Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

«Αποτίμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών»


Συνέντευξη  Του  Δρ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου
Μόνιμου Λέκτορος Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου
Νομικής Σχολής
Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 1η Ερώτηση:   Πως αποτιμάτε πολιτικά την Συμφωνία των Πρεσπών;
Απάντηση:   Πάγια θέση μου αποτελεί ότι το κρατικό όνομα της ΠΓΔΜ, εφόσον σ’ αυτό περιέχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο ο όρος «Μακεδονία» (είτε με γεωγραφικό, είτε με χρονικό, είτε με εθνοτικό προσδιορισμό), αποτελεί «όπλο» ακαταμάχητο υπέρ της γειτονικής χώρας, καθώς δεν θα υπάρχει άλλο κράτος παγκοσμίως που να έχει στον τίτλο του το μακεδονικό κληροδότημα (ιστορικό, πολιτιστικό και γεωγραφικό) που ανήκει πλήρως ή πλειοψηφικά στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Οι Στόχοι των Βρετανών το 1974:Αλλαγή του Στάτους στην Κύπρο όπως και των Τούρκων και Εγκατάλειψη των Βάσεών τους στο νησί.

Λονδίνο 29.11.2018
της Φανούλας Αργυρού*
Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/Δημοσιογράφος
Από τις  δύο βάρβαρες τουρκικές εισβολές το 1974 και μετά γνωρίζουμε ότι κάποιοι επιμένουν να διατηρούνται κάποιες παραπλανητικές θεωρίες ως προς τα πραγματικά γεγονότα.
΄Όμως ότι θα άκουγα τον ισχυρισμό, μάλιστα από Ελληνο-κύπριο ακαδημαϊκό (από τις ΗΠΑ)  ότι « Οι Βρετανοί δεν είχαν κίνητρο να αλλάξουν το στάτους της Κύπρου και ότι τα συμφέροντά τους ήταν οι βρετανικές βάσεις που ήδη είχαν ενώ οι ΗΠΑ είχαν κίνητρο και αυτό το κίνητρο ήταν να ικανοποιήσουν την Τουρκία και να εξουδετερώσουν σύγκρουση μεταξύ δύο χωρών μελών του ΝΑΤΟ» ομολογώ δεν περίμενα να  ακούσω.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ; ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ! Τί εἴπω καί τί λαλήσω;

 1) Γιά τίς ψεσινές καταστροφές στἠν Αθήνα καί Θεσσαλονίκη, πού θύμιζαν ὄχι Γερμανικές ΄ἀλλά ξεπερνοῦσαν καί τῶν Οὔνων τοῦ Ἀτίλα με βοῶσα και κράζουσα την πολιτική-κυβερνητική και ὄχι μόνο ΑΠΟΥΣΙΑ-ἄν εἶναι δυνατόν! 

2)Γιά τήν πρός τόν Πούτιν διαβεβαίωση τοῦ πρωθυπουργοῦ πώς τή συμφωνία τῶν Πρεσπῶν τήν ἐγκρίνει ο Ἑλληνικός Λαός( καλά δέν ντρέπεται λίγο;);

Ειρήνη Μαρούπα Ποινικολόγος - Livemedia