Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Τώρα που ανοίγουν τα στόματα, θα ανοίξουν οι λογαριασμοί τους;


Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Προέδρου της Βουλής18/04/2019
Η Εισαγγελία οφείλει να διατάξει έρευνα για όσα καταγγέλθηκαν σήμερα και δεν διαψεύστηκαν από το Μαξίμου.
Σε συνέχεια όσων έχουν δημοσιοποιηθεί όλο το τελευταίο διάστημα. Και νωρίτερα.
Τσίπρας κ Παππάς ντήλαραν και προσωπικά για τις τηλεοπτικές άδειες, υποσχόμενοι σε υποψήφιους καναλάρχες και μεσολαβώντας για άλλους...
Ντήλαραν για τις δημόσιες συχνότητες, δημόσιο αγαθό τεράστιας αξίας, για την κατακύρωση και την πληρωμή τους! Έχοντας φτιάξει έναν αντισυνταγματικό νόμο στα μέτρα τους, για να εκβιάσουν και να δωροδοκηθούν.
Την ίδια ώρα, υποδείκνυαν προσλήψεις δημοσιογράφων στα ΜΜΕ με τα οποία «ήταν σε σύγκρουση»... Για να ελέγξουν πλήρως την ενημέρωση που παίρνουν οι πολίτες.
Με τον ίδιο τρόπο που ο Τσίπρας έκανε μυστικά ραντεβού με τον Ψυχάρη, την ώρα που εγώ συγκρουόμουν σε όλα τα επίπεδα με τη διαπλοκή, για τη λίστα Λαγκάρντ, τη Siemens, τις τροπολογίες... Με τον ίδιο τρόπο ζητούσε εξυπηρετήσεις από τον Μαρινάκη για τον Καλογρίτσα, ενώ έβγαζε πύρινους λόγους στη Βουλή κατά της διαπλοκής.
Όσα είπε ο Μαρινάκης για τις συνεννοήσεις και τα πρωθυπουργικά αιτήματα εξυπηρέτησης, τα συνομολόγησε o Τσίπρας, με την επίσημη ανακοίνωση του Μαξίμου-μνημείο ηθικής κατάπτωσης, που επιστρατεύει το ακλόνητο επιχείρημα «ο Τσίπρας δεν θα καταδικαστεί πρώτος, γιατί προηγούνται άλλοι»!
Κακουργηματική απιστία και κακουργηματική απάτη σε βάρος του Δημοσίου από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το δεξί του χέρι Νίκο Παππά, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εκβίαση, ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος, τετελεσμένες ή σε απόπειρα, είναι ορισμένα μόνο από τα αδικήματα που προκύπτουν προς διερεύνηση.
Σήμερα.
Μετά το σκάνδαλο Τσίπρα-Παππά-Μπενίση-ΕΥΔΑΠ το 2016, το σκάνδαλο Φλαμπουράρη το 2017, το σκάνδαλο Πετσίτη το 2018 και ούτω καθ’ εξής.
Η διορισμένη απ’ την Κυβέρνηση Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξ. Δημητρίου, η Εισαγγελέας-Επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα Ά. Ζαΐρη, η Εισαγγελέας Διαφθοράς Ε.Τουλουπάκη, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μ.Παπασπύρου, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β.Θάνου θα έπρεπε να έχουν ήδη κινηθεί. Προφανώς ψάχνουν τρόπο να φανεί ότι κινούνται, που να εξυπηρετεί την Κυβέρνηση, την ώρα που η σήψη εξαπλώνεται.
Οι πολίτες ας εκφράσουν τα συμπεράσματά τους στην κάλπη.
Το λαό δεν θα σώσει ούτε η παλιά διαπλοκή ούτε η νέα.
Ούτε η ελεγχόμενη δικαστική εξουσία από τους μεν ή τους δε.
Οι πολίτες θα σωθούν αν σηκωθούν στα πόδια τους, ενωθούν και παλέψουν!


