Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή - κόλαφος του Χάρη Οικονομόπουλου στον Πρόεδρο Μακρόν για τον Xυδαίο και Aνιστόρητο Τσίπρα (έγγραφο)


Επιστολή - κόλαφο με την οποία αποτυπώνεται στο απόλυτο, η ΟΡΓΗ της Ελληνικής Κοινωνίας για τον Προσβλητικό, Χυδαίο και πάνω από όλα Ανιστόρητο απερχόμενο ένοικο του Μαξίμου Αλέξη Τσίπρα, απέστειλε σήμερα το πρωί προς τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμμανουέλ Μακρόν, ο γνωστός νομικός Χάρης Οικονομόπουλος.


 Στην επιστολή του ο κ. Οικονομόπουλος εξηγεί με σαφή και αναλυτικό τρόπο στον Γάλλο Πρόεδρο, τους λόγους για τους οποίους η Ελληνική Κοινωνία είναι "στα κάγκελα" με την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ των Πρεσπών. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του Χάρη Οικονομόπουλου που ακολουθεί.
 Και η οποία ελπίζουμε να αποτελέσει τον ΚΑΤΑΛΥΤΗ της συνέχειας του αγώνα των Ελεύθερων Ελλήνων έτσι ώστε αυτή η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ να μην εφαρμοσθεί ποτέ!  Διαβάστε την επιστολή 

Προς τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Emmanuel MACRON Δια του Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα κ. Christophe CHANTEPY 

Κοιν: Εξοχότατο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο Aθήνα, 31 Ιανουαρίου 2019 Λαμβάνω την τιμή να σας αποστείλω την παρούσα επιστολή σε συνέχεια της προχθεσινής συζήτησής σας με τον Πρωθυπουργό της χώρας μου στη Λευκωσία και τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε σε εμένα και εκατομμύρια συμπολίτες μου που εξεγειρόμαστε με τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
 Οι χαρακτηρισμοί του κ. Τσίπρα για όσους διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε κατά της αναγνώρισης του δικαιώματος στη νεοφυή δημοκρατία των κεντρικών Βαλκανίων να χρησιμοποιεί και, εκ των πραγμάτων, να μονοπωλεί με αλυτρωτικό πρόσημο, τον όρο «Μακεδονία» είναι, εκτός από προσβλητικοί, αναληθείς. Η «Συμφωνία των Πρεσπών» και η πρόσφατη, αμφισβητούμενης συνταγματικότητας, κύρωσή της με απλή πλειοψηφία από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, για περισσότερους από το 60% των Ελλήνων, συνιστά πράξη εσχάτης προδοσίας. 

Η αναγνώριση του δικαιώματος χρήσης του όρου «Μακεδονία» στη γείτονα και τα όσα αυτή περιλαμβάνει είναι κάτι χειρότερο από έγκλημα, είναι λάθος. Στο συλλαλητήριο, στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας στη δημόσια αναμεταδοθείσα συζήτησή Σας, ήταν ωσεί παρούσα η συντριπτική πλειοψηφία των σκεπτομένων και ιστορικά ενσυνείδητων συνελλήνων μας. Στο συλλαλητήριο της 20ής Ιανουαρίου 2019 συμμετείχαμε, παρόντες και απόντες, όλοι όσοι αισθανόμαστε πως «η Μακεδονία (όπως άλλωστε η Κύπρος, το Αιγαίο, η Ελλάδα ολόκληρη, αν όχι και η ακεραιότητα των Ευρωπαίων εταίρων της) είναι το Ευαγγέλιό μας», όλοι όσοι συναισθανόμαστε πως, από την 25η του Γενάρη του 2019, υποφέρουμε, υπό την πίεση της κας Μέρκελ, αχρείαστη και βαρύτατη εθνική ήττα. 

Χωρίς να αμφισβητώ τη δεδομένη και βαθύτατη ιστορική γνώση Σας ως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι η χρήση του όρου «Μακεδονία» από τη δημοκρατία των κεντρικών βαλκανίων προκαλεί στους συμπατριώτες μου βαθύτατα ιστορικά αντανακλαστικά. 

Τα αντανακλαστικά αυτά είναι, τουλάχιστον, αντίστοιχα με εκείνα του δικού Σας λαού, επί Προέδρου De Gaulle και την άρνησή Σας να εισέλθει η Αγγλία στην Ε.Ο.Κ. με την επωνυμία «Μεγάλη Βρετανία», εξαναγκάζοντάς την να εισέλθει με την επωνυμία «Ηνωμένο Βασίλειο». Τα αντανακλαστικά αυτά είναι, τουλάχιστον, αντίστοιχα με εκείνα που εξακολουθεί να προκαλεί στους Γάλλους το πολύ μικρότερης ιστορικής διάρκειας για τη χώρα Σας «ζήτημα της Αλσατίας», η οποία ενσωματώθηκε από την Γαλλία το 1648, καθώς επίσης και το « ζήτημα της Λωραίνης», την οποία ενσωματώσατε στα μέσα του 18ου αιώνα. 

