Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

Σ Κ Ε Ψ Ε Ι Σ Μ Ο Υ Νο 24

      19  ΑΠΡΙΛΙΟΥ,  2019

           
Αγαπητοί φίλοι μου,
   Σας  καταθέτω τα τελευταία νέα, που οι περισσότεροι από σας μπορεί να τα γνωρίζετε ήδη, αλλά αν μου επιτρέπεται να σας δώσω και εγώ τις δικές μου σκέψεις……..

          Η Τουρκία θέλει να πάει σε άλλη σφαίρα επιρροής, επειδή οι Αμερικανοί δεν θα της επιτρέψουν να γίνει περιφερειακή υπερδύναμη. Με την μεγαλομανία του και τον Ισλαμισμό του, ο Ερντογάν οδηγεί την χώρα του σε οικονομική αστάθεια, ίσως και σε έξοδο από το ΝΑΤΟ και πολύ πιθανό σε κίνδυνο την Τουρκική Εθνική εδαφική ακεραιότητα… 
Ηδη η ΗONDA MOTORS,  όπου δουλεύουν 1100 άτομα, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την Τουρκία σε σύντομο διάστημα… Ρωσία ενθαρύνει τον τσαμπουκά του Ερντογάν στην Ν.Α. Μεσόγειο, γιατί έτσι καθυστερεί ο αγωγός της «συμμαχίας των 4» (Ελλάδος,Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου) και συνεχίζει να είναι ο μόνος τροφοδώτης Φ.Α. στην Ευρώπη…..Σύντομα ο Ερντογάν θα πάει στην Ρωσία να διαπραγματευθεί και να ζητήσει βοήθεια για το ποιο θα ήταν το επόμενο βήμα του. Δεν γνωρίζω τι θα του πεί ο Πούτιν…αλλά γνωρίζω ότι η Τουρκία είναι ο 2ος μεγαλύτερος πελάτης  Φυσικού Αερίου της Ρωσίας και φυσικά η Ρωσία έχει πολλά συμφέροντα…. Όμως οι Ρώσοι επίσης  έχουν καταλάβει ότι όσο απομακρύνεται η Τουρκία από την Δύση, τόσο μεγαλώνει η παρουσία Αμερικανικών στρατευμάτων στα Βαλκάνια και Αιγαίο, με αρκετές χιλιάδες στρατό και αεροπορία στην Ελλάδα, Βουλγαρία, στην Ρουμανία και στη Αλβανία…..
Κορυφαίοι Γερουσιαστές και από τα δύο κόμματα , όπως ο Ρόμπερτ Μενέντεζ  και Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσαν ότι θα βάλουν διάφορες κυρώσεις στην Τουρκία εάν αγοράσει τα S-400 , κλπ.
Εδώ βλέπω ότι παίζονται πολλά παζάρια και πιέσεις αυτήν την στιγμή και από τις δύο πλευρές και κανείς δεν υποχωρεί….. Κάποιος θα όμως θα «κουνηθεί» πρώτος….., μάλλον ο Ερντογάν!!!
Οι Αμερικανοί για πρώτη φορά ζητούν από την Ελλάδα, λίστα παραβιάσεων του Εθνικού εναέριου χώρου της  από την Τουρκική αεροπορία για να το μεταφέρουν και να το συζητήσουν στην Αμερικανική Βουλή.
Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, η Αμερική ήταν αυτή που πρίν μερικά χρόνια, είχε ζητήσει από την Ελλάδα να μην αντιδρά στις παραβιάσεις της Τουρκικής αεροπορίας και να μην τις ονομάζουν «παραβιάσεις»
αλλά «ενοχλητικές» υπερπτήσεις!!! Πως αλλάζουν τα πράγματα…….
