Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2019

οικονομικοί δολοφόνοι / ΔΝΤ: η ρίζα του σφάλματος: Η μείωση των κρατικών δαπανών προκάλεσε περισσότερες ζημιές στην ανάπτυξη


Η μείωση των κρατικών δαπανών, στην οποία η Ελλάδα έπρεπε να προβεί σύμφωνα με το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκάλεσε περισσότερες ζημιές στην ανάπτυξη από ό, τι προβλεπόταν από τα μοντέλα του ΔΝΤ, τονίζει το πρακτορείο Bloomberg.
«Στη συνέχεια, το ΔΝΤ προσέφερε χρήματα στην Ελλάδα - η οικονομία της οποίας δεν κατάφερε να ανακάμψει με τον τρόπο με τον οποίο προέβλεπε το Ταμείο», αναφέρει το Bloomberg, υπενθυμίζοντας ότι ένα έγγραφο -ορόσημο το 2013, το οποίο συνυπέγραψε ο τότε επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ και αναγνώριζε τη ρίζα του σφάλματος: Η μείωση των κρατικών δαπανών προκάλεσε περισσότερες ζημιές στην ανάπτυξη. Αργότερα, το ΔΝΤ προώθησε την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από την λιτότητα, γράφει το Bloomberg.

ΔΝΤ και Αργεντινή
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις σχέσεις του ΔΝΤ με την Αργεντινή, τονίζοντας ότι «η Αργεντινή και το ΔΝΤ έχουν μακρά ιστορία, που δεν είναι και η καλύτερη. Η τελευταία συμφωνία δανεισμού συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο καταστροφικών όλων των εποχών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το διακύβευμα είναι ιδιαίτερα υψηλό - και για τις δύο πλευρές - καθώς η Αργεντινή συνεχίζει ως δανειολήπτης του ΔΝΤ, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες.
Και ήδη υπάρχουν ενδείξεις ότι και η τρέχουσα διάσωση ύψους 50 δισ. δολαρίων δεν θα έχει αποτελέσματα. Ο πρόεδρος της χώρας, Μαουρίσιο Μάκρι, πιέζει για αναθεώρηση της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μόλις σχεδόν προ τριμήνου.
Ο Μάκρι ζητάει περισσότερα χρήματα άμεσα για να στηρίξει το πέσο, του οποίου η δραματική πτώση την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε τριγμούς στην αναδυόμενη αγορά. Πιθανότατα θα τα λάβει. Αλλά αυτό μπορεί να δημιουργήσει μια νέα σειρά προβλημάτων για τον ίδιο, τον πρώτο υπέρμαχο της αγοράς ηγέτη της Αργεντινής, μετά τη στροφή της χώρας στα αριστερά, που ακολούθησε την καταστροφή του 2001.
Η δημοφιλία του είναι ήδη ιδιαίτερα χαμηλή- και τώρα κινδυνεύει να πάει σε εκλογές σε περίπου ένα χρόνο, εν μέσω της λιτότητας που έχει επιβληθεί από το ΔΝΤ και της οικονομικής ύφεσης.
με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
=====================================================================================


Το φάντασμα του χρέους 226 τρισ. δολ. απειλεί τον κόσμο
Δημοσιεύθηκε: 28 Οκτωβρίου 2017, 12:31
 Κατά 84 τρισ. δολ (71,8 τρισ. ευρώ) αυξήθηκε την τελευταία 10ετία το ιδιωτικό και δημόσιο χρέος του πλανήτη, με αποτέλεσμα το παγκόσμιο χρέος να εκτοξευθεί στο ιστορικό υψηλό των 226 τρισ. δολ.(193 τρισ. ευρω), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Institute of International Finance (IIF), με τις επιχειρήσεις στις περισσότερες χώρες να αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των δανείων τους, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες ετοιμάζονται να βάλουν τέλος στις πολιτικές του "φθηνού χρήματος".

Όπως σχολιάζει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) οδεύει προς την απόσυρση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης, η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) εξετάζει την αύξηση των επιτοκίων της για πρώτη φορά στην τελευταία δεκαετία, ενώ η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve) έχει ήδη ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκιά της.

