Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΟΣ 21 ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣΚαλούνται  τα μέλη και οι φίλοι μας, να συμμετάσχουν όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Μακεδονία μας,   Σάββατο  8  τρέχοντος και ώρα 18.00, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

                               
Να διαδηλώσουμε με μια φωνή και να ακούσει όλη η γή, ότι η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική!

Κωστής Παλαμάς: Σχολείο ίσον δάσκαλος


«Γεννήθηκα το 1887 στον Πειραιά∙ οι γονείς μου κατάγονταν από τη Χίο. Η μητέρα του αείμνηστου Πορφύρα και η δικιά μου ήταν αδελφάδες, το γένος Συριώτη. Τις εγκύκλιες σπουδές τις πέρασα στον Πειραιά. Κι όποιος ξέρεις τι σημασία έχει για τον νέο η παρουσία στην κριτική τούτη ηλικία ενός προσώπου σαν τον λαμπρόν εκείνο παιδαγωγό, που θύμιζε αρχαίον Έλληνα, τον αείμνηστο Ιάκωβο Δραγάτση, νιώθει γιατί οι μαθητές του φυλάγουν σ’ όλη τους τη ζωή, μέσα στην καρδιά τους, τη μνήμη της μορφής του». (Δ. Πικιώνη «Κείμενα», εκδ. «Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τράπεζας», σελ. 23).

Ξεκίνησα να διαβάζω κάποια αυτοβιογραφικά σημειώματα του Δ. Πικιώνη, του μεγάλου Έλληνα. Κοντοστάθηκα, «φιλοσόφησα» λίγο την τελευταία πρόταση του προοιμίου του. Κράτησε στα φυλλοκάρδια του, ολοζωής, την μνήμη της μορφής του δασκάλου του. Μεγάλη κουβέντα.

ΕΜΦΥΛΙΟΣ: ΕΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΔΡΑΜΑ

του Ν.Ι. Μέρτζου

Μετά 69 χρóνια απó την λήξη των πολεμικών επιχειρήσεων ο Εμφύλιος Πóλεμος εξακολουθεί να εξιστορείται και συχνά να μυθολογείται απó τους επιγóνους των δύο πλευρών. Ωστóσο, óλα τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία αποδεικνύουν óτι είχε κριθεί πριν ακóμη εξαπολυθεί. Συνοψίζονται οι κρίσιμες στρατηγικές καμπές του.
* Τον Οκτώβριο 1944 στην Καζέρτα της Ιταλίας ο ΕΛΑΣ υπογράφει Σύμφωνο με το οποίο υπάγεται στο Συμμαχικó Στρατηγείο Μέσης Ανατολής και τίθεται υπó τον  ́Αγγλο στρατηγó Σκóμπι αλλά στα Δεκεμβριανά αποσκιρτά. Στρέφεται εναντίον των λοιπών ελληνικών δυνάμεων και των Συμμάχων. Ήταν επóμενο να συντριβεί.
* Πριν εξαπολύσει τα Δεκεμβριανά, η ηγεσία του ΚΚΕ ζητάει την βοήθεια της Σοβιετικής Ενώσεως. Ωστóσο ο Βούλγαρος ηγέτης Γκεóργκι Ντιμιτρώφ, Γραμματέας της Γ ́ Διεθνούς, απαντά απó τη Μóσχα με κρυπτογράφημά του: «Μη περιμένετε καμιά βοήθεια».

Εγερτήριο Σάλπισμα για τη Σωτηρία της Μακεδονίας


"Φίλοι κάτοικοι της FYROM και φίλοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,
Εγώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος,θεματοφύλακας της Ιστορίας και του Πολιτισμού της,μιας Ιστορίας 5000 χιλιάδων ετών τουλάχιστον και ενός Πολιτισμού που είναι το λίκνον του Δυτικού Πολιτισμού,κάτοικος της Μακεδονίας του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ΔΕΝ δέχομαι να διαπραγματευτώ την παραχώρηση του ιερού ονόματος της Μακεδονίας ούτε να αναγνωρίσω "μακεδονικό έθνος","μακεδονική γλώσσα" και "μακεδονική ταυτότητα".

Δ Ι Α Π Ι Σ Τ Ω Σ Ε Ι Σ- Π Α Ρ Α Ι Ν Ε Σ Ε Ι Σ...