Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Discover Greece: Ανακαλύψτε τα Μετέωρα- Ενα τόπο που αναβλύζει ΟρθοδοξίαΗ θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα, τα μοναστήρια. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων: αναρρίχηση. Σήμερα αναρριχητές από όλον τον κόσμο έρχονται στα Μετέωρα, για να αναμετρηθούν και αυτοί με τους θεόρατους βράχους.
.pronews.gr

Γλώσσα και Μακεδονία


Τη δεκαετία του 1920 και συγκεκριμένα το 1925, το ελληνικό κράτος σταματά να αποκαλεί τους σλαβόφωνους πληθυσμούς που υπάρχουν στα όρια της ελληνικής επικράτειας «βουλγαρόφωνους, βουλγαρίζοντες ή Βούλγαρους» και αρχίζει να τους αποκαλεί «Μακεδονοσλάβους», ώστε να μην συγχέονται ούτε με τους Βούλγαρους ούτε με τους Σέρβους. Θεωρεί, επίσης, τη γλώσσα τους «μακεδονοσλάβικο ιδίωμα» διαφορετική από τη βουλγαρική αλλά και από τη σερβική.

Δημοκρατικό παρακράτος

Η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί οι πολίτες επί δεκαετίες στην κατεύθυνση της μετατροπής της απαξίας του εγκλήματος σε «αξία της δημοκρατίας» έχει ριζώσει πια πολύ βαθιά


Γράφει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος 

Ενα βαθύ μπέρδεμα εξακολουθεί να κυριαρχεί γύρω από την έννοια της ασφάλειας. Και αντί με τον καιρό να εκλογικεύεται, γίνεται, πεισματικά, όλο και ισχυρότερο, φτάνοντας πια σε πρωτόγνωρα επίπεδα.

"ΟΔΥΣΣΕΙΑ"- ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ (2Κ)


ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΑ
Το τραγούδι των Μαθητικών Καταλήψεων για την Μακεδονία! Οι ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ ερμηνεύουν τον Ύμνο «Στα χνάρια του Μελά» που είναι αφιερωμένος στους μαθητές όλης της χώρας που αγωνίζονται για την Μακεδονία μας. Το τραγούδι- σύνθημα δημιουργήθηκε πάνω σε στίχους των ίδιων των μαθητών και έγινε γνωστό μέσα από τις καταλήψεις και τις πορείες των νέων, που αποτελούν το περήφανο Μέλλον του Έθνους μας!
Ακολουθούν οι στίχοι: