Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Μετσόβιον Πολυτεχνείον.

Γράφει ο
Γρηγόριος Δημ. Νούσιας
   

Μετσόβιο. Προς τιμήν των μεγάλων ευεργετών, Γ. ΑβέρωφΝ. ΣτουρνάρηΕ. Τοσίτσα από το Μέτσοβο

 Ναι, αυτών των Ηπειρωτών, οι οποίοι χρηματοδότησαν το έργο, που ολοκληρώθηκε το 1878, όταν η Ήπειρος ήταν ακόμη υπό Τουρκικό ζυγό. Δεν γνωρίζω τι έγραψαν στις διαθήκες τους οι συγκεκριμένοι Ηπειρώτες, ευεργέτες του Ελληνικού έθνους, για το συγκεκριμένο ίδρυμα. Πάντως, μέχρι πριν κάποιες δεκαετίες ήταν αρχιτεκτονικό κόσμημα της Αθήνας και, από ιδρύσεώς του, ήταν πνευματικό λίκνο ευκλείδειας και όχι μόνον αναζητήσεως.

Ο Μ.Σαλβίνι επαναφέρει τους όρους «πατέρας» & «μητέρα»: «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να έχουν γονείς»    Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει τον πόλεμο κατά της παράνοιας και υπέρ της κοινής λογικής και αγνοώντας την απίθανη αρχή προστασίας της ιδιωτικής ζωής της χώρας διαγράφει τους όρους «Γονέας 1» και «Γονέας 2» στις ηλεκτρονικές ταυτότητες για τα παιδιά, αντικαθιστώντας τους με τους όρους που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την Φύση «Πατέρας» και «Μητέρα».
     «Προχωράμε μπροστά» παρά την αντίθεση της ιταλικής αρχής που είναι αντίθετη με την αλλαγή, διεμήνυσε ο επικεφαλής της Λέγκας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σύμφωνα με το ANSA. 

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΤΕΟ ΣΑΛΒΙΝΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ


Καταπέλτης ο Ιταλός ηγέτης κατά Ερντογάν και Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ομιλία που ξεσκεπάζει την ευρωπαϊκή υποκρισία και στα ελληνοτουρκικά και θα μείνει στην ιστορία.
«Μιλώ σε όσους βρίσκονται έξω από αυτό το Μέγαρο, από αυτή την αίθουσα και σε εκείνους που μας παρακολουθούν από το σπίτι, όχι σε εκείνους που κυβερνούν αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση επειδή είναι συνεργοί, υποκριτές, ψεύτες, ανίκανοι ή αφελείς.
Ξεκινάω με τις απειλές του Τούρκου ηγέτη Ερντογάν που αυτή τη στιγμή τον χρηματοδοτούμε με 10,5 δισ ευρώ.
Εάν έχετε έστω και λίγη υπερηφάνεια ή αξιοπρέπεια σταματήστε την χρηματοδότηση αυτών των δισεκατομμυρίων ευρώ στο τουρκικό καθεστώς.

Wikileaks: Απόρρητο έγγραφο των ΗΠΑ - Πώς έθεσαν σταδιακά την Ελλάδα υπό τον απόλυτο έλεγχο της Τουρκίας

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται απόρρητο τηλεγράφημα "σοκ και δέος" που δημοσιεύουν τα Wikileaks και αφορούν τα αιτήματα των ΗΠΑ προς την Ελλάδα. Η Ουάσινγκτον ζητούσε από την Αθήνα να δώσει "γη και ύδωρ" στην Τουρκία ενώ αξιοσημείωτο είναι πως πολλά από αυτά δυστυχώς βλέπουμε να έχουν υλοποιηθεί πχ ανταλλάγματα στη Θράκη.

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»


Σε παρέμβαση με γραπτό της κείμενο για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών προβαίνει η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών:
«Σε μια χρονική περίοδο του συλλογικού μας βίου, κατά την οποία τα σχόλια για την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και την αναγνώριση του ονόματος της «Βόρειας Μακεδονίας» για το όμορο κράτος των Σκοπίων φαίνεται να βρίσκονται σε αντίθεση με την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού, η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διατυπώνει την έντονη ανησυχία της για τα δρώμενα.

