Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018

Αναπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών προτείνει ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης


Ο Ζάεφ “παίζει επικίνδυνα” προσπαθώντας και αυτός να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο με δηλώσεις που μοιάζουν με “πιστοποιητικά εθνικιστικού φρονήματος”, όπως η τελευταία περί “μακεδονικής γλώσσας”. Φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αμφισβητηθεί από την ελληνική πλευρά η συμφωνία των Πρεσπών. Πριν λίγο ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα , πρότεινε την αναπομπή της συμφωνίας, επικαλούμενος το άρθρο 19 της συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει κάτι τέτοιο αν οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.
Έχει δίκιο και ο Ζάεφ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να ποντάρει απεριόριστα στην ανεκτικότητα της Αθήνας. Η οποία βεβαίως για να τα λέμε όλα οφείλεται στο γεγονός ότι η Αθήνα δεν θέλει να πάρει την ευθύνη του ναυαγίου έναντι των Αμερικανών που θέλουν πάση θυσία συμφωνία. Το πάση θυσία όμως για εμάς πρέπει να έχει και όρια.
Ο κ.Ζάεφ θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν κρίνεται η δική μας εθνική επιβίωση. Η επιβίωση των Σκοπίων κρίνεται. Μπορεί να δημιουργήσει ένα κράτος ή να γίνει απλά μια μεγάλη νατοϊκή βάση, η οποία θα ΄χει ημερομηνία λήξης. Ας αποφασίσει τι θέλει κι ας σεβαστεί επιτέλους όσα συμφώνησε. Διαφορετικά ας του ευχηθούμε καλή τύχη κι ας τον αφήσουμε στην τύχη του….
militaire