Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Το πρώτο ελληνικό άρθρο κατά του «μακεδονισμού» του Τίτο – Εφημερίδα Ελευθερία, 15.6.1945


Παρουσιάζουμε το άρθρο του Θεοφύλακτου Παπακωνσταντίνου στην γνωστή εφημερίδα της εποχής Ελευθερία του Πάνου Κόκκα στις 15 Ιουνίου 1945.
Ο τίτλος του άρθρου είναι Σαφήνεια, στο οποίο καταφέρεται ο συγγραφέας κατά του ψευδο-«μακεδονισμού» που εκείνη την εποχή επέβαλλε σιγά σιγά ο Τίτο στα βόρεια σύνορά μας.
Αντιγράφω ορισμένα αποσπάσματα:

Το Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση

Γράφει ο Πολύκαρπος ΑδαμίδηςΣτις 10 και 11 Δεκεμβρίου στο Μαρακές του Μαρόκου, Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων θα επικυρώσουν το λεγόμενο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση (Global Compact for Migration).
Μια ανώδυνη όπως έχει υποστηριχθεί σε επίπεδο διακήρυξης πρωτοβουλία, που δεν είναι νομικά δεσμευτική και προσπαθεί να εξορθολογίσει το πλαίσιο διαχείρισης του φαινομένου της Μετανάστευσης. Κάτι που δε φαίνεται να πείθει.
Εξ ου και οι ηχηρές διαφοροποιήσεις. Με κύρια ένσταση αυτή που προβάλλεται απέριττα από την Αυστρία. Ότι το Σύμφωνο δηλαδή δημιουργεί δικαίωμα στη Μετανάστευση. Σε μια μάλιστα ευαίσθητη ειδικά για την Ευρώπη, περίοδο. Που ακόμα προσπαθεί να συνέλθει από το σοκ του 2015. Και το ντόμινο προβλημάτων που δημιούργησε. Και απειλεί τη συνοχή της.

Προσφυγή στο ΣτΕ για την αλλαγή των βιβλίων Ιστορίας Ελλάδας και ΠΓΔΜ    Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης που εκδόθηκε μετά τη συμφωνία των Πρεσπών που προβλέπει τη συγκρότηση του ελληνικού τμήματος της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (ΜΔΕΕ) Ελλάδας- ΠΓΔΜ για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
    Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση  Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δήμου Μουρικίου αλλά και ένας γονέας ανήλικων παιδιών που φοιτούν σε Δημοτικό και Γυμνάσιο.

Η νάρκη του Ζάεφ, η κάλπη της «μειονότητας» και η μαρτυρία του Φιλίππου Δραγοϋμη

Με την σφραγίδα της Ελληνικής κυβέρνησης επίσημη γλώσσα στη Θράκη η Τουρκική


Στα τουρκικά θα εκδίδονται οι Αποφάσεις των Μουφτήδων για την Σαρία – Και εναλλακτικώς στα… Αραβικά – Θα υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Διάταγμα, που ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου στη Θράκη;
Τα στοιχεία της άγνωστης μέχρι στιγμής Συμφωνίας Τσίπρα-Ερντογάν κατά την Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ένα-ένα και σιγά-σιγά, αρχίζουν να βγαίνουν στο φως.
Έτσι λοιπόν, μετά το μεγάλο Δώρο προς την Άγκυρα με το θέμα των Μουφτήδων της Θράκης, έρχεται στο φως μία ακόμη… «λεπτομέρεια» δια χειρός του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, που καθιερώνει επίσημη γλώσσα στη Θράκη, την Τουρκική !!!

IHA-Professors & PhDs] Βορειοηπειρωτικά Νέα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο 08.12.2018 20:00

Η σημερινή ημέρα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, σε χωριά και πόλεις της Βορείου Ηπείρου, στον μεθοριακό σταθμό της Κακκαβιάς, καθώς και του Μαυροματίου θύμιζε μέρες του 1994.

Δελτίο Τύπου του ΙΗΑ

International Hellenic Association (ΙΗΑ)
CLAYMONT, DELAWARE 
USA
Πληροφορίες: ismartin797@gmail.com
Τηλ: 6974435509
Δεκέμβριος 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
==========
Έκδοσης Βιβλίου με τίτλο
Είμαστε Παιδιά του Ομήρου”
της Ισμήνης Κ. Μαρτίνη