Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Ο Ζόραν Ζάεφ αποκαλύπτεται - Τι λέει για τις σχέσεις των Σκοπίων με την Τουρκία!

Η Δημοκρατία της Τουρκίας είναι μία από τους μεγαλύτερους φίλους μας και προσδοκούμε ότι όταν τελειώσουν οι πολιτικές εκλογές, θα ξεκινήσει η διαδικασία της επικύρωσης του πρωτοκόλλου για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, απάντησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ ερωτηθείς στη συνέντευξη Τύπου με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, πότε περιμένει η Άγκυρα να επικυρώσει το πρωτόκολλο.

Ο Ζάεφ μετά τη συνεδρίαση του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου του ΝΑΤΟ, ανέφερε ότι ο αντιπρόεδρος της τουρκικής  κυβέρνησης είχε δηλώσει ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει τη Βόρεια Μακεδονία και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα επικυρώσει το τουρκικό κοινοβούλιο το Πρωτόκολλο.
Σχετικά με τις απαιτήσεις της Τουρκίας για έκδοση Γκιουλενιστών, δήλωσε ότι τα υπουργεία- δικαιοσύνης και εσωτερικών συνεργάζονται σε αυτό και σε άλλα εκκρεμή ζητήματα, «η συνεργασία αυτή συνεχίζεται, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα», είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.
Επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι ένας από τους καλύτερους φίλους της χώρας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα το αποδείξει  και αυτήν τη φορά.
Πηγή: echedoros-a.gr/  pronews.gr