Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Οι 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας προειδοποιούν να μην υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πίεση στην Πολιτεία και στους βουλευτές ασκούν με κοινή επιστολή τους οι 22 μητροπολίτες της Μακεδονίας, προειδοποιώντας να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.
«Μία επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή των Ελλήνων, όπως και η αναγνώριση αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Μακεδονίας όχι μόνο δεν θα αποτελέσουν τη βάση για την ειρηνική συμβίωση και συμπόρευση του ελληνικού λαού και του λαού της γειτονικής χώρας, αλλά μόνιμη εστία καλλιέργειας αλυτρωτισμού και εχθρότητος», αναφέρουν οι μητροπολίτες.

Ο αυταρχισμός του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εσχάτη προδοσία και η δικαιοσύνη

Γράφει ο Ιωάννης Αμπατζόγλου*

Την Δευτέρα στις 17 Δεκεμβρίου, στην εκπομπή «Mea Culpa» στο Thema Radio 104.6 φιλοξενήθηκα από τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο με τον οποίο συζητήσαμε σχετικά με την συμπεριφορά του κράτους των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ στην πρόσφατη ομιλία του πρωθυπουργού στο Παλέ ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης. Επίσης του είπα για τον διάλογο που είχα με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για τη δυνατότητα που έχει η δικαιοσύνη να διερευνήσει την πιθανότητα «εσχάτης προδοσίας» στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Το πρώτο θέμα μας, αφορούσε τις συλλήψεις με τις οποίες υποδέχθηκε ο κ. Τσίπρας πολλούς πολίτες που προσπάθησαν να εισέλθουν στο Παλέ προκειμένου να παρακολουθήσουν την ομιλία του την Παρασκευή στις 14 Δεκεμβρίου.