Συστηματική η εξαπάτηση των Ελλήνων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά από τον κ. Τσίπρα.
Δημήτρης Κυπριώτης


Παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα, ή ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έκανε κάτι χειρότερο από τις προηγούμενες μνημονιακές, ας δούμε ποια είναι η πραγματικότητα. Σημειώνονται στο κείμενο που ακολουθεί, τα κυριότερα 29 φορολογικά μέτρα που προσέφερε ο κ. Τσίπρας προσωπικά και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα στους Έλληνες.
Τα μέτρα αυτά κτύπησαν κατά προτεραιότητα τους εργαζόμενους και τις μεσαίες εισοδηματικές τάξεις, και αυτά είναι:


1. Καταργήθηκε η έκπτωση φόρου 1,5% στην παρακράτηση φόρου εισοδήματος.


2. Αυξήθηκαν οι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 2,8% στο 10%.


3. Μειώθηκε η έκπτωση φόρου που οδηγεί σε αφορολόγητο όριο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους από τα 2.100 ευρώ στα 1.900 ευρώ.


4. Αυξήθηκαν οι συντελεστές της φορολογικής κλίμακας για όλους τους φορολογούμενους με τον ανώτατο συντελεστή να αυξάνεται από το 42% στο 45%.


5. Αυξήθηκε το φορολογούμενο εισόδημα ως παροχή σε είδος για την παροχή εταιρικών Ι.Χ. από τις επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους. Το εισόδημα υπολογίζεται σε ποσοστό 80% αντί για 30% που ίσχυε επί του κόστους συντήρησης που εγγράφουν ως δαπάνη οι επιχειρήσεις στα βιβλία τους.


6. Καταργήθηκε η αυτοτελής φορολόγησης του εισοδήματος από ελεύθερο επάγγελμα 26% έως 33% και πλέον το εισόδημα αυτό φορολογείται με συντελεστές που φθάνουν ακόμη και το 45%.


7. Αυξήθηκαν οι φορολογικοί συντελεστές για το εισόδημα από ενοίκια. Ο συντελεστής για εισόδημα έως 12.000 αυξήθηκε από το 11% στο 15%, για εισόδημα από 12.000 έως 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 35% και για εισόδημα πάνω από 35.000 αυξήθηκε από το 33% στο 45%.


8. Αυξήθηκε η προκαταβολή φόρου για όλους τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το 55% στο 100%.


9. Αυξήθηκε ο φορολογικός συντελεστής των επιχειρηματικών κερδών από το 26% στο 29%.


10. Αυξήθηκε ο συντελεστής φορολόγησης των μερισμάτων από το 10% στο 15%.


11. Αυξήθηκε ο συντελεστής του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10% στο 13% επί του ετήσιου τεκμηρίου για τα Ι.Χ. άνω των 2.500 κυβικών, τις πισίνες και τα αεροσκάφη ενώ επιβλήθηκε ο φόρος και στα σκάφη αναψυχής.


12. Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%.


13. Μαζική μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών ευρείας κατανάλωσης από το μειωμένο συντελεστή 13% στον κανονικό 24%. Μεταξύ άλλων μετατάχθηκαν σε υψηλότερο συντελεστή η εστίαση, οι μεταφορές και τα μη νωπά τρόφιμα (π.χ. μακαρόνια, ρύζι) και οι διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.
14. Εκτός από τις παρεμβάσεις αύξησης του φόρου εισοδήματος, η κυβέρνηση προχώρησε και σε παρεμβάσεις αύξησης της έμμεσης φορολογίας καθώς και του ΕΝΦΙΑ. Ειδικότερα:


15. Κατάργηση σε τρεις δόσεις των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ που ίσχυαν στα νησιά του Αιγαίου.


16. Καταργήθηκε ο μειωμένος ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) για τα οινοπνευματώδη ποτά στα Δωδεκάνησα.


17. Επιβλήθηκε φόρος 10% στην συνδρομητική τηλεόραση.


18. Επιβλήθηκε φόρος 5% στην σταθερή τηλεφωνία και το ίντερνετ.


19. Αυξήθηκε ο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά και τα τσιγάρα.


20. Αυξήθηκε ο φόρος στη μπύρα.