Το 2007, προτού δηλαδή η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση αρχίσει να ξεδιπλώνεται, το συνολικό παγκόσμιο χρέος, σύμφωνα με τα στοιχεία της McKinsey, ήταν 142 τρισ. δολάρια ή το 269% του ΑΕΠ, ενώ σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία του IIF(Institute of International Finance), καθώς ανήλθε σε 226 τρισ. δολάρια, αντιπροσωπεύει πλέον το 324% του συνδυασμένου ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) του πλανήτη.

Καθώς από την κατάρρευση της Lehman Brothers το παγκόσμιο χρέος έχει αυξηθεί κατά 84 τρισ. δολάρια, στην πραγματικότητα η παγκόσμια οικονομία χρησιμοποίησε τη μελλοντική ανάπτυξη ως ενέχυρο, καθώς ουσιαστικά δανειστήκαμε από το μέλλον, υποστηρίζουν οι αναλυτές, εκτιμώντας πως το χρέος αντικατέστησε την παραγωγικότητα μαζί με έναν άνευ προηγουμένου όγκο «δωρεάν χρήματος» από τις κεντρικές τράπεζες που έφθασε τα 15 τρισ. δολάρια.

Το IIF, σημειώνει υπογραμμίζει τους κινδύνους «μετακύλισης», σε αναδυόμενες αγορές, στις οποίες έχει υπάρξει δανεισμός σε «σκληρά» νομίσματα, όπως ευρώ και δολάριο, καθώς απαιτείται αναχρηματοδότηση ή αποπληρωμή 1,7 τρισ. δολαρίων πριν το τέλος του 2018. Αν τα επιτόκια αρχίζουν να ανεβαινουν, το κόστος χρήματος και οι κίνδυνοι για τις αναδυόμενες αγορές που έχουν συνολικό χρέος 59 τρις. δολ. θα αυξηθούν.

Ο κόσμος κάθεται, σύμφωνα με την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS), σε μια «βόμβα» χρεών, καθώς διατέθηκαν δισεκατομμύρια δολάρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με αποτέλεσμα το ιδιωτικό χρέος να μετατραπεί σε κρατικό, ενώ παρά τις πολιτικές λιτότητας τα κρατικά ελλείμματα συνέχισαν να αυξάνονται, συσσωρεύοντας νέο κρατικό χρέος.

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, που οδήγησε στη χειρότερη οικονομική κρίση μετά τη μεγάλη ύφεση του 1929, και ο κόσμος βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα βουνό χρεών που δημιουργούν νέους κινδύνους για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, υπονομεύοντας την παγκόσμια οικονομία.

===============================================================================================================================


Ομολογία-βόμβα ΔΝΤ: Κάναμε λάθη στην Ελλάδα
Καταπέλτης η έκθεση του Ταμείου: Μέγα σφάλμα η μη αναδιάρθρωση χρέους το 2010. Παταγώδης αποτυχία του προγράμματος. Αιχμές και κατά Τόμσεν.
http://www.sofokleousin.gr/archives/272759.html

Αίσθηση και ποικίλες αντιδράσεις προκαλεί νέα έκθεση του ΔΝΤ, στην οποία το Ταμείο πρώτη φορά παραδέχεται χωρίς περιστροφές ότι έκανε λάθη στο σχεδιασμό του προγράμματος στήριξης-διάσωσης της Ελλάδας. Στην έκθεση αναγνωρίζεται ότι η εφαρμογή του προγράμματος που εγκρίθηκε τον Μάιο του 2010, κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία, αφού δεν απέφερε κανένα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Οπως επισημαίνεται, το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι το πακέτο δημοσιονομικής προσαρμογής δεν συνδυάστηκε με αναδιάρθρωση του χρέους, ώστε να καταστεί βιώσιμο. Το ΔΝΤ αναγνωρίζει μάλιστα ως σοβαρότατη παράλειψη του το ότι δεν απαίτησε και δεν επέβαλε στους Ευρωπαίους αυτή την αναγκαία αναδιάρθρωση-κούρεμα.
Στην έκθεση που εγκρίθηκε στις 7 Δεκεμβρίου αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα αργά χθες το βράδυ, το ΔΣ του ΔΝΤ εμμέσως πλην σαφώς "αδειάζει" όχι μόνον τους Ευρωπαίους αλλά και τα δικά του στελέχη που συμμετείχαν στην εκπόνηση του ελληνικού προγράμματος. Οπως επισημαίνει, η παράλειψη της αναδιάρθρωσης πολλαπλασίασε τις δυσκολίες για την Ελλάδα και κατέστησε μη αποτελεσματικά τα επιβληθέντα σκληρά μέτρα.
Αναζήτηση ευθυνών
Ευθύνες για τα λάθη και τις παραλείψεις θα αναζητήσει η ανεξάρτητη επιτροπή που ερευνά το θέμα, εστιάζοντας στο γιατί δεν απαιτήθηκε και δεν έγινε το 2010 η επιβεβλημένη τότε αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους.
Το Δ.Σ. υπογράμμισε πως αναμένει την έκθεση του Ανεξάρτητου Γραφείου Αξιολόγησης (ΙΕΟ) του ΔΝΤ για το ρόλο των στελεχών του στην κρίση της ευρωζώνης. Η έκθεση αυτή θα καθυστερήσει κατ' απαίτηση του Πολ Τόμσεν,  ο οποίος προβάλει ως επιχείρημα  ότι «το ελληνικό πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη». Ο πρώην επικεφαλής του κλιμακίου του Ταμείου στην Ελλάδα - ο οποίος έχει αναβαθμισθεί - αναμένεται ότι θα βρεθεί στο στόχαστρο σφοδρών επικρίσεων.

