Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Ένας διχαστικός Πρωθυπουργός, μας γυρίζει στο 1949…


 Του  Δρ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου

Στην πρόσφατη ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε το μότο «όχι στη Μακεδονία του μίσους και του εθνικισμού», και «ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης».
Άλλωστε μόνιμα τον τελευταίο χρόνο ταυτίζει την γενικευμένη και απόλυτα δικαιολογημένη λαϊκή αντίδραση στην Συμφωνία των Πρεσπών (ΣτΠ) με ακροδεξιές αντιλήψεις …! Δηλαδή χαρακτηρίζει συλλήβδην ακραίους και εθνικιστές  τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αρνούνται την εκχώρηση της μακεδονικής πτυχής της εθνικής μας ταυτότητας!

Ένας διακεκριμένος Έλληνας διπλωμάτης επί τιμή, που βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε προβληματισμένος και οργισμένος, σε δημόσια εκδήλωση, ότι «ερχόμενος από το αεροδρόμιο προς τη Θεσσαλονίκη τρόμαξα και ντράπηκα». Δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις γι’ αυτή τη σιβυλλική αναφορά του,  αλλά ήταν σαφές από όσα είχε πει προ ολίγου στη διάλεξή του, ότι εννοούσε τις διχαστικές αφίσες, τα πανώ και τα μπάννερς που είχαν τοποθετηθεί παντού για την ομιλία του Πρωθυπουργού, και που ανάγκασαν μέχρι και τη δημοτική αρχή να κάνει μιας περιορισμένης βέβαια, έκτασης απομάκρυνσή τους!
Κάθε άποψη λοιπόν που δεν είναι συμβατή με την αλαζονική βεβαιότητα των κυβερνώντων ότι κατέχουν την απόλυτη αλήθεια και ορθότητα στην πολιτική τους, παντού, αλλά ιδίως στο Σκοπιανό, λοιδορείται και εξοστρακίζεται ως φασιστική, ακροδεξιά, ως εκφράζουσα εθνικό ή πολιτικό μίσος και εθνικισμό!
Οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, και άλλων 24 πόλεων της χώρας, οι μαθητικές κινητοποιήσεις, οι αθρόες και καταλυτικές απαντήσεις «όχι στην ΣτΠ», και «δεν παραχωρούμε την Μακεδονία», οι διαδοχικές δημοσκοπήσεις σε ποσοστά άνω του 65%, οι εκατοντάδες καταγγελτικές ημερίδες και διαλέξεις για το θέμα, όλα αυτά δεν αρκούν για να συνετίσουν την «φωτισμένη και πρωτοποριακή εμπροσθοφυλακή» των αριστερών ριζοσπαστών του ΣΥΡΙΖΑ, που, χωμένοι μέχρι τον λαιμό στα γεωπολιτικά σχέδια των Μεγάλων Δυνάμεων, θυσιάζουν πιθανότατα ηθελημένα λόγω ιδεοληψιών τους ή από απόλυτη ιδιοτέλεια και προσδοκώμενο πολιτικό όφελος, την μία και μοναδική Μακεδονία (ως ιστορική και πολιτιστική πραγματικότητα) τους μόνους πραγματικούς Μακεδόνες και την μία και μοναδική Μακεδονική γλώσσα δηλαδή την Ελληνική!
Η «αντισυγκέντρωση» που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, προφανώς απέναντι στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα, αντανακλούσε την λογική του «ή εμείς ή αυτοί» που εξήγγειλε πολλάκις ο κ. Τσίπρας και ο συνεργάτης του κ. Πολάκης!
Άραγε «Μακεδονία της δημοκρατίας» μήπως  σημαίνει για το κυβερνητικό κόμμα μοιρασμένους Μακεδόνες;, όπως σαφέστατα μέσα από την αμφισημία του δηλώνει και επιτρέπει το άρθρο 7 αλλά και όλη η ΣτΠ; Δηλαδή, άρνηση της εθνικής μοναδικότητας των Μακεδόνων ως τμήματος του ελληνισμού εδώ και 3000 χρόνια και μέχρι σήμερα;
Μήπως σημαίνει ότι για να έχουμε καλή γειτονία (όπως ήδη συμβαίνει στην οικονομία και στη διακίνηση ανθρώπων) με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων, πρέπει να τους εκχωρήσουμε ένα λαμπρό τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, γλώσσας αλλά και σύγχρονης πραγματικότητας;
Αν οι Σλάβοι των Σκοπίων διαμόρφωσαν μετά το 1944 και ιδίως το 1991, μια ξεχωριστή εθνική ταυτότητα διαφορετική από των Βουλγάρων και  Σέρβων, σλαβόφωνων γειτόνων τους, ας την ονομάσουν όπως θέλουν, πάντως όχι Μακεδονική!.
