Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή προς ΕΜΣ
                                                                                          Θεσσαλονίκη.....20 -2-....2019
                                                 

Προς
τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
     
  Αξιότιμοι κύριοι,

Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αισθάνεται ντροπή, εθνική ταπείνωση και ανησυχία για το μέλλον του Έθνους μετά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Ακόμη αισθάνεται προσβεβλημένη γιατί:
      α. Η πλειοψηφία εξασφαλίστηκε με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και συνταγματικές και κοινοβουλευτικές παραβιάσεις και από τις δύο πλευρές.
        β. Οι Έλληνες που αντιτίθενται στη συμφωνία χαρακτηρίστηκαν ακροδεξιοί, εθνικιστές, φασίστες και νεοναζί.
        γ. Η Κυβέρνηση αρνήθηκε το δικαίωμα έκφρασης της βουλήσεως του Ελληνικού λαού με δημοψήφισμα .
        Ήδη εκφράζεται έντονος προβληματισμός για τους κινδύνους που θα προκύψουν στο άμεσο και απώτερο μέλλον από την εφαρμογή της συμφωνίας με την οποία η Ελλάδα παρέδωσε το Ελληνικό όνομα Μακεδονία μαζί με την αναγνώριση Μακεδονικής ταυτότητας (εθνότητας) και γλώσσας στο κράτος των Σκοπίων, καθώς και από τις διαγραφόμενες τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα από την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ. Και όλα αυτά με δεδομένη την αναξιοπιστία των Σκοπιανών, δείγματα της οποίας ήδη έχουμε.
          Η ΕΜΣ με ψηφίσματα  προ της κυρώσεως, και μια πρώτη αποτίμηση της συμφωνίας έχει λάβει σαφή θέση κατά της συμφωνίας και των δυσμενών συνεπειών της.
            Αξιότιμοι κύριοι, μέχρι τώρα η ΕΜΣ μετά την κύρωση της συμφωνίας και την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, δεν προέβη σε καμιά  δήλωση ή ανακοίνωση.
            Πιστεύουμε ότι, με δεδομένη την κύρια και μοναδική αποστολή της για υπεράσπιση και σωτηρία της Μακεδονίας, θα πρέπει να υψώσει και πάλι τη φωνή της, να διακηρύξει εκ νέου τη θέση της, να επισημάνει τους διαγραφόμενους κινδύνους, να συντονίσει τις οργανώσεις της Μακεδονίας και να αγωνισθεί για την ακύρωση της απαράδεκτης αυτής συμφωνίας . 
            Παρακαλούμε για τις αποφάσεις σας.

Το ΔΣ της Ο/21Μακεδονίας-Θράκης
 Ο                                                                          Ο
Γραμματέας                                                           Πρόεδρος
                                                        Κ. Λυκοτραφιτης.                                                   Αθ. Καραντζίκος