Στόχος η εσωτερική υποτίμηση, αποτέλεσμα αποτυχία
Για τα Προγράμματα του 2010 επί κυβέρνησης Παπανδρέου και του 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι βασικός στόχος τους ήταν η εσωτερική υποτίμηση, μέσω των μεταρρυθμίσεων στις αγορές εργασίας (συμπίεση αμοιβών) και προϊόντων (υποχώρηση των τιμών).
Για το σκοπό αυτό η τρόικα επέβαλε μέτρα όπως η μείωση των ονομαστικών μισθών και επιδομάτων στο Δημόσιο, η μείωση των κατώτατων αποδοχών, η μεταρρύθμιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων, η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας και η προώθηση του ανταγωνισμού. Εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι όλοι οι σχεδιασμοί απέτυχαν.
Κατ' απαίτηση των Γερμανών
Οσον αφορά την αναδιάρθρωση χρέους που ήταν απαραίτητη το 2010, το ΔΝΤ αναφέρει ότι η τότε ελληνική κυβέρνηση δεν τη ζήτησε, μετά απόαπαίτηση των Γερμανών και των δορυφόρων τους. Η Γερμανία και άλλοι Ευρωπαίοι δεν ήθελαν επ' ουδενί αναδιάρθρωση χρέους όχι μόνο λόγω του φόβου διάχυσης της κρίσης, αλλά και επειδή οι τράπεζες τους είχαν μεγάλες τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα.
Στην έκθεση επισημαίνεται επίσης ότι:
- Με την απόφαση να εφαρμοσθεί πρόγραμμα στήριξης που δεν περιλάμβανε αναδιάρθρωση χρέους, παραβιάστηκε «βάναυσα» το Καταστατικό του ΔΝΤ.
Οταν έγινε τελικά η αναδιάρθρωση,ήταν πολύ αργά και αυτή απεδείχθη πολύ λίγη. Όταν τελικά αποφασίσθηκε η αναδιάρθρωση του χρέους του ιδιωτικού τομέα (PSI) το «κούρεμα» ήταν μεγάλο για τους πιστωτές σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις. Ομως την ίδια στιγμή είχαν αυξηθεί και οι πιθανότητες να αποδειχθεί ανεπαρκές για να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους. 

=========================================================================================================================


Ο Ντάισελμπλουμ ομολογεί: Σώσαμε τις τράπεζες σε βάρος των πολιτών
Δημοσιεύθηκε: 10 Νοεμβρίου 2017, 08:14 , Τελευταία Ενημέρωση: 10/11/2017, 08:42
 Την ομολογία ότι κατά την πρώτη περίοδο της κρίσης στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρωζώνη, τα χρήματα των φορολογούμενων διατέθηκαν για τη σωτηρία των τραπεζών, έκανε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χούντη.
Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ πρόσθεσε ότι «με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης και διάσωσης, όταν οι τράπεζες έχουν απώλειες. Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση».

