην Κύπρο ως Βόρεια Κύπρο και προς το εσωτερικό να μετρήσει τις αντιδράσεις.

Αν δεν υπάρχουν αντιδράσεις ή αυτές είναι χαλαρές και άνευ σημασίας μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίσει το προδοτικό της έργο για να κρατηθεί στην εξουσία από τα ξένα και ντόπια συμφέροντα από τους λεγόμενους "άσπονδους φίλους και συμμάχους μας", δίνοντας το μήνυμα: Είμαστε οι άνθρωποί σας, στηρίξτε μας!

Ας μην είμαστε αφελείς. Υπάρχουν κέντρα που μελετούν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού, για να δούνε στο εσωτερικό και εξωτερικό, αν τελικά λόγω της πολυποίκιλης κρίσης, που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά και  βαθιά ηθική, αντιδρά ο ελληνικός λαός ή τα δέχεται όλα παθητικά.

Όλες αυτές οι ενέργειες της κυβέρνησης αποτελούν "αποχρώσες ενδείξεις" για το τι μας περιμένει και στο θέμα της Κύπρου, κατά το "δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. και η προδοσία δεν θα σταματήσει.


Δαμιανός Βασιλειάδης

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας