Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Τι να το κάνω ρε το «δίκιο», που μου λέτε ότι έχω;
Γράφει η Σοφία Φιλίππου

            Μέρες & νύχτες εφιαλτικές. Πένθος που δεν προλάβαμε να το ζήσουμε. Δεν μας άφησαν να το ζήσουμε. Μάτια που δεν σταμάτησαν να κλαίνε & φτάσαμε στο σημείο να είμαστε μπερδεμένες και να μην ξέρουμε για ποιο λόγο τελικά κυλάνε τα δάκρυα από τα μάτια μας. Τι να προλάβουμε να πενθήσουμε; Αυτόν που έφυγε η αυτόν που έμεινε; Ποιον να λυπηθούμε περισσότερο; Την ζωή που σταμάτησε η την ζωή που δεν ζουν τα παιδιά μας;
            Με ένα φιλικό χτύπημα κατανόησης στην πλάτη ζεις; ΔΕΝ ΖΕΙΣ. Ποιες υποσχέσεις; Ποια κατανόηση; Ποιο δίκιο; Δεν θέλω ούτε να με κατανοούν, ούτε να με λυπούνται και τελικά ούτε να έχω δίκιο.
            Να ζήσουν τα παιδιά μου θέλω. Να μην γυρνώ νύχτες ολόκληρες μέσα στο σπίτι και να σκέφτομαι ότι για πρώτη φορά στην ζωή μου φοβάμαι την ίδια τη ζωή.

Η Μακεδονία θυσιάζεται για το μεγαλύτερο έργο υποδομής του αιώνα: Το σχέδιο της Γερμανίας


Η ομολογία Τσίπρα και πως τα Σκόπια παίρνουν τα πάντα

    Μετράει αντίστροφα ο χρόνος πλέον για το δημοψήφισμα στα Σκόπια. Η Ελληνική Κυβέρνηση έκανε ένα απίστευτο δώρο τόσο στους γείτονες, όσο κυρίως στη Δύση. Πέραν του ότι παραδώσαμε Ιστορία, γλώσσα και μακεδονική εθνότητα στους Σλάβους και στους Αλβανούς του κρατιδίου, η υπόθεση της επίλυσης του ονόματος, κρύβει και άλλες παραμέτρους.
    Ο γνωστός καθηγητής Γ. Φίλης, προχώρησε σήμερα σε σημαντικές αποκαλύψεις, ενώ επιβεβαίωσε όλα όσα έγραφε εδώ και καιρό το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ.
    Στην αρχική του τοποθέτηση σε συνέντευξη που έδωσε στον Γ. Σαχίνη, αποκάλυψε πως πλέον οι Α. Τσίπρας και Ν. Κοτζιάς έχουν δημιουργήσεις τέτοιες καταστάσεις με την υπογραφή τους, που πλέον σαν χώρα δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω.
    Άρα ούτε η σημερινή Κυβέρνηση, αλλά ούτε και η επόμενη, ενδεχομένως η ΝΔ, δεν μπορούν να άρουν καμία υπογραφή, δημιουργώντας πλέον τετελεσμένα στην περιοχή.

Το δικό τους δημοψήφισμα και το δικό μας ΟΧΙτου  Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, Διεθνολόγου

    Την ώρα που αυτοί θα ψηφίζουν για κάτι που δεν τους ανήκε ποτέ  και που προσπάθησαν να το σφετεριστούν παράνομα από το 1944 και ιδίως από το 1991…
    Την ώρα που δυσκολεύονται να αποδεχτούν το Βόρεια Μακεδονία, γιατί ουσιαστικά θέλουν να διατηρήσουν το σύνολο, το μονοπώλιο της Μακεδονίας με κάθε τρόπο( προφανώς και αλυτρωτικά στο μέλλον)….
    Την ίδια ώρα, σε μας τους γνήσιους Μακεδόνες δηλαδή Έλληνες, μας αρνήθηκαν( η ίδια η κυβέρνησή μας!) να κάνουμε το δικό μας δημοψήφισμα ή έστω εκλογές, για να δηλώσουμε ότι δεν παραχωρούμε το δοξασμένο και ελληνικό όνομα της Μακεδονίας και των Μακεδόνων , τη Μακεδονική Ιστορία ,τον πολιτισμό και τη γλώσσα, που είναι η ίδια η τρισχιλιετής ελληνική γλώσσα!

Δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ: Φασιστοειδή των Βρυξελλών θα τη διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση


Λίγες ώρες μετά το δημοψήφισμα-φιάσκο στην ΠΓΔΜ, κι ενώ η λογική θα υπαγόρευε ότι πρωταγωνιστές θα είναι ο Τσίπρας, ο Ζάεφ, ο Κοτζιάς και ο Ντιμιτρόφ, η αντιπολίτευση στα Σκόπια και γενικότερα θα συζητούσαμε με λογικά επιχειρήματα τι είναι αυτό που δεν πήγε καλά και ποσοστό μεγαλύτερο του 60% του πληθυσμού, διά της αποχής του από την κάλπη απέρριψε σιωπηρά της Συμφωνία των Πρεσπών, την παράσταση «κλέβει» με τον πιο αρνητικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Ένωση.