Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Τσίπρα καὶ Κοτζιᾶ ἐξαφανισθεῖτε

Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Κ. Διώτης

Εδώσατε εις το κρατίδιον των Σκοπίων Μακεδονικόν όνομα, Μακεδονικήν γλώσσαν, Μακεδονικήν εθνότητα, πρόσβασιν εις το Αιγαίον, μελλοντικήν προοπτικήν εδαφικής επεκτάσεως εις βάρος της Ελλάδος, Μακεδονικήν ονομασίαν προϊόντων, ανάμειξιν εις την συγγραφήν Σχολικών βιβλίων και άλλα, χωρίς να λάβη τίποτε (απολύτως τίποτε) η Ελλάς. Εις μίαν οιανδήποτε «συμφωνίαν» όλα τα μέρη της συμφωνίας επωφελούνται ισοτίμως.
Τσίπρα και Κοτζιά, δεν σας προσφωνώ με το «κύριοι» διότι δεν δέχομαι ότι είσθε κύριοι, επειδή επροδώσατε την Πατρίδα μου Ελλάδα. Προφανώς, σεις την Ελλάδα δεν την θεωρείτε ως Πατρίδα σας, αφού προδοτικώς και χωρίς να έχητε ουδεμίαν θεσμικήν εξουσιοδότησιν, υπεγράψατε την ανθελληνικήν, επαίσχυντον και καταίσχυντον συμφωνίαν των Πρεσπών.

Το δικό τους δημοψήφισμα και το δικό μας ΟΧΙ


                                 
του  Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγου
                           

Την ώρα που αυτοί θα ψηφίζουν για κάτι που δεν τους ανήκε ποτέ  και που προσπάθησαν να το σφετεριστούν παράνομα από το 1944 και ιδίως από το 1991…
Την ώρα που δυσκολεύονται να αποδεχτούν το Βόρεια Μακεδονία, γιατί ουσιαστικά θέλουν να διατηρήσουν το σύνολο, το μονοπώλιο της Μακεδονίας με κάθε τρόπο( προφανώς και αλυτρωτικά στο μέλλον)….
Την ίδια ώρα, σε μας τους γνήσιους Μακεδόνες δηλαδή Έλληνες, μας αρνήθηκαν( η ίδια η κυβέρνησή μας!) να κάνουμε το δικό μας δημοψήφισμα ή έστω εκλογές, για να δηλώσουμε ότι δεν παραχωρούμε το δοξασμένο και ελληνικό όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων , τη Μακεδονική Ιστορία ,τον πολιτισμό και τη γλώσσα, που είναι η ίδια η τρισχιλιετής ελληνική γλώσσα! Το ΟΧΙ αυτό βέβαια εμείς το βροντοφωνάξαμε μαζικά, ειρηνικά και πατριωτικά (δηλαδή αμυνόμενοι και όχι επιτιθέμενοι) στα συλλαλητήριά μας στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες 24 πόλεις αλλά και στην ομογένεια!

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


                                                                  
                                                                                   
Αθανασίου Ε.  Καραθανάση*
                                                                        

Στις εκκλησίες μας, καθώς αρμόζει στους Ορθόδοξους Χριστιανούς τιμούμε θρηνητικά την Καταστροφή της Μ. Ασίας, Μικρασιάτες και συνέλληνες Μακεδόνες. Δεν  πάνε και πολλά χρόνια που έφυγαν για την Μ. Ασία των ουρανών, γέροντες πια, και οι τελευταίοι Μικρασιάτες πρόσφυγες που έζησαν την οδύνη της Καταστροφής του 1922, παίρνοντας μαζί τους πολλά τραγικά που δεν ήθελαν ποτέ να διηγηθούν, για να μη ταράζουν με αυτά τις ψυχές των παιδιών και των εγγονών τους.