Διαμελισμό της Ελλάδας θέλουν οι ψευδομακεδόνες: Παρακλάδι του «Ουράνιου Τόξου» και στις Σέρρες – Τον «Ασκό του Αιόλου» άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ


Βήμα-βήμα υλοποιείται το σχέδιο διαμελισμού της Ελλάδας από τους ανθέλληνες «Μακεδόνες”, με εθνικιστικά παρακλάδια Σκοπιανών και φιλοσκοπιανών να κατακλύζουν την Βόρειο Ελλάδα.
 Η κυβέρνηση παραμένει θεατής στην όλη ανθελληνική επιχείρηση, επιτρέποντας σε κάθε λογής εθνικιστή να διακδικεί ελληνικά εδάφη και μακεδονική εθνότητα. 
 Νέο παρακλάδι του Ουράνιου Τόξου φύτρωσε στις Σέρρες. Όπως αποκάλυψε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, oνομάζονται «Αδελφότητα του Κύριλλου και του Μεθόδιου» και έχουν όραμα την «αυτόνομη Μακεδονία»!

360 μοίρες Καστελόριζο


Είδα εχθές στο «360 μοίρες Καστελόριζο» παλιά εκπομπή για το Καστελόριζο στην οποία φάνηκε η αδιαφορία του κράτους σχετικά με την παιδεία. Μια δασκάλα και μια καθηγήτρια όλο κι όλο. Τι μπορεί να κάνει το Υπουργείο; 1ον να πριμοδοτήσει τον μισθό δασκάλων και καθηγητών με 1000 ΕΥΡΩ επιπλέον ώστε να πάνε καθηγητές και δάσκαλοι. 2ον Να εγκαταστήσει ΤΕΙ στο νησί π.χ. Ιχθυολογίας ή ιχθυοκαλλιέργειας. Όπως αφηγούνταν μόνιμος κάτοικος του νησιού τον χειμώνα ο πληθυσμός δεν ξεπερνά τα 200 άτομα, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι σχεδόν ανύπαρκτη και δεν θα το πιστέψετε δεν υπάρχει φαρμακείο στο νησί.

Η Πανευρώπη, του von Coudenhove-Kalergi


19.11.2018
Εικόνα: Χρήστος Μπολώσης
11
Ένας φίλος μου από την Θεσσαλονίκη (ξέρετε την πρωτεύουσα της Νότιας Μακεδονίας…), ο Γ.Χ., μου έστειλε ένα άρθρο με τον παραπάνω τίτλο. Διαβάζοντάς το κάτι μου θύμισε. Έστυψα λίγο το μυαλό μου και από το στύψε στύψε θυμήθηκα. Έψαξα και το βρήκα! Ποιο; Ένα βιβλίο που αναφέρεται ακριβώς στο έργο του von Coudenhove-Kalergi (1894-1972) και έχει τίτλο: «Εξουσιαστικά σχέδια της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας». Και εκεί να δείτε πανηγύρι.
Ας ξεκινήσουμε όμως με τον Coudenhove-Kalergi. Οι γονείς του ήταν Αυστριακός και Γιαπωνέζα! Η οικογένειά του έχει ρίζες από Βέλγιο, Ελλάδα, Πολωνία, Νορβηγία, Γαλλία και Γερμανία. Ο Coudenhove-Kalergi, σπούδασε στην Βιέννη και στο Πανεπιστήμιό της έγινε διδάκτωρ. Το 1915, παντρεύεται την κατά 15 χρόνια νεότερή του Ιουδαιοαυστριακή ηθοποιό Ida Roland.

«Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίζουν εμπρός,


πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω”.“Όλα τα έθνη για να προοδεύσουν πρέπει να βαδίζουν εμπρός, πλην του ελληνικού που πρέπει να στραφεί πίσω”, είναι η απαντοχή μας αυτό. Πίσω για να βρούμε την περπατησιά μας. Και ας κοάζει ο ανεπρόκοπος συρφετός των εθνομηδενιστών. Πίσω για να συναντήσουμε τους Έλληνες, τους μεταξένιους Ρωμηούς, που μας κανοναρχούν με το αίμα τους, με τους τίμιους ιδρώτες τους, με την φιλοτιμία τους. Αλλά, πίσω, για να δούμε και τις αθλιότητες και τα λάθη. Έγιναν και τέτοια. Ακόμη και αυτά, μας τα άφησαν οι πρόγονοι, για ορμήνεια, για παράδειγμα προς αποφυγήν.

Ας ακούσουμε τον Γέρο του Μοριά και της Ελλάδος όλης: «Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοί σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια…».