Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Η FRONTEX στέλνει δυνάμεις στην Αλβανία για να φυλάξουν τα σύνορα με την «τριτοκοσμική» Ελλάδα!

Αποτέλεσμα εικόνας για φροντεξ
Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός της χώρας στο εξωτερικό.
Αν και δεν αποτελεί μέλος της ΕΕ, η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με τον FRONTEX για την παρακολούθηση τωνελληνοαλβανικών συνόρων(!), εκ μέρους της ΕΕ σημειώνει η αλβανική abc, κατατάσσοντας τη χώρα μας σε"τριτοκοσμικό" επίπεδο. 
Πενήντα άτομα της FRONTEX σε αρχική φάση θα εγκατασταθούν στα σημεία διέλευσης των συνόρων, προκειμένου να σταματούν τους παράνομους μετανάστες τους προερχόμενους από την Ελλάδα, που χρησιμοποιούσαν  τα αλβανο-ελληνικά σύνορα προκειμένου να προωθηθούν στην Ευρώπη.
•Όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα οι παράνομοι μετανάστες τώρα θα πρέπει να σκεφθούν δύο φορές τώρα να ταδιαβούν, όπως σημειώνεται.
Με άλλα λόγια η ΕΕ αναγκάζεται να θωρακίσει τα εξωτερικά της σύνορα με την Αλβανία που δεν είναι μέλος της, γιανα σταματήσει τις ροές των παράνομων μεταναστών από την Ελλάδα (που... είναι μέλος) η οποία ως γνωστόν δενκάνει το παραμικρό για να σταματά η ίδια τις αθρόες παράνομες εισόδους μεταναστών στο έδαφός της.   
•Μάλσιτα όπως σημειώνεται στα  Τίρανα για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρίσκονταν ο Ευρωπαίος ΕπίτροποςΔημήτρης Αβραμόπουλος και ο επικεφαλής της αποστολής Frontex, Φαμπρίς Λεγγέρι.
•Στην υπογραφή της συμφωνίας στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε σχετική τελετή στην οποία ήταν παρόντες 50 αξιωματικοί τουFRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνόρων και Ακτοφυλακής.
•Στη διάρκεια της τελετής, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η αποστολή FRONTEX στην Αλβανία, αποτελεί ένδειξηενδιαφέροντος της ΕΕ για τη χώρα.
•Ο Επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαίνεσε το έργο και τη βούληση των αλβανικών αρχών να σταματήσουντη ροή μεταναστών (σημ. προφανώς από την Ελλάδα) προς στις χώρες της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει ναγίνουν περισσότερα.
• Ο Αβραμόπουλος ζήτησε να αξιολογηθούν θετικά οι  μεταρρυθμίσεις της χώρας πριν από την έναρξη τωνδιαπραγματεύσεων.
«Από τον περασμένο Ιούνιο, η Αλβανία σημείωσε πρόοδο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τηνκαταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της κάνναβης, και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί», δήλωσε ο  Αβραμόπουλος. Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι, η συνδρομή του FRONTEX συμβάλλειάμεσα  στις περιορισμένες δυνατότητες  των αστυνομικών δυνάμεων του κράτους.
Έτσι τώρα τα σύνορα της ΕΕ είναι... θωρακισμένα, αφού ο τελικός στόχος είναι ο όποιος παράνομος μετανάστηςπου μπαίνει ανενόχλητος στην Ελλάδα, να παραμένει και εδώ μόνιμα.
pronews