Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

“Μην βάλετε με το ζόρι τους Σκοπιανούς στο ΝΑΤΟ”


“Αφήστε τα Σκόπια να πάνε με όποιους θέλουν”! Το άρθρο του Τζον Ντέϊλ Γκλόβερ, για το αμερικανικό περιοδικό National Interest αυτό το μήνυμα εκπέμπει. Άποψη μάλλον αιρετική σ΄ ότι αφορά τις ΗΠΑ, αλλά τα επιχειρήματα του συντάκτη δεν είναι παράλογα.
Ο Γκλόβερ περιγράφει τι συνέβη το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια, τα οποία βέβαια αποκαλεί σ΄ όλο το άρθρο ως Μακεδονία.

«Μεγάλη φωνή έρχεται» από την Βουλγαρία για τον τρομερό κίνδυνο ακρωτηριασμού της χώρας μας και δημιουργία αυτόνομου κρατιδίου Θράκης


«Καμπάνες» βαράνε οι Βούλγαροι εδώ και μεγάλο διάστημα για τα τρομερά σχέδια ακρωτηριασμού Ελλάδας(Δυτικής Θράκης) και Βουλγαρίας(Νότια Βουλγαρία) και δημιουργίας αυτόνομου κρατιδίου της Θράκης στα πρότυπα του Κόσοβο.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα χρησιμοποιηθεί το μουσουλμανικό εξτρεμιστικό στοιχείο και το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης που βγαίνει ενισχυμένο από την υπόθεση της Καταλονίας….
Ο Alex Alexiev, Βούλγαρος ιστορικός και σύμβουλος του προέδρου Ρ.Ράντεφ και ταυτόχρονα πρόεδρος του Κέντρου Μελετών Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας, σε συνέντευξή του στο Radio Focus,  δήλωσε ευθαρσώς για τα δεινά που μας αναμένουν.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την Τουρκία και αφορά το κήρυγμα του  ριζοσπαστικού ισλάμ”, τόνισε ο ίδιος .

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΝΑΤΟ!
του Δρ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου*

Το συμπέρασμα αυτό του τίτλου, που δεν έχει απασχολήσει τη δημόσια συζήτηση στην Ελλάδα, προκύπτει σαφώς από το άρθρο 2, § 4.β.ii της Συμφωνίας των Πρεσπών (ΣτΠ).

Η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση, μετά την κύρωση της ΣτΠ από τα Σκόπια (που έγινε ήδη τον Ιούνιο):

α.    Να δώσει την συναίνεσή της για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και,

β.    Να συμφωνήσει ώστε το ΝΑΤΟ να απευθύνει πρόσκληση ένταξης προς τα Σκόπια.