Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Με πρόσθετο πρωτόκολλο στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας λύνει τις παρερμηνείες για «μακεδονικό» έθνος και γλώσσα


«Όπως πληροφορείται ή «Εστία», στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, εξ απορρήτων του, επικοινώνησε κατόπιν οδηγιών του κ. Τσίπρα με τον ειδικό μεσολαβητή του OHE Μάθιου Νιμιτς και του έθεσε διπλό θέμα παραβιάσεως και της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, η οποία διατηρείται εν ισχύ μέχρι την κύρωση και εφαρμογή των Πρεσπών, αλλά και της ιδίας της Συνθήκης των Πρεσπών, η οποία έχει μονογραφηθεί από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών κ.κ. Δημητρώφ και Κοτζιά. »Η Αθήνα απέφυγε και σωστά να κάνει μνεία στην ορολογία «μακεδονική μειονότης» σε κείμενο της, προκειμένου να μην καταστεί αντικείμενο διαπραγματεύσεως.

Μουσικό-ποιητική παράσταση Γιάννης Ρίτσος - «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ... »Μουσικό-ποιητική παράσταση
Γιάννης Ρίτσος - «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ... »

Αγαπητοί φίλοι!

Σε μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα καλλιτεχνικής αισθητικής, εσωτερικής αγωνίας, ειλικρίνειας και αλήθειας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018, στην κατάμεστη μαθητές αίθουσα τελετών του Γυμνασίου «ΕΛΛΑΔΑ» η μουσικό-ποιητική παράσταση-αφιέρωμα στο Γιάννη Ρίτσο «Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει ... » από το Θεατρικό Εργαστήρι του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού - Κ.Ε.Π. με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Παναγόπουλο, με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Κ.Ε.Π. (επικεφαλής, καλλιτεχνική διευθύντρια η Ινέσσα Εφραιμίδου).

Σε αεροδρόμιο «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ», μετονομάζεται το Αεροδρόμιο της Ανάπας στη Νότια Ρωσία


Σε αεροδρόμιο «ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ», μετονομάζεται μετά από ψηφοφορία το αεροδρόμιο της Ανάπας στη Νότια Ρωσία, παίρνοντας το όνομα του ελληνικής καταγωγής Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, θρυλικού πιλότου, δύο φορές ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετονομασία έγινε μετά από ανοιχτή ψηφοφορία του κοινού των Ρώσων πολιτών και αυτό έχει τη σημασία του.
Σε ανοιχτή ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ των Ρώσων πολιτών, μεταξύ τριών πιθανών υποψηφίων, η προτίμηση υπέρ του δύο φορές ήρωα πολίτου της Σοβιετικής Ένωσης Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, ήταν συντριπτική μιας και επί συνόλου 66.291 ψήφων, συγκέντρωσε 32.107 ψήφους, ποσοστό 48%.

Η Αλβανία κάνει εθνοκάθαρση στη Βόρειο Ήπειρο


Τα κέντρα λήψης αποφάσεων του Ελληνισμού είναι υπάκουοι υπηρέτες ξένων αφεντάδων
•   πλήτουν την οικονομία και το σφρίγος Ελληνισμού
•   δεν υπερασπίζουν καν τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού
•   αποδέχονται με δουλικότητα κάθε κακοποίηση της Ελληνικής πλευράς
•   αφήνουν τον Ελληνισμό να σβύνει
•   μετατρέπουν τον λαό σε απελπισμένους κολίγους
Οι Ελληνες όμως έχουμε επιλογές 

Καταγγείλτε τη Συμφωνία των Πρεσπών ΤΩΡΑ, δεν μπορεί να εμείνουμε σε αυτό το φιάσκο


Με τον πλέον απροκάλυπτο και ωμό τρόπο ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ επιβεβαιώνει σχεδόν καθημερινά τις χειρότερες υποψίες των Ελλήνων πολιτών ότι η γειτονική χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών παρά τα ωραία και όμορφα λόγια τόσο του Ζάεφ όσο και του Έλληνα πρωθυπουργού και υπουργού Εξωτερικών, Αλέξη Τσίπρα.
Πιο συγκεκριμένα όταν πριν από λίγες ημέρες ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είχε μιλήσει μέσα στην Βουλή της χώρας του για την διασφάλιση που προσφέρει η Συμφωνία των Πρεσπών στη διδασκαλία της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα και την διαφύλαξη με αυτό τον τρόπο της ταυτότητας της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, σύσσωμη η αντιπολίτευση, ο ΟΗΕ μέσω του ειδικού διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς, το ΝΑΤΟ μέσω του Γενικού Γραμματέα της Συμμαχίας, αλλά και η ελληνική κυβέρνηση, με κάποια καθυστέρηση, καταδίκασαν αυτές τις δηλώσεις.

Ο Ι Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ

                   

  8 Δεκεμβρίου, 2018    


Αγαπητοί φίλοι,

       Διάβασα την συνέντευξη του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρη Πάιατ πρόν την εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ» της Ν. Υόρκης και θέλω να σάς αναφέρω ότι δεν μου άρεσε καθόλου.!! Ανησυχώ πολύ για την στάση των Αμερικανών πρός την Τουρκία και την Ελλάδα... Ο κ. Πάιατμίλησε πολύ θετικά για συνεργασία και  Στρατηγηκή Συμμαχία μεταξύ Ελλάδος και Αμερικής, και πώς οι δύο χώρες θα συνεργασθούν να υποστηρίξουν τα κοινά συμφέροντα!!! 

 Βέβαια δεν έκανε καμία αναφορά σε κανένα πρόσωπο της σημερινής Κυβέρνησης   ( τι σημαίνει αυτό?), αλλά το κυριότερο, κανένα σχόλιο για κοινές αξίες και αρχές, που συνδέουν τίς δύο χώρες ως παλιοί σύμμαχοι και μέλη του ΝΑΤΟ.....  Δηλώνει, χωρίς να είναι και πολύ σαφής, ότι οι σχέσεις των δύο χωρών ειναι σε «ιδιαίτερα υψηλό σημείο με πολλά κοινά συμφέροντα».....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ        ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ
        
         Δημάρχου Στάμκου 1,  Γιαννιτσά 58100,
Κιν. 6983498377  - popsm2014@gmail.com  -   www.popsm.gr       

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ
Γιαννιτσά,  8 Δεκ. 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την 7η Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης της προδοτικής «Συμφωνίας» των Πρεσπών στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Η διαδικασία άρχισε με μακρά, ψιθυριστή αγόρευση της εισηγήτριας Συμβούλου Επικρατείας, κ Αικ. Χριστοφορίδου κι έτσι ένα μεγάλο μέρος της ακροαματικής διαδικασίας δεν ακούστηκε από το κοινό και τους συνηγόρους.