Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Από τη φοβική διπλωματία στον διπλωματικό μπιζιμποντισμό


Ο παραιτηθείς πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς φαίνεται ότι, εκτός από το θέμα των Σκοπίων και τα ελληνοαλβανικά, δεν παρέλειψε να επιχειρήσει να «αποτελματώσει» και μείζονα θέματα που αφορούν την θαλάσσια κυριαρχία της χώρας μας. Σε δηλώσεις του, λοιπόν, μετά την αποχώρησή του από το τιμόνι της ελληνικής διπλωματίας, αποκάλυψε, με επιγραμματικό τρόπο, ότι έχουν προετοιμασθεί Προεδρικά Διατάγματα για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, ξεκινώντας από το Ιόνιο (μέχρι τα Αντικύθηρα), καθώς και στη χάραξη ευθειών γραμμών βάσης και στο «κλείσιμο» των κόλπων (προφανώς με βάση το διεθνώς ισχύον όριο των 24 ναυτικών μιλίων και όχι των 10 ναυτικών μιλίων που εφαρμόζει μέχρι σήμερα η Ελλάδα).

ΑΝΕΥ ΓΝΩΣΕΩΣ Η ΤΟΛΜΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ
            - Η Κυβέρνηση αυτή δυστυχώς παρά τις περίφημες εκείνες εξαγγελίες της, μέχρι σήμερα έχει διαψευσθεί εις όλους τους τομείς ευθύνης της. Ο Ελληνικός Λαός, παρά τις ανησυχίες και τα ερωτηματικά γενικά προς την Αριστερά της Ελλάδος, απλόχερα και μη αριστεροί, ψήφισαν την γιαλαντζί αριστερά, όπως φάνηκε πλέον, με την ελπίδα, να πάψει το πελατειακό Κράτος και η μέχρι σήμερα πολιτική νοοτροπία. Δυστυχώς επέτυχε ακριβώς το αντίθετο.
            - Αντιφατικότητα και μερική σύγχυση στην ανάληψη ευθυνών συνιστούν, οι τρόποι παρουσιάσεως και προσπάθειας επιλύσεως των μεγάλων κοινωνικών, εθνικών και οικονομικών θεμάτων της χώρας μας, όπως · Ασφαλιστικό, ανεργία, υπογεννητικότητα, εγκληματικότητα, από την αύξηση της οποίας η Ελληνική Κοινωνία σήμερα αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα.

Η συμφωνία των Πρεσπών, ο Κολοκοτρώνης, ο Νενέκος και ο Σαγιάς

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Στις αρχές του τρέχοντος έτους προβλήθηκε μία συνέντευξη της δημοσιογράφου Μαρίας Γιαχνάκη, στην οποία ο έγκριτος ιστορικός Σαράντος Καργάκος μίλησε για την προσπάθεια τεμαχισμού της Ελλάδος από τις μεγάλες δυνάμεις και για την αμοιβή της προδοσίας. Σε εκείνη τη συνέντευξη μεταξύ των άλλων ο κ. Καργάκος είχε αναφερθεί στη διαφαινόμενη παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στο γειτονικό σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων.

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ 120 (παρ.4) ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
«ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας»


Άρθρο 120, παρ. 4 του Συντάγματος (ακροτελεύτια διάταξη):

"Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία".


Ποιος φανταζόταν ότι οι Έλληνες θα κατέβαιναν στους δρόμους και στις  πλατείες κι ότι θα διοργάνωναν εκδηλώσεις που συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλο το έτος 2018 για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Κι όμως. Η άρνηση της κυβέρνησης να πράξει σύμφωνα με την ΞΕΚΑΘΑΡΗ βούληση του Ελληνικού λαού και η χρήση βίας (δυνάμεις καταστολής) με σκοπό τη διάλυση των ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ εκδηλώσεων προάσπισης των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού αποτέλεσε την αφορμή για την ενεργοποίηση του άρθρου 120, παρ.4 του Συντάγματος.