================================================================================================


Ενας «οικονομικός δολοφόνος» ομολογεί:

«Ετσι εκτελέσαμε την Ελλάδα»

Πώς η Ελλάδα και άλλες χώρες της ευρωζώνης έγιναν τα θύματα «οικονομικών δολοφόνων» και παγιδεύτηκαν στον φαύλο κύκλο του χρέους;Ένας πρώην «οικονομικός δολοφόνος», ο Τζον Πέρκινς, περιγράφει το πώς η χώρα μας μπήκε στο στόχαστρο των διεθνών τοκογλύφων πολύ πριν ξεκινήσει η οικονομική κρίση με απώτερο σκοπό την αφαίμαξη του φυσικού της πλούτου και την αρπαγή των υποδομών του.
Ο αμερικανός συγγραφέας έγινε ευρύτερα γνωστός το 2004 όταν εξέδωσε  το βιβλίο «Confessions of an Economic Hit Man» στο οποίο πραγματευόταν τον τρόπο που οι «ελεύθεροι σκοπευτές» του ΔΝΤ και των αγορών χτύπησαν χώρες εγκλωβίζοντάς τις στη δίνη της οικονομικής κρίσης.
Σε συνέντευξή του στο δημοσιογραφικό site Dialogos Media (http://dialogosmedia.org/) η οποία δημοσιεύεται και στο Truth Out (http://truth-out.org/news/item/26112-an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-men), περιγράφει τον τρόπο που παγιδεύτηκε η Ελλάδα.
Ο Πέρκινς, κατ’ αρχήν περιγράφει το τι είναι οι «οικονομικοί δολοφόνοι» (hit men) λέγοντας ότι είναι στην ουσία ανιχνευτές «ευκαιριών» και οι οποίοι ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα καταγράφουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές αλλά και τους τρόπους που θα μπορούσαν κάποιοι να τις βάλουν στο χέρι. Μόλις εντοπίσουν μία χώρα στην οποία αξίζει τον κόπο να επιτεθούν ξεκινάει το παιχνίδι:
«Εντοπίζουμε χώρες που έχουν κάτι να μας προσφέρουν, όπως για παράδειγμα: πετρέλαιο, φυσικό πλούτο ή δίκτυα μεταφορών. Στη συνέχεια φροντίζουμε να τις φορτώσουμε με υπέρογκα δάνεια, με την υπόσχεση ότι θα υπάρξουν επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη. Φυσικά τα δάνεια αυτά δεν φτάνουν ποτέ στις ίδιες τις χώρες, αλλά μόνο σε λίγα χέρια πλούσιων οι οποίοι και αναλαμβάνουν μεγάλα έργα όπως αυτοκινητοδρόμους, εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και άλλα παρόμοια. Κάτι τέτοιο συνέβη στην Ελλάδα».
Όταν οι χώρες αυτές βουλιάξουν στα δάνεια, έρχεται η σειρά μεγάλων οργανισμών, όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα που προσφέρονται να τις «σώσουν» κλείνοντας συμφωνίες «διάσωσης» με σκληρούς όρους, υποστηρίζει ο Πέρκινς. Οι όροι αυτοί είναι δεδομένοι: αύξηση φορολογίας, περικοπές δημόσιων δαπανών, ιδιωτικοποιήσεις δημόσιας περιουσίας.
Αν τα πράγματα πάνε καλά με βάση το αρχικό σχέδιο, σε κάποια φάση θα εμφανιστούν νέοι ή παλιοί επενδυτές οι οποία θα ξεκινήσουν κάποια έργα –για παράδειγμα εργοστάσια ηλεκτρικής ενέργειας- και θα αρχίσει να φαίνεται πως υπάρχει ανάπτυξη, τουλάχιστον στους αριθμούς. Στην πραγματικότητα αυτή η ανάπτυξη δεν θα φτάσει ποτέ κάτω, στην κοινωνία, καθώς η ανεργία δεν θα μειώνεται ούτε θα υπάρχει αύξηση των μέσων εισοδημάτων.
Στην ερώτηση του «πως επιλέγονται οι χώρες-στόχοι από τους οικονομικούς δολοφόνους» ο Πέρκινς απαντά ξεκάθαρα: «Τα χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά για κάθε χώρα. Μπορεί να είναι οι πηγές πετρελαίου ή φυσικού αερίου ή γεωστρατηγική της θέση ή το φθηνό εργατικό της δυναμικό. Εξαρτάται».