           Ο Ερντογάν είναι στρυμωγμένος και δεν ξέρει πώς να το εξηγήσει στους Μουσουλμάνους, αφού εδώ και 5-6 χρόνια (με την βοήθεια της Σαουδικής Αραβίας και Κατάρ) εμφανιζόταν ως ο σκληρός  «Σουλτάνος»
του Μωαμεθανικού κόσμου…. Η δική μου γνώμη είναι ότι η Ρωσία θα κάνει ότι μπορεί να την κρατήσει στην γωνιά της,…. Θα της δώσει φθηνή ενέργεια, όπως και στην Γερμανία, φθηνές πρώτες ύλες, πυρηνική και
στρατιωτική τεχνολογία και βέβαια εξοπλισμό. Η Ρωσία επίσης θα στείλει τους Τουρίστες της πάλι στην Τουρκία που θα προσφέρουν πολύτιμο συνάλλαγμα και επίσης θα έχει και τα στενά του
Βοσπόρου, που θα την βοηθήσουν να κατέβει στο Αιγαίο και Μεσόγειο, που πάντα ονειρευόταν !!! Πιστεύω ότι η Τουρκία τελικά θα πάρει τους S-400, αλλά δεν θα τους χρησιμοποιήσει και μάλλον θα τους αποθηκεύσει η  θα τους «Παρκάρει» κάπου, όπως εμείς κάναμε με τους S-300 της Κύπρου, στην Κρήτη για 10 χρόνια!!… Αυτό θα το κάνει για να προσπαθήσει να πάρει τα F-35 γιατί ήδη έχει επενδύσει 12 δισεκ δολλάρια… Σε προηγούμενες σκέψεις μου είχα ‘πεί, εάν θυμάστε, ότι μάλλον θα τους «παρκάρει» στα κατεχόμενα  της Κύπρου, κάτι που βολεύει τους Αμερικάνους γιατί,  μπορεί, και να έχουν κάποια κρυφή πρόσβαση στο μέλλον, για να σπάσουν τον κώδικα τους… Τώρα ακούγεται ότι ίσως οι Τούρκοι να τα «παρκάρουν» στο Αζερμπαιτζάν, κάτι που το θέλουν ίσως οι Ρώσοι και τους βολεύει πολύ περισσότερο, γιατί είναι πιο εύκολο να έχουν τον έλεγχο τους…….Ετσι, λοιπόν, όλοι τους είναι κερδισμένοι…. εκτός από την Ελλάδα!!!
          Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, εχθές έκανε μερικές σκληρές δηλώσεις και προειδοποίησε τους Τούρκους ότι θα πληρώσουν μεγάλο τίμημα εάν σκοτωθεί έστω και ένας Έλληνας στρατιώτης σε ένα θερμό επισόδειο……   Ο κ. Μενέντεζ που είναι πολύ φιλέλλην, είναι από τους βασικούς υποστηρικτές της Ελλάδος στο Κογκρέσσο….. Η Παμμακεδονική Ένωση ήταν πάντοτε στο πλευρό του, έχει πολύ καλές σχέσεις μαζί του και έχει  βοηθήσει την προεκλογική του εκστρατεία πολλές φορές…. Η προειδοποίηση του αυτή, σας πληροφορώ, δεν έγινε για λόγους εντυπώσεων….!!.Αυτό έγινε με την έγκριση τουΑμερικανικού ΥΠΕΞ, του ΥΠΕΘΑ και βέβαια της CIA, που προφανώς έχουν ορισμένες πληροφορίες και έτσι, εμμέσως πλήν σαφώς, προειδοποιούν την Τουρκία να μην κάνει καμία βλακώδη κίνηση!!!...βέβαια ο Σουλτάνος συνεχίζει τις αερολογίες του, για λόγους εντυπώσεων, αλλά όπως είχα γράψει επανειλημμένως στο παρελθόν, εμείς, άσχετα με τι λέει ο Σουλτάνος, πρέπει να κοιμόμαστε πάντα με το δάκτυλο στην σκανδάλη και να είμαστε έτοιμοι για όλα!!!

