Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2019

Ανοικτή επιστολή

  


  Ομάδα 21 / Μακεδονίας-Θράκης,  “Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης

          Ζητούμε δημοψήφισμα σχετικά με έγκριση ή μη, της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Προς τον κ. Κυριάκον Μητσοτάκην, Αρχηγό  της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως .

                                                   Ανοικτή Επιστολή:Η Ομάδα 21 Μακεδονίας-Θράκης, Κίνηση Πατριωτικής Αφύπνισης, συντασσόμενη με την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού, διαφωνεί με τη Συμφωνία των  Πρεσπών καθώς τη θεωρούμε ανιστόρητη, απεχθή και εγκληματικά επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα και επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας και τη σταθερότητα στην περιοχή. Προάγει αλλότρια συμφέροντα σε βάρος του Ελληνικού κράτους και του Έθνους 

       Συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών δηλώνουμε ότι διαφωνούμε με την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια και την αναγνώριση Μακεδονικού  έθνους, μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικής εθνότητας. Θεωρούμε λοιπόν επιβεβλημένο και αναγκαίο η λύση στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων να εκδηλωθεί με δημοψήφισμα, ώστε να μιλήσει ο Ελληνικός λαός, που δεν ανέχεται την ταπείνωση και τον σφετερισμό της Ιστορίας του και του πολιτισμού του, με δεδομένο μάλιστα ότι πρόκειται για θέμα υψίστης σημασίας, το οποίο η παρούσα Κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη (αριθμητική και ηθική) ούτε και τη βούληση να επιλύσει.
        Ύστερα από τα παραπάνω καλούμε τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, να δεσμευθεί δημοσίως ότι αφ ενός   ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως  είναι υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος αφ´ ετέρου,  ως μέλλων Πρωθυπουργός, θα προβεί σε δημοψήφισμα ώστε ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει κυρίαρχα, για την έγκριση ή μη της Συμφωνίας των Πρεσπών  και ότι η απόφασή του αυτή, θα έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

                    

Για την Ομάδα 21 Μακεδονίας-Θράκης 


 Ο Γενικός Γραμματεύς.                                         Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

 Κωνσταντίνος Λυκοτραφίτης                             Αθανάσιος Καραντζίκος