Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Αμερικανικά αεροπλανοφόρα απειλεί να πλήξει το Ιράν


Αμερικανικά αεροπλανοφόρα απειλεί να πλήξει το Ιράν
Αμερικανικά αεροπλανοφόρα απειλεί να πλήξει το Ιράν. Σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης η παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου συνιστούσε παλιά απειλή, όμως σήμερα οι δυνάμεις αυτές αποτελούν στόχο.
Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στη Μέση Ανατολή ένα αεροπλανοφόρο και βομβαρδιστικά Β-52, για να απαντήσουν στις "απειλές" του Ιράν στην περιοχή. Το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln αντικατέστησε ένα άλλο που αποχώρησε από τον Κόλπο τον περασμένο μήνα.
"Ένα αεροπλανοφόρο που διαθέτει τουλάχιστον 40-50 αεροπλάνα και 6.000 (άνδρες) αποτελούσε σοβαρή απειλή για εμάς στο παρελθόν, όμως τώρα είναι στόχος και οι απειλές έχουν μετατραπεί σε ευκαιρίες", είπε ο Αμιραλί Χατζιζαντέχ, σύμφωνα με το πρακτορείο ISNA. "Αν (οι Αμερικανοί) κάνουν κάποια κίνηση, θα τους χτυπήσουμε στο κεφάλι", πρόσθεσε ο επικεφαλής του αεροπορικού κλάδου των Φρουρών της Επανάστασης.
Ο διοικητής του πολεμικού ναυτικού του Ιράν, αντιναύαρχος Χοσεΐν Χανζαντί, δήλωσε από την πλευρά του ότι οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από τον Κόλπο.
Μιλώντας στο κοινοβούλιο σήμερα, ο αντιστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί, που διορίστηκε επικεφαλής των Φρουρών τον περασμένο μήνα, υποστήριξε ότι η Ουάσινγκτον έχει ξεκινήσει έναν "ψυχολογικό πόλεμο" στην περιοχή.


ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