Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019

Την πιο «άγρια» ανάλυση για τον Τσίπρα έκανε Γάλλος: Η μάσκα του έπεσε


Στην εκπομπή «Micro européen» του γαλλικού ραδιοφώνου Radio France φιλοξενήθηκε ανάλυση του José-Manuel Lamarque, στην οποία ο δημοσιογράφος σχολιάζει έξω από τα δόντια τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Αν ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ καταρρεύσουν στις εκλογές αυτό είναι κάτι που θα ικανοποιήσει τους Έλληνες. Στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές το φιάσκο ήταν τεράστιο για τον Αλέξη Τσίπρα. Εξάλλου, τα πολύ χαμηλά ποσοστά τον ανάγκασαν να προκηρύξει πρόωρες εθνικές εκλογές για τις 7 Ιουλίου», έτσι αρχίζει το άρθρο του ο Γάλλος δημοσιογράφος, ο οποίος επιτίθεται στον Ελληνα πρωθυπουργό με σκληρά λόγια.


Και συνεχίζει:
«Αρχικά, το 2015, αυτός ο νεαρός πολιτικός, προερχόμενος από ένα πολύ αριστερό κόμμα, που ποτέ δεν φορούσε γραβάτα, εμφανιζόταν ως ο σωτήρας, αυτός που θα έκανε τους Έλληνες να ξεχάσουν τα χρόνια της κρίσης, που θα αντιμετώπιζε εκείνους που ήθελαν να λυγίσουν την Ελλάδα. Αλλά από αυτά δεν έγινε τίποτα, έγινε ακριβώς το αντίθετο.

«Ο λευκός ιππότης έγινε μαύρος πρίγκιπας»

Από λευκός ιππότης, το χρώμα εξαφανίστηκε για να αποκαλυφθεί ένας μαύρος πρίγκιπας. Η ελπίδα της Ελλάδας συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ, την Τρόικα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό να βυθίζεται όλο και περισσότερο στην πορεία της δυστυχίας. Ο Αλέξης Τσίπρας άλλαζε σιγά-σιγά πρόσωπο, η μάσκα του έπεφτε, μαζί και η Ελλάδα. Αλλά χρειαζόταν περισσότερα, και μετά τη φτώχεια, ακολούθησε η επίθεση στα θεμέλια της χώρας του.

«Τσίπρας σε παρατατικό χρόνο»

Η Ελλάδα ήταν προς πώληση και την πώλησε, οι άνεργοι λάμβαναν όλο και λιγότερα επιδόματα και οι συνταξιούχοι έβλεπαν τις συντάξεις τους να μειώνονται από μήνα σε μήνα. Ο Τσίπρας λειτουργούσε προς όφελος όλων των ξένων αγοραστών και δεν αντιτάχθηκε σε όσους διαμέλιζαν την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να αναφερόμαστε στην Ελλάδα του Αλέξη Τσίπρα, μόνο σε παρατατικό χρόνο, επειδή και το παρόν αποτελεί συνέχεια της πολιτικής του με την εξαθλίωση του λαού και τη φυγή της νεολαίας από μια χώρα που αγαπά, αλλά δεν μπορεί να ζήσει πια εκεί.


Η Ελλάδα ζει πάνω σε έναν θεμελιώδη πυλώνα, που της επέτρεψε να υπάρχει παρά την οθωμανική κατοχή που διήρκησε αιώνες, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Οι ιερείς ήταν το σύμβολο της ελληνικής αντίστασης στην οθωμανική κατοχή, που δημιούργησαν τα κρυφά σχολειά, όπου τα παιδιά πήγαιναν για να μάθουν την ιστορία της Ελλάδας, τον πολιτισμό της, τη γλώσσα της. Αυτός ο πυλώνας έχει κρατήσει τους Έλληνες εδώ και αιώνες.

Το παιχνίδι με την Εκκλησία

Και κατά τη διάρκεια της κρίσης, ακόμη και σήμερα, η Ορθόδοξη Εκκλησία παρέχει μια κοινωνική υπηρεσία που το κράτος δεν μπορεί πλέον να παρέχει, μεταξύ άλλων, γεύματα για τους φτωχότερους. Στην οικονομική καταιγίδα, η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι και πάλι παρούσα στην υπηρεσία των φτωχών.
Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας,υποτιθέμενος σωτήρας της Ελλάδας, είχε στο μυαλό του να διαλύσει την εξουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, μεταξύ άλλων, να αφαιρέσει το καθεστώς του δημοσίου υπαλλήλου από τους ιερείς, προκειμένου να δώσει τους μισθούς τους στους πολιτικούς τους φίλους και να βρει, ως συνήθως, μια «ρύθμιση» για να πληρώνονται οι μισθοί των ιερέων. Για αυτόν, ήταν απολύτως απαραίτητο να ελεγχθεί η ορθόδοξη εκκλησία. Και στη συνέχεια, θα μπορούσε να επιτεθεί στην ίδια την ταυτότητα της Ελλάδας, στον πολιτισμό της, στις συνήθειες και τα έθιμά της, στη γλώσσα της. Αλλά το σχέδιό του δεν λειτούργησε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε λάθος εκτιμήσει τη δύναμη της ελληνικής εκκλησίας.
Πηγή: iefimerida.gr