Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Ακύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών – Εκδίκαση στο ΣτΕ        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
         Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  - popsm2014@gmail.com  -   www.popsm.g

Γιαννιτσά,  25 Νοε. 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακύρωση Συμφωνίας των Πρεσπών – Εκδίκαση στο ΣτΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων ως ο νόμιμος εκπρόσωπος του δικτύου των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου ανακοινώνει ότι η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της «συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 7 Δεκ 2018. Θα διεξαχθεί στην αυξημένη ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Περίεργο περιστατικό στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ – Ξήλωσαν 105 «πυραμίδες»


Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας

Ένα πραγματικά περίεργο περιστατικό απασχολεί τις τελευταίες ώρες τις αστυνομικές, αλλά και τις στρατιωτικές αρχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπως γράφει το kozanimedia.gr. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας άγνωστοι δράστες…αφαίρεσαν από τη συνοριακή γραμμή Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σε περιοχές της Φλώρινας…105 κολώνες-πυραμίδες που οριοθετούν τα σύνορα των δυο χωρών.

Πρώην πρωθυπουργός Σκοπίων - Η Μακεδονία είναι Ελληνική !!!


Παρέμβαση στη συζήτηση Βενιζέλου-Ροζάκη για το ΑιγαίοΒενιαμίν Καρακωστάνογλου
Παρακολουθώντας τον δημόσιο διάλογο που προέκυψε για την μερική επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης (χωρικής θάλασσας) στα 12 ναυτικά μίλια μόνο στο Ιόνιο (και σταδιακά σε ορισμένες μόνο δυτικές ακτές του Αιγαίου), μετά την αιφνίδια και πρόχειρη αναφορά του πρώην υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στο θέμα μετά την παραίτησή του, θα ήθελα να σχολιάσω κυρίως τον διάλογο που διεξήχθη από τις στήλες της Καθημερινής (4 και 11 Νοεμβρίου) μεταξύ των καθηγητών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργού Εξωτερικών τότε) καθώς και Χρήστου Ροζάκη (υφυπουργού Εξωτερικών επί Κυβέρνησης Σημίτη).

“Πατριώτες ΝΑΙ , χρήσιμοι ηλίθιοι ΟΧΙ”


Κείμενο από τον ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟ
Ο «ξένος παράγοντας» αυτό τον καιρό έχει κινητοποιηθεί για την «επίλυση» του Κυπριακού αλλά ΚΑΙ των ελληνοτουρκικών «διαφορών» στο Αιγαίο, ενόψει της ανακάλυψης τεράστιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων- μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ φαίνεται ότι μιλάμε για διπλάσια ποσότητα από τα κοιτάσματα της Αιγύπτου.
Η πρόσφατη παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για «σαφή χρονοδιαγράμματα επίλυσης του Κυπριακού» δεν αφήνει την παραμικρή αμφιβολία ότι μέσα στους επόμενους μήνες ο Ελληνισμός θα πιεστεί για μια «λύση» που δεν θα βασίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, δεν θα αντιμετωπίζει το Κυπριακό ως ζήτημα εισβολής και παράνομης κατοχής, αλλά θα επικεντρώνεται στην «δίκαιη μοιρασιά», ενδεχομένως με διατήρηση «επεμβατικών δικαιωμάτων» και την παραμονή των εποίκων.