Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Αναπομπή της συμφωνίας των Πρεσπών προτείνει ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης


Ο Ζάεφ “παίζει επικίνδυνα” προσπαθώντας και αυτός να ικανοποιήσει το εσωτερικό του ακροατήριο με δηλώσεις που μοιάζουν με “πιστοποιητικά εθνικιστικού φρονήματος”, όπως η τελευταία περί “μακεδονικής γλώσσας”. Φέρνει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να αμφισβητηθεί από την ελληνική πλευρά η συμφωνία των Πρεσπών. Πριν λίγο ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ Παναγιώτης Σγουρίδης, μιλώντας στο Πρώτο Θέμα , πρότεινε την αναπομπή της συμφωνίας, επικαλούμενος το άρθρο 19 της συμφωνίας των Πρεσπών που προβλέπει κάτι τέτοιο αν οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές δεν τηρεί τα συμφωνηθέντα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION 

Claymont, Delaware 19703
U.S.A

www.professors-PhDs.com.

IHAHellas@gmail.com

4 Δεκεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Οργάνωση International Hellenic Association συγκέντρωσε διαδικτυακά πάνω από 1000 υπογραφές Ελλήνων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι καταγγέλλουν την Συμφωνία των Πρεσπών με το παρακάτω κείμενο υπογραφών, ως απαράδεκτη και βλαπτική για την Ελλάδα.
Μέσα στα ονόματα περιλαμβάνονται πρέσβεις ε.τ., ακαδημαϊκοί, καθηγητές Πανεπιστημίων, στρατηγοί, εκπαιδευτικοί, νομικοί, ιατροί, μηχανικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΖΩΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΙ

3-12-2018  FACEBOOK


Εμείς των παλαιότερων γενεών οι οποίοι αντιμετωπίσαμε την αγριότητα και τις καταστροφικές συνέπειες των εμφυλίων πολέμων γνωρίζουμε, λόγω εμπειρίας, πως ένας εμφύλιος πόλεμος ίσως, από πλευράς εκτίμησης των ολέθριων αποτελεσμάτων, να αντιστοιχεί σε τρεις, τέσσερις ή πέντε πολέμους εναντίον εξωτερικών εχθρών. Είναι μια κατάρα για το έθνος μας, που ξεκινά από την αρχαιότητα και ξαναεμφανίζεται στην αρχή της επανάστασης του 1821 για να μεταβάλει την Ελλάδα (κατά την έκφραση του δημοσιογράφου και ακαδημαϊκού Σπ. Μελά) «σε κιμά», υπονοώντας τους εξοντωτικούς αλληλοσκοτωμούς και το χαμό του άνθους της τότε ελληνικής νεολαίας στην πιο κρίσιμη στιγμή του αγώνα.