Για τους εξής λόγους:
Το Μακεδονικό κληροδότημα ήταν ανέκαθεν ελληνικό, ένα ελληνικό brand name, που έλαμψε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, διαδίδοντας ελληνικό πολιτισμό και γλώσσα. Και αυτό διατηρήθηκε στον βασικό πυρήνα της γεωγραφικής Μακεδονίας σε όλους τους αιώνες έκτοτε. Με διαρκή ελληνική παρουσία, γλώσσα και πολιτισμό, κάτω από διαφορετικές κυριαρχίες: Ρωμαϊκή, Βυζαντινή, Οθωμανική και διάφορες άλλες παροδικές κατακτήσεις. Άρα καταχωρήθηκε ήδη προ Χριστού ως όνομα υπέρ του Ελληνισμού, με απόλυτη ταυτοποίηση. Οι άλλοι γειτονικοί ή σύνοικοι λαοί βρίσκονταν κυρίως στα εξωτερικά όρια της ιστορικής Κλασσικής Μακεδονίας, με διακριτή εθνική καταγωγή, γλώσσα και πολιτισμό: Σέρβοι, Βούλγαροι, Αλβανοί, Τούρκοι, Βλάχοι (όσοι δεν ήταν ελληνίζοντες), Εβραίοι, αθίγγανοι κλπ και κανείς τους δεν ονομάστηκε «Μακεδόνες» συλλογικά μέχρι το 1944.             
Οι διαδοχικές απογραφές πληθυσμού το επιβεβαιώνουν!       
Άλλωστε δημοκρατία σημαίνει κυρίως αρχή της πλειοψηφίας και σαφώς περισσότεροι κάτοικοι της γεωγραφικής Μακεδονίας είναι Έλληνες (2.400.000 περίπου).  Οι Σλάβοι των Σκοπίων που αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες, είναι περίπου 1.230.000 ακόμη και αν θεωρούσαμε όλο το κράτος τους ως περιοχή της Μακεδονίας, κάτι που δεν ισχύει παρά μόνον για τις νότιες μόνο περιοχές του κράτους των Σκοπίων. Αλλά και οι Βούλγαροι της λεγόμενης Μακεδονίας του Πιρίν είναι πολύ λιγότεροι ακόμη.
Το ίδιο ισχύει και από άποψη γεωγραφικής έκτασης της λεγόμενης γεωγραφικής Μακεδονίας.  Η ελληνική περιοχή που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης ιστορικής Μακεδονίας (80%-90%), περιλαμβάνει τουλάχιστον το 52% της περιοχής που επιχειρούν στη σύγχρονη περίοδο να εμφανίσουν και να ονομάσουν ως Μακεδονία τα Σκόπια και οι υποστηρικτές τους.  Δηλαδή όλο το κράτος τους, που όμως είχε διαχρονικά άλλα ονόματα: Δαρδανία, Παιονία κλπ, και που αποτελεί περίπου το 38% της υποτιθέμενης συνολικής Μακεδονίας. Και βέβαια  η βουλγαρική Μακεδονία είναι γύρω το 10% αντιστοίχως. Άρα και με αυτή την πλαστή γεωγραφική κατανομή, η Ελλάδα και πάλι έχει τη σαφέστατη και απόλυτη πλειοψηφία με ότι αυτό συνεπάγεται ως δικαιώματα επί του Μακεδονικού όρου!
Συνεπώς πρόκειται για μια «μη δημοκρατική» Βόρεια Μακεδονία όπως την προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκχώρησή της με τη  ΣτΠ και με αυτή την έννοια δεν ισχύει το μότο της πρόσφατης συγκέντρωσης του κ. Τσίπρα.