Σε κάθε περίπτωση, λέει ο Πέρκινς, η εντολή είναι ξεκάθαρη: «Ιδιωτικοποίηστε! Ιδιωτικοποιήστε!».
Ο πρώην σύμβουλος της Chas. T. Main, μιλώντας για τη δική του αποστολή ως οικονομικός δολοφόνος παραδέχεται ότι παρακολουθεί στενά τόσο την Ελλάδα, όσο και την Ιρλανδία και την Ισλανδία επί σειρά ετών. «Η Ελλάδα χτυπήθηκε από οικονομικούς δολοφόνους. Αυτό είναι βέβαιο. Σίγουρα είχαν γίνει λάθη στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις της χώρας, όμως τα λάθη αυτά δεν τα έκαναν οι πολίτες οι οποίοι τα πληρώνουν τώρα σκληρά. Τα έκαναν οι ηγέτες τους και οι τράπεζες. Το ίδιο ακριβώς έχει συμβεί σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
Ο Πέρκινς αναφέρει στη συνέντευξή του πως μέρος του παιχνιδιού είναι η ενοχοποίηση της ίδιας της κοινωνίας και των πολιτών για την κατάντια της χώρας τους. «Το θέμα είναι πιστέψουν ότι εμείς είμαστε οι «καλοί» που ήλθαμε να τους βοηθήσουμε και εκείνοι οι «κακοί», οι «τεμπέληδες» που πρέπει να διορθωθούν».
Στο σχέδιο υπάρχει ο «καλός» σύμβουλος των δανειστών που σου λέει: «Σφίξε λίγο ακόμη το ζωνάρι και σε λίγα χρόνια θα επιστρέψεις στην ανάπτυξη και θα βγάζεις εκατομμύρια». Και ο «κακός» που θα σου «θυμίζει»: «Ησουν ηλίθιος, ήσουν άπληστος. Τι τα ήθελες τα σπίτια και τις περιουσίες;», άσχετα αν ήταν οι τράπεζες που έδιναν με τη σέσουλα τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.
Η λιτότητα και οι περικοπές δεν πρόκειται να δουλέψουν, υποστηρίζει ο Πέρκινς. «Δεν δούλεψαν ποτέ στις μεγάλες κρίσεις στις ΗΠΑ και αλλού. Στο τέλος την πληρώνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις που δεν θα έχουν πλέον πελάτες». Και θυμίζει την φράση του Χένρι Φορντ ο οποίος έλεγε: «Θα πληρώνω τόσο καλά τους εργάτες μου ώστε να μπορούν να αγοράζουν τα αυτοκίνητά μου».
Ο Πέρκινς απαντώντας στο ερώτημα του τι πρέπει να κάνουν τώρα οι Ελληνες απαντάει: «Στηριχθείτε στην Ιστορία σας. Είστε περήφανοι, δυνατοί, μια χώρα πολεμιστών. Είστε η πατρίδα της Δημοκρατίας. Οι περισσότερες δημοκρατίες σήμερα είναι διεφθαρμένες με πρώτη αυτή των ΗΠΑ. Δεν λειτουργεί το δημοκρατικό σύστημα. Θα έλεγα στο ελληνικό λαό να σταθεί στα πόδια του, να μην δεχθεί την κριτική ότι φταίει για τα πάντα. Να μην δεχθεί τις πολιτικές που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και να πολεμήσουν γι' αυτό. Να σεβαστείτε την ιστορία σας και να το δείξετε σε όλο τον κόσμο».
Και καταλήγει: «Σταματήστε να πληρώνετε για τα χρέη που σας φόρτωσαν. Ξαναστήστε στα πόδια της μεσαία τάξη. Δημιουργήστε θέσεις εργασίας. Εξασφαλίστε έναν μέσο μισθό που εξασφαλίζει ένα επίπεδο ζωής. Μπορείτε να το καταφέρετε αν αγωνιστείτε. Δείξτε το δρόμο στον υπόλοιπο κόσμο».

***Ο Τζον Πέρκινς από το 1971 έως το 1981 εργάστηκε στην πολυεθνική εταιρία συμβούλων Chas. T. Main ως οικονομολόγος. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας Οικονομικός Εκτελεστής, στρατολογημένος από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών. Κράτησε το ρόλο του κρυφό ώσπου, με αφορμή τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, αποφάσισε να εκθέσει δημοσίως τη αθέατη πλευρά της αμερικανικής εταιρειοκρατίας, συγγράφοντας την Εξομολόγηση ενός Οικονομικού Δολοφόνου