Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Παρέλαση φόβου στα χωριά της ελληνικής μειονότητας (φωτό)


Η τραγική κατάσταση στα χωριά της Βορείου Ηπείρου σήμερα. Για να γνωρίζουμε μερικούς από τους λόγους που θα καταδικαστούν στελέχη του καθεστώτος που συνειδητά, υλοποιούν προγράμματα φυλετικής εξόντωσης και γενοκτονίας ενάντια στον ελληνισμό. Οι εθνομηδενιστές, παιδιά των κουκουλοφόρων και των μαυραγοριτών της κατοχής μια μέρα θα πληρώσουν σκληρά την προδοσία τους. Ο λαός δεν ξεχνά.

Σ. Παπακώστας 
Συντ. Επιτ. Β.Η. 

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για έξαρση του εθνικισµού και της εγκληµατικότητας, ενώ οι εικόνες ερήµωσης κυριαρχούν µε τους νέους να φεύγουν για την Ελλάδα.

Διαφθορά,  εγκληµατικότητα, κλοπές, διαρρήξεις και η εν γένει τροµοκρατία είναι καθηµερινό φαινόµενο για τους κατοίκους των ελληνικών χωριών στη Νότια Αλβανία.

Η Εκτέλεση Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο Έντι Ράμα και η Τουρκία
Γράφει ο Ιωάννης Μπαλτζώης*
 
Άναυδος ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από το τραγικό και συνάμα εγκληματικό γεγονός της δολοφονίας του Έλληνα ομογενή Κώστα Κατσίφα, από τους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Άναυδοι από το απίστευτο και απύθμενο θράσος, την ασέβεια και προσβολή ενός νεκρού  και τον  κυνισμό και βαρβαρότητα της πολιτικής  ηγεσίας  της Αλβανίας. Άναυδοι επίσης από την ανεξήγητη στάση, συμπεριφορά, ατολμία  και μερική αφωνία της  Ελλάδος, σε βαθμό που όλοι μας να διερωτώμεθα τι συμβαίνει, τι κρύβεται από πίσω και γιατί αυτή η συμπεριφορά και στάση, η οποία προφανώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα και δίνει την εντύπωση φοβικού συνδρόμου, για μια υποδεέστερη οικονομικά και ασήμαντη στρατιωτικά ή ενδεχομένως ανικανότητας να διαχειριστούν θέματα εθνικού συμφέροντος.

Η πολύπλευρη κρίση στην Αν. Μεσόγειο και ο αγωγός East Med

Γράφει ο  Χρήστος Καπούτσης
Ο συνωστισμός ναυτικών δυνάμεων ισχυρών κρατών (ΗΠΑ, Ρωσία, Γαλλία, Ισραήλ, Τουρκία, Ελλάδα) στην Αν. Μεσόγειο, οφείλεται σε λόγους ιδιαίτερης Στρατηγικής αξίας, αφού εκτείνονται σε κρίσιμους τομείς της γεωπολιτικής, γεωοικονομίας, αξιοποίησης υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου και ασφάλειας των θαλασσίων οδών μεταφοράς ενέργειας.
Τα επίδικα σημεία, που δημιουργούν ένταση στην ευρύτερη περιοχή, με την επίδειξη στρατιωτικής ισχύος των εμπλεκομένων κρατών είναι:

Οι Γάλλοι διανοούμενοι κηρύσσουν ανεπιθύμητο στη χώρα τους τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

File Photo: Turkish President Recep Tayyip Erdogan (L) and French President Emmanuel Macron (R) walk at the garden of the Presidential Vahdettin Mansion before the Syria summit in Istanbul, Turkey, 27 October 2018. EPA, KAYHAN OZER

Διακήρυξη διαμαρτυρίας για την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γαλλία στις 11 Νοεμβρίου υπέγραψαν Γάλλοι διανοούμενοι κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για τη στάση του εναντίον των Κούρδων, την αντισημιτική πολιτική του και τη στάση του στην Κύπρο, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον γαλλικό Τύπο. 

Γεννημένος Αεροπόρος! Ο μπόμπιρας που γεννήθηκε σε Super Puma