Αν επίσης το κυβερνητικό κόμμα εννοεί ως Μακεδονία της «αλληλεγγύης», την διανομή της ελληνικής μακεδονικής ιστορίας και του πολιτιστικού κεκτημένου μας (3.000 ετών), που χρειάσθηκε ποταμούς αίματος και χιλιάδες ζωές για να απελευθερωθεί (όχι ολόκληρο δυστυχώς) και να αποτελέσει περίοπτο τμήμα του νέου ελληνικού κράτους, τότε πλανάται πλάνην οικτρά!  Ο ελληνικός λαός, που στη μεγάλη πλειοψηφία του αρνείται να αναγνωρίσει τέτοια αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη εκχώρηση, θα του δώσει ηχηρή απάντηση με δημοκρατικό τρόπο (εκλογές) και με πλήρη εθνική αλληλεγγύη αλλά και σεβασμό στους εθνικούς μας αγώνες για τη Μακεδονία. Δεν θα επιτρέψει στους πολύξερους και αλαζονικούς ριζοσπάστες να μας γυρίσουν πίσω στο 1947-1949, στις τραγικότερες στιγμές της πρόσφατης ιστορίας μας! θα προλάβει να τους διώξει ο  Έλληνας ψηφοφόρος! 
Άλλωστε, μόνο δημοκρατία δεν μαρτυρεί η απόλυτη έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης για την υπογραφή της ΣτΠ, από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά,  ο οποίος χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ή διαβούλευση με τα άλλα κόμματα, χωρίς ειδική συζήτηση και απόφαση στη Βουλή, χωρίς να συνέλθουν τα θεσμικά όργανα χάραξης εξωτερικής πολιτικής, και χωρίς καν απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με εκφρασμένη την αντίθεση του κυβερνητικού του εταίρου (ΑΝΕΛ), προχώρησε με ένα άλμα στο κενό, υπογράφοντας μία κακή συμφωνία για το μέλλον της Πατρίδας και της Μακεδονίας.
Τέλος, ως προς το «μίσος» και τον «εθνικισμό», του απαντάμε ως εξής:  
Ο  ελληνικός λαός και το Κράτος μας στήριξε οικονομικά τα γειτονικά Σκόπια, παρά τον συνεχιζόμενο ψευδοαλυτρωτισμό εναντίον μας!  Παρά την προσπάθεια από το 1944-1949 να αλλωθεί και να αποσπαστεί ενόπλως και παρανόμως τμήμα του ελληνικού εδάφους στη Μακεδονίας μας, παρά την ουσιαστική ανυπαρξία πληθυσμού μη ελληνικής εθνικής συνείδησης εκεί!
Ελληνικές επενδύσεις βοήθησαν στη δημιουργία οικονομία της αγοράς στα Σκόπια, στα πρώτα βήματά της μετά το 1991 και ιδίως μετά το 1995 (Ενδιάμεση Συμφωνία).
Ενώ, μάλιστα, η πολιτική ελίτ στα Σκόπια συνέχισε να διδάσκει ανθελληνικό αλυτρωτισμό στα σχολεία, να προωθεί διμερείς αναγνωρίσεις με το ψευδεπίγραφο συνταγματικό τους όνομα από δεκάδες κράτη, ενώ υποτίθεται διαπραγματευόταν με την Ελλάδα, υπό διεθνή εντολή του ΟΗΕ, για άλλο όνομα αποδεκτό από τη χώρα μας.
Τουλάχιστον 18.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στα Σκόπια από τις ελληνικές επιχειρήσεις.  Δόθηκαν 75 εκατομμύρια ευρώ οικονομικής βοήθειας από την Ελλάδα στα Σκόπια στα πλαίσια του ΕΣΟΑΒ (Ελληνικό Σχέδιο Οικονομικής Ανάπτυξης Βαλκανίων).