            Αγαπητοί μου φίλοι, πρίν μερικές ημέρες μόλις τελείωσε η μεγαλειώδης παρέλαση μας στην Ν.Υόρκη, στην 5η Λεωφόρο, που έγινε φέτος προς τιμήν των ηρώων της Εθνο-απελευθερωτικής επανάστασης της
25ης Μαρτίου 1821………
          Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς, οι επίλεκτοι του Ελληνικού Στρατού,  ήταν πάλι το κέντρο θαυμασμού, όπως κάθε χρόνο, και γέμισαν τις καρδιές όλων μας με ενθουσιασμό     και υπερηφάνεια αλλά και με κάποια  ελπίδα για το μέλλον της Ελλάδος και του Ελληνισμού!! …Όπως επίσης ήταν φανερό ότι απουσίαζε η παρουσία μελών της Ελληνικής Κυβέρνησης η οποία είχε κηρυχθεί ανεπιθύμητη από την Ομογένεια ως ένδειξη βαθιάς απογοήτευσης της για την Συμφωνία των Πρεσπών!!
          ΄Ολοι γνωρίζουμε ότι η Αμερική υποστηρίζει την Ελλάδα και τον Τσίπρα και βέβαια καλά κάνει…. Άλλωστε εμένα προσωπικά, μου το είπαν ξεκάθαρα από το Αμερικ. ΥΠΕΞ….Όμως ο Αμερικανός πρέσβης          κ. Πάιατ  νομίζω το πήγε λίγο παραπέρα…. Αντί να ασκεί το καθήκον του μέσω της σιωπηλής διπλωματίας, όπως κάνουν οι περισσότεροι διπλωμάτες, υποστηρίζει τον Τσίπρα με το να γράφει και να τον επαινεί στοδιαδύκτιο και στα κοινωνικά μέσα…. με το να λέει πόσο πετυχημένο ήταν το πρόσφατο ταξίδι του στα Σκόπια!...Αυτό, αλλά και για ποιόν, θα το δούμε σε βάθος χρόνου……. Αναρωτιέμαι όμως πώς θα αντιδράσει ο κ. Πάιατ όταν έλθει η επόμενη κυβέρνηση, όταν δείχνει τόσο φανερά την προτίμηση του στον κ. Τσίπρα??...ηηη…. Χμμ…μήπως δεν πρόκειται να υπάρχει επόμενη κυβέρνηση???......Εκπληξη???.
Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να αυτοπυροβολείται ….και να υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι έγκυρη και ότι δεν πρόκειται να την αλλάξει! Αυτό δεν μου αρέσει αλλά και δεν με εκπλήττει……και να σας ’πώ όμως γιατί…..
          Από τον Μάρτιο του 2018, η εξαδέλφη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντιγόνη Λυμπεράκη, που πήρε την θέση βουλευτού μετά την παραίτηση του Γιώργου Αμυρά που πάει για Ευρωβουλευτής, ανήκει στο  «κόμμα του Σόρος» όπως  δυστυχώς και πολλοί άλλοι Έλληνες στη Βουλή αλλά και στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση…..Αν και ξεκίνησε ως κομμουνίστρια και στέλεχος της ΚΝΕ, έγινε διευθύντρια του «SolidarityNow» την ΜΚΟ του Σόρος στην Ελλάδα…..Το αναφέρει άλλωστε και η ίδια η κ.Λυμπεράκη στην ιστοσελίδα της, ότι η οργάνωση ιδρύθηκε  το 2013 με υποστήριξη του«Open Society Foundation» του Σόρος…. Ο Διευθυντής του «Sοlidarity Now» Στέλιος Ζαββός είναι και κουμπάρος του Σόρος και ο αδελφός του Γιώργος είναι σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη επι Εύρωπαικών Υποθέσεων…..                              Τί δεν καταλάβατε???...............
       Τέλος…το ξέρετε ότι ο κ. Νίκος Παππάς έχει χρηματοδωτήσει τον θρυλικό Κώστα Γράβα που σκηνοθέτησε το έργο Z”, που αφορούσε την ιστορία δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963, με 600,000 ευρώ για να δημιουργήσει ένα κινηματογραφικό έργο για τούς πρώτους 6 μήνες υπέρ της κυβέρνησης Τσίπρα???........

ΖΗΤΩ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!....ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ!!….ΖΗΤΩ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ!!!

Με εκτίμηση,
Στέλιος Κυριμλής.
Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου
Greater Washington Metropolitan Area.
Πρώην ΄Υπατος Πρόεδρος,
Παμμακεδονικής ΄Ενωσης Αμερικής

Steve A. Kirimlis, VP
Courtesy Title & Escrow Corp.
Reges Law Firm, P.C. General Counsel
10411 Motor City Drive, Suite 301ONDA MOTORS
Bethesda, MD 20817

Bus: 240-395-1391
Fax: 240-395-1393
Licensed in MD/DC/VA/PA