21. Επιβλήθηκε ΕΦΚ στο κρασί.


22. Επιβλήθηκε ειδικός φόρος κατανάλωσης 1 ευρώ ανά 10 ml υγρού ηλεκτρονικού τσιγάρου.


23. Αυξήθηκε κατά 3 λεπτά ανά λίτρο ο φόρος στην αμόλυβδη, κατά 8 λεπτά στο ντίζελ κίνησης, κατά 10 λεπτά στο υγραέριο κίνησης και κατά 5 λεπτά ανά λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης.


24. Καθιερώθηκε ειδικό τέλος διανυκτέρευσης για όλα τα τουριστικά καταλύματα


25. Επιβλήθηκε φόρος στις βραχυχρόνιες μισθώσεις κατοικιών (π.χ. Airbnb).


26. Επιβλήθηκε φόρος στον καφέ 3 ευρώ ανά κιλό για τον καβουρδισμένο, 2 ευρώ για τον μη καβουρδισμένο, 4 ευρώ για τον στιγμιαίο και τα συμπυκνώματα καφέ κ.ά. Η επιβολή του φόρου εκτιμάται ότι αύξησε τη λιανική τιμή του προϊόντων έως και 10%.


27. Αυξήθηκαν οι συντελεστές του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ από 0,1 έως 1% που είναι σήμερα σε έως και 1,15% αλλά ο φόρος αρχίζει να επιβάλλεται από χαμηλότερη αξία καθώς μειώνεται το αφορολόγητο από τις 300.000 στις 200.000 ευρώ.


28. Αυξήθηκαν οι συντελεστές για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα οικόπεδα.


29. Αυξήθηκε από 5 τοις χιλίοις σε 5,5 τοις χιλίοις ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ για τα νομικά πρόσωπα.


Δυστυχώς στην κυβέρνηση αυτή περισσεύει ο αχαλίνωτος και μασκαρεμένος λαϊκισμός και τα τερατώδη ψέμματα με υπερβολική δόση προπαγάνδας . Το ξεσκέπασμα της ψεύτικης ρητορίας και των σαθρών επιχειρημάτων, δεν μπορούν να επισκιάσουν την πραγματικότητα για πολύ ακόμα. Οι Έλληνες στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους πήραν είδηση και συνειδητοποιούν, όλο και περισσότερο, ότι ο τόπος χρειάζεται μία άλλου τύπου λογική και μια ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και όχι άλλο μείγμα πολιτικής για να μπορέσει να σωθεί, να επιβιώσει και να αναπτυχθεί η χώρα.


Σημ. ΔΛ. Από τα αστειάκια της ημέρας: στην Χώρα του μαζί τα φάγαμε, στην χώρα που κάποιοι τα παίρνουν από παντού και τα φορτώνεται με υπερφορολόγηση ο Λαός, ισχύει το αξίωμα:: θέλεις 100,000 και 200.....300.000 ευρώ ?? τα παίρνεις και με καλάσνικωφ. Για παραπάνω, θέλεις κουστούμι και γραβάτα. Αν είσαι κυβερνητικός, χωρίς γραβάτα.
Και κάτι σημαντικό. Εκκρεμεί στο ΣΤΕ η υπογραφή μιάς κυρίας δικαστίνας στην απόφαση για την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ κλπ...Ε!!! Είπατε τίποτα?? Τι κόμμα είναι η κυρία??? Εκλογές?? Καλά........