Και βέβαια ελληνική στρατιωτική μονάδα βοήθησε την συλλογή των όπλων στα Σκόπια, στα πλαίσια Διεθνούς Αποστολής, μετά τον εμφύλιο πόλεμο Αλβανών και Σλάβων εκεί, το 2001. Αυτό είναι πραγματική αλληλεγγύη κ. Τσίπρα! Που βλέπετε το μίσος, την εκδίκηση ή την εχθρότητα;  Αυτοί παραπληροφούν επί δεκαετίες τον λαό τους υποκινώντας εδαφικές διεκδικήσεις στη «Μακεδονία του Αιγαίου», όπως ονομάζουν τη μοναδική Μακεδονία δηλαδή την Ελληνική.
Την ακαμψία, και ίσως το μίσος, επιδεικνύουν οι Σλάβοι των Σκοπίων που, κατά το 65% τους, αρνήθηκαν να αποδεχτούν την ΣτΠ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, έστω με το όνομα Βόρεια Μακεδονία! Άρα διεκδικούν το σύνολο της Μακεδονίας, και το μοναδικό «Μακεδονικό  Έθνος»!
Αυτοί θα εφαρμόσουν καλόπιστα τη συμφωνία που τους προσφέρατε; Η απόφαση του Κοινοβουλίου τους για αναθεώρηση του Συντάγματος είναι γνωστό πως ελήφθη...!  Με αφόρητες πιέσεις, με δωροδοκίες και ποινικές απαλλαγές και πάνω από όλα με το «καρότο» της ΝΑΤΟϊκής και Ευρωπαϊκής τους ένταξης, που απλόχερα, χωρίς ουσιαστικό αντάλλαγμα, τους προσφέρετε παρά τη δεδηλωμένη αντίδραση του Ελληνικού Λαού! Και με μια ξεπερασμένη στον λαό και οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία σας, με την οποία θα επιδιώξετε να ολοκληρώσετε στη Βουλή την κύρωση του νομικοπολιτικού εκτρώματός σας! Ούτε λόγος βέβαια, για σας τον αριστερό δημοκράτη για προσφυγή στον ελληνικό λαό για δημοψήφισμα…!
Δεν θα αποφύγετε όμως το πικρό ποτήρι γιατί οι Εκλογές δεν θα αργήσουν, όποια επιλογή και αν κάνετε ως προς το χρόνο τους! Όταν δεδηλωμένα δύο λαοί δεν θέλουν να γευτούν το «πιάτο» που τους σερβίρεται, δεν αντιλαμβάνεστε την μελλοντική τύχη της Συμφωνίας σας;
Δεν βλέπετε τί γίνεται στο Κοσσυφοπέδιο, στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη στα ίδια τα Σκόπια με τους Αλβανούς, όταν οι λαοί δεν επιθυμούν να συμβιώσουν υπό την αυτή κρατική στέγη;
Εσείς βέβαια νοιώθετε ως «επαίων» και «εμπροσθοφυλακή της Ιστορίας», που καθοδηγείτε τους λαούς. Έχοντας βιώσει ο ίδιος από κοντά τις εθνοτικές συγκρούσεις στα Βαλκάνια από διπλωματικές θέσεις ευθύνης, γνωρίζω πόσο διαφορετικές είναι οι ρεαλιστικές και αποτελεσματικές λύσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια ζητήματα και όχι η επιβολή τους άνωθεν ή έξωθεν!
Την περασμένη Παρασκευή 14/12, στη Θεσσαλονίκη την Πατρίδα μου (που την υπηρέτησα ως Αντιδήμαρχός της και εκπροσώπησα μεγάλο μέρος του λαού της ως υποψήφιος Βουλευτής και Ευρωβουλευτής) και Πρωτεύουσα της μιας και πραγματικής Μακεδονίας, της Ελληνικής (ιστορικά, εθνικά, πολιτιστικά και γλωσσικά), επιχειρήσατε, προστατευμένος από τις δυνάμεις της τάξης και «αποστειρωμένος» από κάθε αντίθετη φωνή που την κρατήσατε μακριά και έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, άκρως διχαστικά, να «τσουβαλιάσετε» κάθε πατριωτική φωνή αντίθετη στη ΣτΠ που μεθοδεύσατε, και να την εμφανίσετε ως δήθεν «μίσος και εθνικισμό»!
Το τελευταίο σας πολιτικό όπλο είναι ο διχασμός των Ελλήνων! Αυτοί όμως ενωμένοι θα σας αποστομώσουν σύντομα!


 slpress.gr