Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Κωσταράκος: «Θα είμαστε οι Έλληνες που πούλησαν τη Μάχη για τη Μακεδονία;»


Ακόμη μια δημόσια παρέμβαση για τα Εθνικά θέματα έκανε ο Στρατηγός Κωσταράκος. Αυτή την φορά η παρέμβαση του Στρατηγού έγινε στο Μακεδονία webtv και αφορούσε το Σκοπιανό. Ακολουθεί η παρέμβαση του Στρατηγού

“Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Η συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται ότι τελικά θα περάσει στα Σκόπια και η σωτηρία, ο «από μηχανής θεός» στον οποίον κάποιοι απέβλεπαν, δεν θα έρθει τελικά από τον Βορρά.

Οι ντόπιοι ακροβάτες θα βρεθούν αναπόφευκτα προ των ευθυνών τους. Ο Ελληνικός λαός και κυρίως η Βόρεια Ελλάδα συνεχίζει να «βράζει» για αυτήν την υπόθεση Εθνικής «μειοδοσίας».

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Δόγμα ΣΥΡΙΖΑ: "Κανείς δεν θα φωνάζει πλέον για την Μακεδονία σε παρελάσεις και γιορτές"

Αν αυτό είναι αλήθεια τότε πλέον πρόκειται για αδίκημα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ το οποίο τιμωρείται με Θάνατο, ανεξάρτητα αν ισχύει ή όχι η ποινή του θανάτου για κακουργήματα του κοινού ποινικού δικαίου νομίζω.

Θα πρέπει να υπάρξη άμεσα απάντηση από το ΓΕΕΘΑ.

Ν. Παπαδόπουλος
Ομ. Καθηγητής

Νέα καταγγελία μαθητών: «Απειλούσαν στρατιώτες με στρατοδικεία - Ζήτησαν από εμάς να φωνάξουμε για τη Μακεδονία»


"Ανατρίχιασα όταν φώναξα για την Μακεδονία μπροστά στους επισήμους". Οι μαθητές του 31ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης βροντοφώναξαν για την Μακεδονία αλλά προχωρούν και σε μια τρομερή καταγγελία.
Τα κρούσματα πληθαίνουν καθώς έχουμε το δεύτερο επιβεβαιωμένο "σιωπητήριο" που έχει επιβληθεί και δεν αφορά μόνο μαθητές αλλά και τις ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας:

H «Οδύσσεια» του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως «η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο»!


Το αριστούργημα του επικού ποιητή βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του BBC σχετικά με τα έργα που στιγμάτισαν την ιστορία της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας κοσμοθεωρίες.

Η «Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο κατά σειρά έπος που δημιουργήθηκε στις απαρχές της ανθρώπινης ενασχόλησης με την συγγραφή κειμένων, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην σχετική λίστα του BBC Culture.

Τον περασμένο Απρίλιο, το BBC Culture ζήτησε από δεκάδες ειδικούς ανά τον κόσμο να δημιουργήσουν την κορυφαία πεντάδα σχετικά με τις ιστορίες που συνέβαλαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της παγκόμσιας κουλτούρας και σκέψης.

Η φωνή των αδελφών μας βορειοηπειρωτών μας καλεί σε εθνική αφύπνιση


Μας ρίξατε στην πιο βαθειά κόλαση…
Από το 1913 κι έπειτα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, συνεχίζουμε να διαβιούμε στα εδάφη μας, μαρτυρικά και ξεχασμένα. Δε θέλω να αρχίσω τις ιστορικές αναλύσεις και τα γνωστά μας γεγονότα, αλλά και πάλι γνωρίζω πως για την πλειονότητα των Νεοελλήνων, αποτελούμε κομμάτι της άγνοιας του μυαλού τους.

Επίσης ούτε ο αριθμός μας σε αυτή την περίπτωση, αξίζει να αναλυθεί, διότι η κάθε ανθρώπινη ζωή είναι μοναδική και ανεπανάληπτη. Όμως θα πρέπει να γνωρίζετε πως ως ατόφιο μέλος της Ελλάδος και του πολιτισμού της, είμαστε (αν και εκτός του νεοελληνικού κράτους) παρόντες σε κάθε λαμπρό επίτευγμά του.

Οριζόντια κλιμάκωση με τετελεσμένο στο Καστελόριζο


Η αδυναμία των Τούρκων να εμποδίσουν την επικείμενη γεώτρηση της ExxonMobil στο οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, τους ωθεί στην καλλιέργεια έντασης σ’ όλο το τόξο Αιγαίο-Καστελόριζο-Κύπρος. Οι πολεμικές ιαχές που ακούσαμε τις προηγούμενες ημέρες και από τον ίδιο τον Ερντογάν με αφορμή υποτιθέμενη παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους «Μπαρμπαρός» από ελληνική φρεγάτα εντάσσονται σ’ αυτό το πλαίσιο. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι έντονες αντιδράσεις της Άγκυρας με αφορμή την εξαγγελία για επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια στην περιοχή του Ιονίου.

Δελτίο Τύπου Σεβ. Μητροπολίτου Κονίτσης κ. Ανδρέου για την δολοφονία του Βορ/τη Κ. Κατσίφα ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ 
Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 30ῇ Ὀκτωβρίου 2018
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

«Ὅταν στὶς ἀρχὲς τοῦ 1991 γκρεμίστηκαν τὰ ἠλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στὴν Ἀλβανία, καὶ ἄρχισε δειλὰ – δειλὰ νὰ φυσάῃ ἄνεμος ἐλευθερίας, ὕστερα ἀπὸ τὴν ὀλέθρια λαίλαπα τοῦ κομμουνισμοῦ, ὁ κόσμος ἀνάσανε μὲ ἀνακούφιση.

Υπόθεση Κατσίφα 1. Η ελληνική μειονότητα της Αλβανίας είναι αναγνωρισμένη από την Αλβανία ως ελληνική εθνική μειονότητα. Αυτό της δίνει ορισμένα δικαιώματα. Ένα από αυτά είναι η ύψωση της ελληνικής σημαίας, ο ψαλμός του εθνικού ύμνου κλπ. Η Αλβανία αναγνωρίζει ότι 99 χωριά είναι αμιγώς ελληνικά, δηλαδή κατοικούνται 100% από Έλληνες, από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Στις περιοχές αυτές στα Δημαρχεία κλπ είναι μονίμως υψωμένες ελληνικές σημαίες (δίπλα στις αλβανικές). Ένα από αυτά τα χωριά είναι το χωριό Βουλιαράτες.