Τετάρτη, 8 Μαΐου 2019

“Καζάν καζάν” συμφωνία προτείνει η Τουρκία “κλέβοντας” τα ενεργειακά κοιτάσματα της Κύπρου!


“Καζάν-Καζάν” που σημαίνει συμφωνία με αμοιβαίο κέρδος προτείνει το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας σ΄ όσους από τη Δύση ενδιαφέρονται να εκμεταλλευτούν τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου!!! Με λίγα λόγια η Τουρκία τα έχει κάνει δικά της και τα διαπραγματεύεται κιόλας! Το πρόβλημα βεβαίως δεν είναι της Τουρκίας που ασκεί τη δική της στρατηγική, αλλά όσων στη Δύση την ανέχονται και δεν της τραβάνε όπως πρέπει το αυτί!

Σε μια ανακοίνωση απίστευτου θράσους, την οποία μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, το τουρκικό υπουργείο Ενέργειας, καλεί γενικώς όσους ενδιαφέρονται να εμπλακούν στο ενεργειακό παιχνίδι της Μεσογείου να μην κλιμακώνουν τις εντάσεις και να καθίσουν για τα συμφέροντά τους στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία “καζάν καζάν”! Η …πρόσκληση προφανώς μας αφορά και το ερώτημα είναι αν η Τουρκία θέλει να μας την επιβάλει μέσω μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης της έντασης στην Κύπρο ή στο Αιγαίο . Κλιμάκωση που μπορεί να οδηγήσει σε κρίση.
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μ.Τσαβούσογλου ήδη δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να στείλει και δεύτερο γεωτρύπανο στην περιοχή, χωρίς να προσδιορίζει το σημείο. Πολλοί υποθέτουν ότι η περιοχή που θα επιλέξει θα ΄ναι κάπου κοντά στο Καστελόριζο.
Σήμερα ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης θα ΄χει επαφές στη Λευκωσία για τη διαχείριση της κρίσης.
militaire