Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Καταγγέλλοντας τον εθνικισμό και καλλιεργώντας τον διχασμό!


Στην πρόσφατη ομιλία του στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε το μότο «όχι στη Μακεδονία του μίσους και του εθνικισμού», και «ναι στη Μακεδονία της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης». Άλλωστε, μόνιμα τον τελευταίο χρόνο ταυτίζει τη γενικευμένη και απόλυτα δικαιολογημένη λαϊκή αντίδραση στη Συμφωνία των Πρεσπών με ακροδεξιές αντιλήψεις. Δηλαδή, χαρακτηρίζει συλλήβδην ακραίους και εθνικιστές τα εκατομμύρια των Ελλήνων που αρνούνται την εκχώρηση της μακεδονικής πτυχής της εθνικής μας ταυτότητας.

Οι..."ακροδεξιοί Φασίστες" για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!


TO 1992 οι κάτωθι ...ακροδεξιοί & φασίστες
Οδυσσέας ΕλύτηςΜελίνα Μερκούρη,
Ελένη Γλύκατζη-ΑρβελέρΔημήτρης Τσάτσος,
Αριστόβουλος ΜάνεσηςΓιάννης Γεωργάκης
δημοσίευσαν μία επιστολή στην τότε φασιστική εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"
την εξής επιστολή για το ΟΝΟΜΑ του κράτους των σκοπιανών
και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Η Αλβανία έμπλεξε – Το ΥΠΕΞ κατήγγειλε στην ΕΕ τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας


Η Αλβανία έμπλεξε – Το ΥΠΕΞ κατήγγειλε στην ΕΕ τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας
Εξαντλήθηκε η υπομονή της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Αλβανία. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απέστειλε επιστολές στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, στις οποίες καταγγέλλει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της γηγενούς Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας από το αλβανικό καθεστώς και ζητά από την ΕΕ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Πότε θα σταματήσουμε οι δημοσιογράφοι να αναδημοσιεύουμε τα ψέματα των Τούρκων;

Το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει αναδείξει τα fake news σε επιστήμη. Ο Τούρκος υπουργός έχει ξεπεράσει και τον Γκέμπελς!
Οι δηλώσεις του, στην πλειοψηφία τους, είναι ψεύτικες και ειδικά όσες αναφέρονται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον πρόεδρό τους, τον Ντόναλντ Τραμπ. Εκμεταλλευόμενος ότι ο Λευκός Οίκος τηρεί μία τακτική να μην σχολιάζει κάθε βλακεία που εκτοξεύουν ακόμα και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ο κ. Τσαβούσογλου συντηρεί ένα πόλεμο ψεύτικων ανακοινώσεων, για να εξυπηρετήσει την εσωτερική ατζέντα της Τουρκίας, αλλά και να παραπληροφορεί στοχεύοντας την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ;Όλοι κόπτονται  αυτές τις ημέρες για το βομβιστικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ και χύνουν μύδρους υπέρ  της ελευθεροτυπίας , κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της δημοκρατίας.
Φυσικά ουδείς αμφισβητεί το αγαθό της ελευθεροτυπίας και τα κακά που προξενεί η τρομοκρατία . Το πρόβλημα είναι όμως τι κάνουν  για να τα αποτρέψουν; Όσοι ζήσαμε στην εποχή της χούντας των συνταγματαρχών, παρότι υπήρχε νόμος και τάξη και η οικονομία ήταν ανθηρή, εκείνο που μας έπνιγε ήταν η ελευθεροτυπία , η ελεύθερη έκφραση και η έλλειψη δημοκρατίας.

ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΣΤΗ... «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ»

Γράφει ο Σωκράτης Σ'ισκος

                  
17-12-2018  

Ίσως πολλοί φίλοι μου και γνωστοί να βλέπουν με κάποια απορία τις αναρτήσεις μου στο Facebook για το λεγόμενο μακεδονικό και τα κρυφά ελαττωματικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Ο πρώτος λόγος είναι ότι επί τέσσερις περίπου δεκαετίες ασχολήθηκα συγγραφικά και αρθρογραφικά με την ιστορία της Αρχαίας Μακεδονίας και θεωρώ ότι γνωρίζω Ιστορία.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟ ΖΑΕΦ. ΔΟΛΙΟΙ ΕΠΙΒΟΥΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ


ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ Η ΧΩΡΑ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
1) ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ ΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ Η ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΓΛΩΣΣΑ, ΚΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ» ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ , ΕΚΤΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΠΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΤΡΙΣΑΘΛΙΑΣ, ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΛΑΒΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑIΟΥ».

Τα παλαιά ιδεολογικά σύνορα καταργήθηκαν: Οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης και οι απέναντι…

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) συνομιλεί με μέλη και φίλους του κόμματος στην έναρξη του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, σε εκθεσιακό χώρο στην περιοχή του αεροδρομίου στα Σπάτα, Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΡΒΑΛΙΑ

 Στην αλλόκοτη πολιτική σκηνή αυτής της χώρας που βρίσκεται σε καθεστώς ξένης εξάρτησης γίνονται καθημερινά πράγματα που δυσκολευόμαστε να ερμηνεύσουμε και μας προβληματίζουν, για να μην πω μας εξοργίζουν.

Η λανθασμένη ελληνική εξωτερική πολιτική στο μακεδονικό


                                                       
                        
            Άρθρο του Σωκράτη Β. Σίσκου *


Όταν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας είχε τεθεί επίσημα το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (τότε ΕΟΚ), ούτε η τότε ελληνική κυβέρνηση αλλά ούτε και οι μετέπειτα ελληνικές κυβερνήσεις έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων την ιστορική απάτη η οποία διαπράχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση με τη δημιουργία ενός «κίβδηλου αρχαίου έθνους», με τον κατακτητικό σκοπό της καθόδου της Ρωσίας στο Αιγαίο.