 Αναρωτηθείτε, παρακαλώ, εάν θα μπορούσε ποτέ Γάλλος Πρόεδρος, 
πρωθυπουργός ή βουλευτής να αναγνωρίσει το δικαίωμα χρήσης του όρου «Αλσατία» σε ένα νεοφυές όμορο κράτος, αναλογιζόμενος βέβαια τι συνέβη μετά την επαναπροσάρτησή της από την ενωμένη, πλέον, Γερμανία το 1871. Θυμηθείτε, παρακαλώ, πώς οι προσαρτήσεις της Αλσατίας και της μισής Λωραίνης συνέτειναν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Τέτοιος Γάλλος πολιτικός, αν ποτέ υπήρχε, όχι μόνο δεν θα σκεφτόταν να συκοφαντήσει ανάλογα τους εξεγερμένους, τότε, συμπολίτες του, αλλά δεν θα μπορούσε να σταθεί πουθενά στη Γαλλία.

 Για να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση περί τυχόν «εθνικιστικού», «ακροδεξιού» ή «φασιστικού» υποβάθρου μου επιτρέψτε μου να Σας πληροφορήσω ότι εκτός από μαχόμενος δικηγόρος, που έχει υπερασπιστεί και αθωώσει πλειστάκις αριστερούς δημοσιογράφους σε δίκες δημοσίου συμφέροντος, εκτός από νομικός σύμβουλος του κόμματος του Πρωθυπουργού μας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής το 2010 για την «Διερεύνηση της Υπόθεσης Siemens στο σύνολό της», ως Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου υπήρξα ο εμπνευστής και πρώτος Πρόεδρος της Ένωσης Διμερών Ελληνο-ευρωπαϊκών Εμπορικών Επιμελητηρίων. 

Είμαι, επίσης, ο τελευταίος εκδότης της το πάλαι ποτέ σοσιαλδημοκρατικής ναυαρχίδας του Ελληνικού Τύπου, της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και των www.enet.gr και www.enetenglish.gr. Εκδότης και συγχρηματοδότης για τη διάσωση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που, στην περίοδο της ακμής τους, συνεργάζονταν με τη «Monde Diplomatique» και τους «New York Times», εργάτης μέσων που πλήρωσαν, μαζί με πλήθος εργαζομένων τους, ακριβά, όπως και εγώ, την ανεξάρτητη, σθεναρή και αδιαπραγμάτευτη αντιμετώπιση κάθε είδους δημόσιας διαφθοράς και αυθαιρεσίας, πολεμώντας κάθε άκρο. Εφόσον, τυχόν, κρίνετε ότι χρειάζονται περισσότερες συστάσεις και πληροφορίες ως προς την ταπεινότητά μου, μπορείτε να απευθυνθείτε για αυτές τόσο στον Έλληνα ομόλογό Σας, όσο και στον Πρωθυπουργό της χώρας μου και τους συμπαρισταμένους κατά την ανωτέρω στιχομυθία Σας Αξιότιμους Κ.Κ. Αναστασιάδη και Μουσκάτ. 
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε, Η μελέτη και η γνώση της ιστορίας, ο πατριωτισμός και η αίσθηση του εθνικού καθήκοντος κάθε πολίτη συνιστά ακρογωνιαίους λίθους της Δημοκρατίας. Τα δημοκρατικά πολιτεύματα, για να είναι πράγματι τέτοια, προΰποθέτουν εκτός από ένα ελάχιστο κοινό υπόβαθρο οικονομικής ευμάρειας, μορφωμένους και συμμετέχοντες πολίτες. Η ιστορία δείχνει ότι, όπου εκλείπει ένα από τα δύο, οι δημοκρατίες απειλούνται. 

Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να απολογηθώ, στο μέτρο της συνευθύνης μου, για τα ανιστόρητα και τόσο προσβλητικά λόγια του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα. Γνωρίζετε καλά πως ο Ελληνικός λαός αντιτάχθηκε, εξεγείρεται και θα εξακολουθεί να αντιτάσσεται, απέναντι σε κάθε είδους άκρο, απέναντι σε κάθε μορφής και προέλευσης φασισμό.
Η επιτυχία ενός τέτοιου διαρκούς αγώνα, όπως και η επιτυχία του κοινού Ευρωπαϊκού Οράματος, πρoΰποθέτουν το θάρρος του καθενός μας όχι μόνο να αναγνωρίζει τα σφάλματά του αλλά και να επιχειρεί να τα διορθώσει. 
Στο μέτρο αυτό, εξοχότατε κ Πρόεδρε, επιτρέψτε μου να Σας διαβεβαιώσω ότι τόσο εγώ όσο και εκατομμύρια εργασθέντες και εργαζόμενοι συμπολίτες μου και αναγνωρίζουμε όσα σφάλματα διαπράξαμε και θα τα επανορθώσουμε. 

Γιατί, Πρόεδρε Μακρόν, η Ελλάδα δεν αποτελεί απλά το λίκνο της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα, με τη βοήθεια του Θεού και ημών των πολιτών της, μπορεί να αποτελέσει ξανά υπόδειγμα σύγχρονης Δημοκρατίας και Πολιτισμού.

Με Τιμή, Χάρης Οικονομόπουλος
www.ikonomopoulos.gr 

http://thesecretrealtruth.blogspot.com