Δεν θα υπήρχε κατοχή αν δεν συναινούσαν με τον τρόπο τους όλα τα κόμματα της βουλής
Δημήτρης Καζάκης, πρόεδρος ΕΠΑΜ
Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσετε στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές; Για να τιμωρήσετε τον Τσίπρα; Ή για να μην ξανάρθει η δεξιά στην κυβέρνηση; Όποιο κι αν είναι το κριτήριό σας για να ψηφίσετε ένα από τα υφιστάμενα κόμματα του κοινοβουλίου, πρέπει να ξέρετε ότι πρόκειται για μια από τα ίδια.
Απέδειξαν ότι όλοι συμμετέχουν στην «κανονικότητα» του καθεστώτος κατοχής της πατρίδας μας, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Κι επομένως χρειάζεται για τη νομιμοποίησή του, όχι μόνο εκείνες τις δυνάμεις που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση προκειμένου να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, αλλά και την αντιπολίτευση για να εκτονώνει την κοινωνική οργή και να δημιουργεί την εντύπωση πώς όλα είναι νόμιμα. Πώς τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει εκτός από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που υπερψηφίζει, αλλά και μια τετρακομματική αντιπολίτευση ΝΔ - Κι.ΝΑΛ,- ΕΚ, Ποτάμι, που δήθεν καταψηφίζει, αλλά και ένα ντουέτο καταγγέλλοντας γενικά αν όχι και αφηρημένα τον καπιταλισμό και τα «μονοπώλια» (ΚΚΕ) ή τους «προδότες» (ΧΑ). Ποιός συνειδητά έχει δίκιο;
Όλα λοιπόν είναι απολύτως νόμιμα. Δεν υπάρχει κανενός είδους ουσιαστική κατάλυση του Συντάγματος. Δεν υπάρχει καθεστώς εκβιασμών και επιβολής από ξένα κέντρα των πολιτικών εκποίησης της χώρας. Δεν τίθεται καν ζήτημα εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού.
Δεν υπάρχει ζήτημα κατοχής, διότι – όπως μας εξηγούν οι ειδήμονες του κοινοβουλευτικού κρετινισμού – δεν έχουμε τανκς στους δρόμους. Λες και στην εποχή των τραστ, των καρτέλ, των «μονοπώλιων», όπως αρέσκονται να παπαγαλίζουν οι εκ Περισσού, δεν έχουμε δει, ούτε βλέπουμε κατάκτηση μιας χώρας με μη στρατιωτικά μέσα.
Βέβαια, οι πιο χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του παγκόσμιου επεκτατισμού των αγορών έχουν εξηγήσει αναλυτικά από τις αρχές του 20ου αιώνα ότι η μετατροπή της εξαγωγής κεφαλαίου σε παγκόσμια δύναμη οδήγησε σε μια διαφορετική μέθοδο κατάκτησης των αδύναμων χωρών. «Οι ημέρες της εδαφικής επέκτασης μέσω της ανακάλυψης και της αποικιοποίησης, ή της κατάκτησης με τη δύναμη των όπλων έχει δώσει τη θέση της σε μια πιο επιτήδεια μέθοδο επικυριαρχίας με το γάντι στα αδύναμα και απρονόητα έθνη διαμέσου των ύπουλων επιχειρήσεων της πολιτικής χρηματοδότησης.»(1)
Αυτά γράφονταν το 1915 εν μέσω του πρώτου παγκοσμίου πολέμου για τις μεθόδους κατάκτησης που εφάρμοσαν κατά κόρο οι μεγάλες δυνάμεις στην Κίνα και τα Βαλκάνια. Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε από τους οπαδούς της ως «κατάκτηση μέσω του σιδηροδρόμου και της τράπεζας»: «Ο μηχανισμός κατάκτησης μέσω του σιδηροδρόμου και της τράπεζας μπορεί να περιγραφεί εν συντομία ως εξής: Επιλέξτε τη χώρα σας. Σχηματίστε μια τράπεζα καλά υπό τον έλεγχό σας. Ονομάστε την από κοινού με την επιλεγμένη χώρα σας. Ορίστε τους αξιωματούχους της τράπεζας σας όπως σας συμφέρει, και διαθέστε μια αφθονία των χρημάτων έτοιμων προς ζήτηση. Αποκτήστε για την τράπεζά σας όσο το δυνατόν περισσότερες παραχωρήσεις από τον εταίρο σας. Εξασφαλίστε την παραχώρηση της σιδηροδρομικής γραμμής που πρόκειται να κατασκευαστεί από την τράπεζα... Κατοχυρώστε το δικαίωμα φύλαξης της σιδηροδρομικής γραμμής με σαφήνεια σε κάποια αφανή ρήτρα και επίσης να φροντίστε να σας χορηγηθούν τα μεταλλευτικά δικαιώματα.»(2)
