Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019

Ανίκανοι και αποτυχημένοι όσοι μας κυβερνούν τα χρόνια των ΜνημονίωνΤο άρθρο αυτό γραμμένο το 2017 παραμένει σε ισχύ καισήμερα και ποιος ξέρει μέχρι πότε, αν και πολλά στοιχεία συνενόησης και ενότητας πολιτικών δυνάμεων και προσωπικοτήτων, δείχνουν ότι οδηγούμαστε στην αρχή του τέλους  του δράματος που βιώνει η χώρα και οι πολίτες της. Συνεχίζουμε αυτόν τον αγώνα και Ελπίζουμε!!

Του Δημήτρη Κυπριώτη, στρατηγού ε.α.

Ποιος κανονικός  άνθρωπος και όχι άνθρωπος της κομματοκρατίας, δεν έχει ζήσει και δεν έχει αισθανθεί στο είναι του,  την καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα; Όλοι έχουν κάτι να πουν για όλους όσους μέχρι σήμερα,  έχουν διαχειριστεί την κυβερνητική εξουσία. Για όλους ανεξαίρετα αφού φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης που τους δόθηκε από το τμήμα του ελληνικού λαού που τους εμπιστεύτηκε.

Ποιος είναι αυτός ο κανονικός άνθρωπος που δεν βλέπει ότι τα Μνημόνια μετέτρεψαν σε φάντασμα τη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία που την έκαναν μάλιστα και ένα ευκαιριακό παιχνίδι κομματικών πειραματισμών, την Επιστημονική Έρευνα που την εξαφάνισαν και  τον ξεπεσμό της Τραπεζικής Πίστης;

Τίποτα δεν έμεινε όρθιο από τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ακόμα και από αυτές  που δεν είχαν  πρόβλημα, αφού κατόρθωσαν  να το δημιουργήσουν με τις καταστροφικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από  δωσίλογες κυβερνήσεις, σε επιταγές των ξένων δανειστών.

Η χώρα μετρά 7 χρόνια καταστροφών, φτώχειας και αναξιοπρέπειας, που έχουν οι κυβερνώντες το θράσος να το ονομάζουν και « Μεταρρυθμίσεις», με αποτέλεσμα η λέξη να έχει γίνει τόσο κακόφημη, που να δημιουργεί αποστροφή, ακόμη και στα κομματικά ακροατήρια!

Καιρός όμως είναι να αλλάξει ρότα ο τόπος. Αν αυτό δεν γίνει σύντομα, τότε η απειλή της εξαφάνισης της χώρας που πλανάται διαρκώς το τελευταίο διάστημα, θα γίνει πραγματικότητα. Σήμερα άλλες δικαιολογίες για επίδειξη υπομονής  δεν υπάρχουν. Τα όρια της ανθρώπινης αντοχής έχουν ξεπεραστεί. Τώρα είναι η  ώρα που ο κάθε ‘Έλληνας οφείλει να πάρει τις αποφάσεις του και να πράξει ανάλογα.

Αν θέλει να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε  να συνεχίσει να στηρίζει με τη ψήφο και την ανοχή του τις ίδιες αυτές πολιτικές δυνάμεις που έχουν φέρει τη χώρα στην κατάσταση που περιγράφτηκε. Αν όμως θέλει να δει τη Χώρα, την οικογένειά του  και τον εαυτό του σε μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή θέση, τότε οφείλει να συστρατευτεί  με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που μάχονται για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου, την πραγματική δημοκρατία, τη κοινωνική ανόρθωση και την ευημερία. 

Και αυτές οι πολιτικές δυνάμεις είναι υπαρκτές, είναι δίπλα στον Έλληνα πολίτη, αρκεί να δει και αυτός λίγο γύρω του και να μην περιμένει τις υποδείξεις από τρίτους. «Οι καιροί ου μενετοί»!