Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Προκαλεί ο Ακάρ: Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να προστατέψουμε τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο


Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ
«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο», επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. 

Νέο μήνυμα απέστειλε σήμερα η Άγκυρα, διά στόματος του Τούρκου υπουργού Άμυνας,Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος διεμήνυσε ότι οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να προστατέψουν «την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και τα δικαιώματα» της Τουρκίας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το Anadolu.  

«Σκοπός μας είναι στις στρατιωτικές εξελίξεις να δείξουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, προσηλωμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία, τα θαλάσσια δικαιώματα και οφέλη της Τουρκίας», δήλωσε ο ίδιος, στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης της Τουρκίας σε Μεσόγειο, Αιγαίο και Μαύρη Θάλασσα «Θαλασσόλυκος» που ξεκίνησε σήμερα.
«Θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα, για να προστατέψουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο», τόνισε ο ίδιος. 
Σημειώνεται ότι ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να θέσει το θέμα της Τουρκίας στη διάρκεια των διήμερων εργασιών του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