Από τότε, δηλαδή το 1903, η μέθοδος αυτής της κατάκτησης των χωρών χωρίς τη δύναμη των όπλων έχει τελειοποιηθεί. Δεν χρειάζεται πια να ιδρύονται τράπεζες εξεπιτούτου. Αρκεί η εξαγορά των υπαρχόντων «συστημικών τραπεζών» και διαμέσου αυτών η εξαγορά του συνόλου του πολιτικού προσωπικού της χώρας. Από κει και πέρα όλα τ’ άλλα είναι εύκολα.
Μόνο που σήμερα η κατάκτηση μιας χώρας δεν γίνεται μέσω του σιδηροδρόμου, όπως στα τέλη του 19ου, αρχές του 20ου αιώνα, αλλά μέσω του έλεγχο των στρατηγικών υποδομών μιας χώρας, που αφορούν πρωταρχικά στο διαμετακομιστικό εμπόριο, την κίνηση του κεφαλαίου, τις επικοινωνίες και την ενέργεια.
Ταυτόχρονα με τον έλεγχο αυτό η ασφάλεια και η φύλαξη των υποδομών και δικτύων περνά σε ξένα χέρια, σε υπερεθνικούς στρατούς και δυνάμεις ασφαλείας. Μόνο και μόνο για να εξασφαλιστεί ότι θα μετατραπούν σε οργανικό τμήμα ενός ενιαίου παγκόσμιου κυκλώματος διακίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίου και ενέργειας με τις πιο αδύναμες χώρες όχι μόνο να μην μπορούν να ασκήσουν κανένα έλεγχο, αλλά να τίθενται υπό καθεστώς κατοχής για την εξασφάλιση των ξένων επενδυτών και επενδύσεων.
Αυτή είναι η πραγματικότητα και μην τολμήσει κανείς να την διαπιστώσει παρατηρώντας με κοινό νου τα δεδομένα, γιατί αλίμονό του. Πολύ περισσότερο δεν πρέπει να την διαπιστώσει για την Ελλάδα, όπου η μέθοδος αυτή της κατάκτησης χωρίς τη δύναμη των όπλων – προς το παρών – έχει πάρει διαστάσεις πρωτοφανείς ακόμη και για τη σημερινή παγκόσμια νέα τάξη του κεφαλαίου.
Μην τυχόν λοιπόν και μιλήσετε για κατάκτηση και κατοχή της Ελλάδας, διότι το καθεστώς θα ξαποστείλει τα αριστερά του εξαπτέρυγα εκ Περισσού, μαζί με τους ποικίλους Μηλιούς & Σία, αλλά και την ριζοσπαστική αριστερά του Σόρος και των ΜΚΟ για να σας τιμωρήσουν επαναλαμβάνοντας παπαγαλία επί τετρακόσιες χιλιάδες πεντακόσιες τριάκοντα οκτώ φορές το δεκάλεπτο την βασική αντίθεση, κεφάλαιο-εργασία! Κι αν η πλύση εγκεφάλου δεν πιάσει, τότε ουαί κι αλίμονό σας. Θα αναλάβει η αφρόκρεμα της ανθρώπινης ευφυίας και γνώσης, οι κ. Καραθανασόπουλος, Κούλογλου και ο υπόλοιπος συρφετός της Αριστεράς και της Προόδου, με ύφος και παράστημα ανάλογο των Ιπποτών του Τάγματος του Λουτρού – που, όπως μας αναφέρει ο Ροΐδης, θεσπίστηκε με διάταγμα του Στέμματος, όταν η αγαπημένη παλλακίδα ενός βασιλιά της Αγγλίας στον ύστερο μεσαίωνα γλίστρησε στο λουτρό της – προκειμένου να σας καταδικάσουν σε αιώνια κάτεργα ως ένοχο εθνικισμού και συνωμοσιολογίας!
Κι έτσι το γεγονός ότι τίποτε δεν μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση από μόνη της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των ξένων δανειστών. Κανένα σχέδιο νόμου δεν μπορεί να κατατεθεί στο κοινοβούλιο χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των «θεσμών» της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι για όλους αυτούς κάτι απολύτως φυσιολογικό.
«Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!» Ναι, όντως μόνο οι ηλίθιοι μπορούν να υποβιβάσουν το όλο ζήτημα σε μια νομοτελειακή εσωτερική λειτουργία του καπιταλισμού γενικά.
Κι όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχει τίποτε το εξωφρενικό στο γεγονός ότι μια ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού, όπως η ΑΑΔΕ, έχει αναλάβει την αποκλειστική, μονοπωλιακή διαχείριση του συνόλου των κρατικών εσόδων. Ούτε βέβαια στο γεγονός ότι το σύνολο της δημόσιας περιουσίας, υλικής και άυλης, εντός και εκτός συναλλαγής, οφείλει να περάσει σε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία ειδικού σκοπού, ένα ακόμη απόλυτο ιδιωτικό μονοπώλιο, το Υπερταμείο, δηλαδή την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ.
«Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!» Κι επειδή τέτοια ιδιωτικά μονοπώλια έχουμε να δούμε στον καπιταλισμό από την εποχή του μερκαντιλισμού (εμποριοκρατία) με τις Εταιρείες Ανατολικών Ινδιών και Λεβάντε (Ανατολή γενικά), θα πρέπει να είναι κανείς πολύ ηλίθιος, νοσηρά ηλίθιος, για να πιστέψει ότι η επιβολή τους στην Ελλάδα και πουθενά αλλού στον κόσμο δεν σημαίνει κάτι εξαιρετικό και ιδιαίτερο για αυτή τη χώρα και το λαό της. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή, υπό καθεστώς κατάκτησης από ξένες δυνάμεις. Έστω κι αν δεν έχει – ακόμη – χρησιμοποιηθεί η δύναμις των όπλων.
Να γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας σήμερα ισχύει ατόφιο το 1ο άρθρο της Διακήρυξης σχετικά με τη χορήγηση της ανεξαρτησίας στις αποικιακές χώρες και τους λαούς, η οποία εγκρίθηκε με το ψήφισμα 1514 (XV) της Γενικής Συνέλευσης της 14ης Δεκεμβρίου 1960: «Η υπαγωγή των λαών σε καθεστώς ξένης [alien] υποδούλωσης, κατάκτησης και εκμετάλλευσης αποτελεί άρνηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αντίκειται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και αποτελεί εμπόδιο στην προαγωγή της παγκόσμιας ειρήνης και συνεργασίας.»
Κι αυτό γιατί όπως αναφέρει ρητά το 2ο άρθρο της Διακήρυξης «όλοι οι λαοί έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Χάρις στο δικαίωμα αυτό καθορίζουν ελεύθερα το πολιτικό τους καθεστώς και επιδιώκουν ελεύθερα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική τους ανάπτυξη.» Κι επομένως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλει, ή να υποδείξει σ’ έναν λαό πώς θα πρέπει να πορευτεί στη χώρα του.
Πρόκειται για το πατρογονικό δικαίωμα κάθε λαού, το οποίο ούτε μεταβιβάζεται, ούτε απαλλοτριώνεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο, ούτε αδρανοποιείται, ούτε καταλύεται για λόγους ανωτέρας βίας, άνωθεν και έξωθεν σκοπιμοτήτων. Αυτό το πατρογονικό δικαίωμα συνιστά το θεμέλιο λίθο του μεταπολεμικού διεθνούς δικαίου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Συνιστά μια κατάκτηση που χωρίς αυτήν οδηγούμαστε πίσω στις χειρότερες εποχής του ιμπεριαλισμού των μεγάλων δυνάμεων και των αυτοκρατοριών.
