Κυριακή, 28 Απριλίου 2019

Μητροπολίτης Χίου Μάρκος: «Ανταλλάξαμε το “στέμμα” της Μακεδονίας με την αλλοίωση της Ιστορίας»

Αιχμηρό το μήνυμα του Μητροπολίτη Χίου Μάρκου και μάλιστα προς πολλούς αποδέκτες από την κεντρική πλατεία Βουνακίου της Χίου κατά την λιτανεία των Επιταφίων στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας.
Απευθυνόμενος στο πλήθος των πιστών που συμμετείχαν στη συνάντηση των επιταφίων της πόλης, ο Μητροπολίτης ξεκίνησε από τον προκάτοχό του Μητροπολίτη Πλάτωνα που σφαγιάστηκε από τους Οθωμανούς το 1822 και συνέχισε αναφερόμενος την επιστολή του Μέγα Αλέξανδρου προς τους Χιώτες το 332 π.Χ. λέγοντας ότι από μέσα από αυτή αποκαθιστούσε τη Δημοκρατία στη «μόνη μακεδονική γλώσσα, στην Ελληνική».
Παράλληλα, σε αναφορά του προς την ελληνική οικογένεια είπε ότι κάθε ελληνική οικογένεια δικαιούται να έχει ένα σπίτι, μήνυμα που εκλήφθηκε ως σαφέστατη στάση κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
Για ακόμη μια φορά ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος είναι άξιος συγχαρητηρίων και με το κήρυγμα του δείχνει πως όσα χρόνια και εάν περάσουν, όσες συμφωνίες και εάν υπογράψουν, η Ιστορία δεν παραχαράσσεται, η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική! 

pronews.gr