Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019

Πρόταση για να αναθεωρηθε'ι το άρθρο 3 του Συντάγματος για να καταργηθούν ορισμένες παράγραφοι για την Ορθοδοξία μας και τον Ιησού Χριστό


 (απο Βασίλη Παπαδάκη) 

 Δεν ξέρω τί είναι αυτή η μοίρα που κατατρύχει τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, και δεν προλαβαίνουμε να μετράμε εφιάλτες που γεννά πρωτίστως ο εαυτός μας, γιατί όλες οι εξουσίες και οι κυβερνήσεις που εκλέγουμε,κομμάτι του εαυτού μας είναι!! Σάρξ εκ της σαρκός μας!! Δυστυχώς!! Δέστε τώρα ετούτο πάλι και πέστε μου αν το αντέχετε!! Προτείνεται ευθέως να περιληφθεί λέει, και το άρθρο 3 του Συντάγματος στις αναθεωρητέες διατάξεις, για τις οποίες θα αποφασίσει η επόμενη Βουλή, γιατι όπως ξέρετε η παρούσα Βουλή είναι Αναθεωρητική. Συγκεκριμένα προτείνεται στην παρούσα Βουλή, να καταργηθεί η παράγραφος που λεει: " Η Oρθόδοξη εκκλησία της Ελλάδος, γνωρίζει κεφαλή της, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό"!!! Αλήθεια σας λέω!! Και εύλογα διερωτάται κανείς: 

 1-- Απο τα χρόνια της Παλιγγενεσίας, τα λόγια αυτά συνοδεύουν OLA τα Συντάγματα!!. Ουδεμία ποτέ Βουλή, αισθάνθηκε την ανάγκη, ή διενοήθη, να αλλάξει το αυτονόητο αυτό θεμελιακό στοιχείο της Εθνικής και θρησκευτικής μας ιδιοπροσωπίας!!
 2-- Άραγε γιατί? διερωτάται κάθε Ελληνας!! Ποιός ωφελείται, και πού σκοπεύει? 
 3-- Και ποιός πλέον ο αρχηγός? Ο Πάπας, ο Γιούνγκερ ή καμιά ΜΚΟ ? Σούρχονται γέλια βέβαια, αλλά "δε σε παίρνει" , που λένε!. 
 4-- Σαν να λέμε δηλαδή, καταργείται ο Μωάμεθ, για τους Μωαμεθανούς! !!!!! Μίλησα πιό πάνω για τρελλά πράγματα και εφιάλτες απίστευτους... Ακούστε κι αυτό: Λέει λοιπόν το άρθρο 3 ότι " η Εκκλησία διοικείται απο την σύνοδο των Μητροπολιτών και την διαρκή Ιερά Σύνοδο " Προτείνεται, να απαλειφθεί όλη αυτή η ρύθμιση απο το Σύνταγμα!! Δηλαδή? Μήπως θέλουν να διοικείται απο τον Ρουβίκωνα ας πούμε, κι όχι από τους φυσικούς φορείς της εκκλησίας?

 Κάτι δεν πάει καλά παιδιά, σ' αυτό τον τόπο, κάτι μας σάλεψε στο σύνολο μας, ως λαό, δεν ξέρω.. Αμ το άλλο? Λέει σε μιά παράγραφο το ίδιο άρθρο, ότι "το κείμενο της Αγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο και απαγορεύεται η μετάφραση σε αλλο γλωσσικό τύπο, χωρίς την έγκριση της εκκλησίας της Ελλάδος και του Πατριαρχείου της Κων/ πόλεως" Προτείνεται, η κατάργηση καί αυτής της παραγράφου!!. Αυτό θα σημαίνει οτι κάθε τυχάρπαστος φερ' ειπείν τυχοδιώκτης που ψάχνει δημοσιότητα, θα ερμηνεύει κατά το δοκούν και θα δημοσιοποιεί ό, τι νομίζει, κι ας λεει ο Χριστός ότι ουδέ ιώτα , ουδέ κεραία δεν θα χαθεί εις τους αιώνες, γιατί τα Ευαγγέλια περιέχουν " ρήματα ζωής αιωνίου" Όλα αυτά δεν νομίζω πως χρειάζεται να σας πώ εγώ ή κάποιος άλλος, πού αποβλέπουν!! Ηλίου φαεινότερον... Έχω τη γνώμη , ότι τέτοιες" χοντράδες", δεν θα περάσουν , γιατί δεν θα βρούν 180 ψήφους βουλευτών που απαιτούνται!!! 
Όμως παραθέτω αυτούσια τα γεγονότα, για να διαπιστώσετε τις προθέσεις των σημερινών διαχειριστών της εξουσίας!!!.

 ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

 vasilispapadakis1936@gmail.com