Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Νέο σύνταγμα πΓΔΜ: Τα Σκόπια αναγορεύονται σε εγγυητή της ιστορικής κληρονομιάς του «μακεδονικού» λαού!

Τις περίφημες τροπολογίες που περιλαμβάνονται στην συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια υιοθέτησε το υπουργικό συμβούλιο των Σκοπίων και κατέθεσε στη Βουλή τα τελικά κείμενα.
Σε αυτές τις τροπολογίες μπορεί να έχει απαλείφει το άρθρο 49 , το οποίο εμπεριείχε αλυτρωτικές προεκτάσεις, πλην όμως η προπαγάνδα της «Μακεδονίας» καλά κρατεί.

Όταν ο Τίτο ζήτησε από τον Μίκη να γράψει μουσική για τη «σκλαβωμένη» Μακεδονία – Η απάντηση του Έλληνα δημιουργού

Πώς διαταράχθηκαν οι σχέσεις του με τον Γιουγκοσλάβο ηγέτη Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, αποκαλύπτει ο Μίκης Θεοδωράκης με απαντητική του επιστολή στον γνωστό σκοπιανό τενόρο Μπλαγκόζα Νακόσκι, που διαμαρτυρήθηκε –με ανοιχτή επιστολή στα ΜΜΕ- για τη ξεκάθαρη θέση του Έλληνα μουσικοσυνθέτη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που εξέφρασε πρόσφατα δημόσια.

Προς ΝΔ: H Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική


Με λύπη διαπιστώνουμε ότι η ΝΔ συνεχίζει να ποντάρει στην ψήφιση της επαίσχυντης συμφωνίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα και την παρέα του για να αποφύγει τις ευθύνες της.
Μπορεί κατά τα φαινόμενα να μάχεται κατά της συμφωνίας, ζητώντας πρόωρες εκλογές για να αποφασίσουν οι πολίτες κι όχι οι πρόθυμοι του Τσίπρα στη Βουλή, ωστόσο δεν κάνει κάτι το απτό για να την ανασχέσει.
Πέρα από την καταδίκη της εκ του ασφαλούς δεν προβαίνει στις απαραίτητες κινήσεις για να την μπλοκάρει και να την τρίψει στα μούτρα τόσο του Τσίπρα όσο και του Ζάεφ.

Ο αλυτρωτισμός απειλεί τα Σκόπια
Ν.Ι. ΜΕΡΤΖΟΣ*


Λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του. Με το νωπό αλυτρωτικό μήνυμά του εις βάρος της ελληνικής Μακεδονίας, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων έδειξε συν τοις άλλοις ότι δεν αντιλαμβάνεται πως ο αλυτρωτισμός έχει πολλά πρόσωπα και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της δικής του χώρας. Οι Αλβανοί απειλούν να την αλώσουν εκ των ένδον. Και η Βουλγαρία τη θεωρεί επαρχία της με αδελφό ομόγλωσσο πληθυσμό. Μοναδική οδός διαφυγής, η Ελλάδα. Αλλά ο Ζάεφ δυναμίτισε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ξεκινά σήμερα ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας και ΗΠΑ


«Όσον αφορά εμάς, η Ελλάδα είναι το "Plan A". Και βρίσκεται σε αυτή τη θέση με τη δική της αξία»
Ως μια «ιδιαίτερα σημαντική στιγμή» για την πορεία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και τη περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον εναρκτήριο στρατηγικό διάλογο ΗΠΑ-Ελλάδας που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στην αμερικανική πρωτεύουσα.
Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού ΥΠΕΞ τόνισε τη σημασία που οι ΗΠΑ αποδίδουν στον συγκεκριμένο διάλογο με την Ελλάδα.

Ξέρετε πόσες ξένες λέξεις έχουν ρίζα ελληνική;


Η Ομηρική (Ελληνική) Γλώσσα, αποτελεί τη βάση επάνω στην οποία στηρίχτηκαν πλήθος σύγχρονων γλωσσών.
Ακόμα κι αν δν υπήρχε καμία άλλη αναφορά ακόμα κι αν δεν είχε διασωθεί κανένα προκατακλυσμιαίο μνημείο, θα αρκούσε η Ελληνική Γλώσσα ως απόδειξη της ύπαρξης στο παρελθόν, μίας εποχής μεγάλου πολιτισμού.
Στη γλώσσα μας είναι εμφυτευμένη όλη η γνώση που κατέκτησε ο άνθρωπος, έως την παρούσα στιγμή. Κάθε ελληνική λέξη-όρος φέρει ένα βαρύ φορτίο νόησης, φορτίο που οι προγενέστεροι 'εξόδευσαν', για να κατακτήσουν γνωστικά τη συγκεκριμένη έννοια κ να την 'βαπτίσουν' με το συγκεκριμένο όνομα-λέξη».
Υπάρχουν χιλιάδες λέξεις με ελληνική ρίζα. Ας δούμε μερικές από αυτές