Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΕΥΝΑ – ΣΟΚ: Οι επιχειρήσεις ελέγχου «μυαλού και ψυχής» των Ελλήνων για να μην αντιδράσουν στα Μνημόνια

Δύο διαδοχικά άρθρα, του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Πολ Γκρεγκ Ρόμπερτς και του Βρετανού Μπόρις Τζόνσον, για τα ελληνικά Μνημόνια, έχουν έναν «κοινό τόπο»:

Την μη αντίδραση των Ελλήνων πολιτών στην παράδοση της κυριαρχίας της χώρας τους και την επιβολή μόνιμης οικονομικής εξαθλίωσης, χωρίς ελπίδα επαναφοράς της χώρας στην κανονικότητα.

Η συζήτηση δεν είναι καινούρια. Ξεκίνησε από τότε που τέθηκε στην Ελλάδα θέμα πιστωτικής κρίσης έως και την παράδοση από την πολιτική ηγεσία της χώρας
της δημοσιονομικής κυριαρχίας της στην «τρόικα»

(ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ), η οποία έτσι και αλλιώς φαίνεται να είναι μόνο η «βιτρίνα» αυτών που κρύβονται από πίσω τους.

Κύριοι, δυστυχώς επαληθευτήκαμε για τα Μνημόνια


Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη


Και ξαφνικά σύσσωμος, θα έλεγα, ο ξένος Τύπος, ανακάλυψε ότι η Ελλάδα έχει καταστραφεί από τις «φροντίδες» που της επιφύλαξαν τα Μνημόνια και, ουσιαστικά, δεν έχει διέξοδο, αν παραμείνει στα αποκαΐδια τους. 
Τώρα, έγινε, επιτέλους ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα καταβαραθρώθηκε, επειδή οι κυβερνώντες, με τη στενή συνεργασία των ΜΜΕ, της απέκλεισαν οποιαδήποτε άλλη επιλογή, εκτός από την «υποχρεωτική ευρωπαϊκή πορεία«. Και αυτή ήταν το τέλος της.
 Δικαιούμαι να πω, χωρίς φυσικά ίχνος ικανοποίησης, ότι αυτές οι αυταπόδεικτες, αλλά και τόσο τραγικά καθυστερημένες διαπιστώσεις, με δικαιώνουν 100%.