Αυτός είναι ο λόγος που στις 16 Δεκεμβρίου 1991 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ - και από τότε σχεδόν σε κάθε ετήσια συνέλευση των κρατών μελών - «καλεί όλα τα κράτη να εφαρμόσουν πλήρως και πιστά όλα τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης και ανεξαρτησίας από τους λαούς υπό αποικιακή και ξένη κυριαρχία.» Κι ως εκ τούτου «επαναβεβαιώνει τη νομιμότητα του αγώνα των λαών για ανεξαρτησία, εδαφική ακεραιότητα, εθνική ενότητα και απελευθέρωση από την αποικιοκρατία, το απαρτχάιντ και την ξένη κατοχή, σε όλες τις μορφές της και με όλα τα διαθέσιμα μέσα.»
Άκου πράγματα. Και που είναι αλήθεια ο κ. Κουτσούμπας, συνοδεία του μέγα μαρξιστή Μηλιού και των υπολοίπων λαγωνικών της ριζοσπαστικής αριστεράς να πάνε να τους εξηγήσουν ότι αυτές οι διακηρύξεις δεν έχουν κανένα νόημα διότι είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιοι! Γιατί δεν επιτελούν το βαρύ διεθνιστικό τους καθήκον για να ανοίξουν τα σύνορα. Κι όπως γνωρίζουν πολύ καλά κι από πρώτο χέρι οι αμοιβές από τα αρπαχτικά των αγορών για τέτοιου είδους διεθνιστικές εξυπηρετήσεις δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.
Τι σταματά λοιπόν τον ελληνικό λαό από το να επικαλεστεί τις επιταγές των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου προκειμένου να απαλλαγεί από το καθεστώς κατοχής που του έχουν επιβάλλει οι ξένοι δανειστές και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί; Τι τον σταματά από το να επικαλεστεί τη νομιμότητα του αγώνα του για εθνική αυτοδιάθεση εναντίον της ξένης κατοχής στο όνομα του χρέους και μάλιστα να την διεκδικήσει με όλα τα διαθέσιμα μέσα;
Η απάντηση είναι ολοφάνερη. Το μοναδικό του εμπόδιο είναι η εξάρτησή του από τα κόμματα και τις ιδεολογικές παρατάξεις του σημερινού κοινοβουλίου που αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν το οφθαλμοφανές, αλλά και να υπερασπιστούν το πατρογονικό δικαίωμα του ελληνικού λαού στην εθνική αυτοδιάθεση.
Δεν υπάρχουν τανκς – τουλάχιστον ακόμη – για να επιβάλλουν την υποταγή στους ξένους δανειστές και να κατοχυρώσουν το καθεστώς κατοχής. Δεν τα χρειάζονται, γιατί η κατάκτηση της Ελλάδας προχώρησε χάρις στο πολιτικό προσωπικό του κοινοβουλίου. Χάρις στο γεγονός δηλαδή ότι δεν υπήρξε, ούτε υπάρχει στο κοινοβούλιο μέχρι σήμερα καμιά πολιτική δύναμη που να αναδεικνύει ως πρώτιστο καθήκον της, τον αγώνα για την εθνική αυτοδιάθεση, ανεξαρτησία και ελευθερία του ελληνικού λαού.
Κι όσο δεν ξεμπερδεύουμε μαζί τους ως λαός είναι μαθηματικά βέβαιο όχι μόνο ότι θα μας οδηγήσουν στα χειρότερα, τα πολύ χειρότερα, είτε ως συμπολίτευση, είτε ως αντιπολίτευση, αλλά θα βάλουν πλάτη ακόμη και στην στρατιωτική κατοχή της Ελλάδας. Ιδίως από τη στιγμή που έχει ήδη μπει σε κίνηση και το «γεωπολιτικό μνημόνιο», δηλαδή ο εθνικός και εδαφικός ακρωτηριασμός της πατρίδας μας προς όφελος των παγκόσμιων αγορών, αλλά και των υπερεθνικών συγκεντρώσεων κεφαλαίου και εξουσίας.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
(1). George Bronson Rea, The Relation of China to the War in Europe, The Far Eastern Review: Engineering, Finance, Commerce, volume 11, 1915, σ. 277.
(2). Alfred Stead, Conquest by Bank and Railways, The Wall Street Journal, 27/6/1903, σ. 6.