Κυριακή, 28 Ιουλίου 2019

Περί της συμφωνίας των Πρεσπών

Αγαπητέ Κύριε Βασιλειαδη, 
Έχω ενημερωθεί για την άθλια προσωπική επίθεση του κ Τατσιου. Δυστυχως,  επιτηδες μπερδεύει την ανταλλαγή απόψεων με τις προσωπικες επιθέσεις. Τον καταλαβαίνω ομως γιατί εγω δεν είμαι επαγγελματίας πατριώτης ούτε επιδιώκω να δημιουργήσω πολιτικό προφίλ με ακραιες θέσεις και απρεπείς επιθεσεις. Αν ήμουνα εν ενέργεια θα τον είχα στείλει στον εισαγγελέα με τα όσα με προτρέπει. Το θέμα ομως είναι άλλο. Και ο κ Τατσιος και εσεις αποτύχατε να το καταλάβετε.

Η το κάνετε επίτηδες.  Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει η κυβέρνηση. Δεν είμαι  μέλος κανενός κόμματος και καμμίας κυβέρνησης. Ούτε απολογητής ούτε εκπρόσωπος. Λέω τις απόψεις μου στηριγμένος στις γνώσεις μου, στην εμπειρία μου και στην πραγματικότητα. Μπορείτε να τις αμφισβητείτε όσο θέλετε και να ζείτε στην ένδοξη αυταπάτη που σας βολεύει. Προσωπικά θα χαιρόμουνα να μπορούσε να ακυρωθεί η Συμφωνία να γινουν όλα οπως πριν ( καλύτερα οπως το 1992) και να λυθεί προς όφελος μας η διαφορά. Μακάρι να υπάρχει τρόπος και να μην τον ξέρω εγώ. Εχουμε τις ιδιες επιδιώξεις και επιθυμίες. Μόνο που εγώ βλέπω την πραγματικότητα κατάματα και δεν οικοδομώ πολιτικό μέλλον με παραμύθια. Μακάρι να ήταν πραγματοποιήσιμα όσα περιγράφει και «πουλάει» ο κ Τατσιος. Μακάρι να μην είχε διαλυθεί η Γιουγκοσλαβία ή να μην είχε πέσει και η Πόλη το 1453. Ας δούμε ομως την πραγματικότητα. Η πραγματική προσέγγιση λέει αλλά.

Και για να τελειώνουμε. «Με θεωρούσατε πατριώτη» κύριε Βασιλειάδη. Τώρα δηλαδή δεν με θεωρείτε; Θεωρείτε ότι έχετε αυτό το δικαίωμα; Ποιος ακριβως είστε κ Βασιλειάδη που με διαγραφετε από τα πατριωτικά κατάστιχα σας;  Υπηρέτησα την πατρίδα 45 χρόνια σαν στρατιώτης. Το τελευταίο διάστημα εχω καθαρές θεσεις εναντίον της προηγουμενης κυβερνησης που θεωρούσα ότι έβλαπτε την πατρίδα και που έχουν πολύ μεγάλη κυκλοφορία στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο χωρις να είμαι πολιτικός ή να διεκδικώ πολιτικες θεσούλες. Και φυσικά πλήρωσα τίμημα γι αυτό. Εσείς και ο κ Τατσιος που και πως υπηρετήσατε την πατρίδα και με ποιό τρόπο εκτός από κραυγές, προσωπικες επιθέσεις και ενδεχόμενη αναζήτησή θέσεων σε ψηφοδέλτια; Δεν με ενδιαφέρει να μάθω. Απλώς σκεφτείτε το.

Θα ήθελα επίσης πολύ φιλικά να σας πληροφορήσω ότι σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου.

Καλό σας απόγευμα.

«Για μια Ελλάδα υπερήφανη και ισχυρή»

Στρατηγός ε.α. Μιχαήλ Κωσταράκος
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ
π. Πρόεδρος Στρκης Επιτροπής ΕΕ

«We deserve a stronger Europe”

General (Ret) Mikhail Kostarakos
Honorary Chief of HNDGS
former Chairman EUMC

Από: Damianos Vassiliadis <damonpontos@gmail.com>
Στάλθηκε: Friday, July 26, 2019 12:54:11 PM
Προς: Α/ΓΕΕΘΑ <mkostarakos@hotmail.com>
Θέμα: Περί της συμφωνίας των Πρεσπών
 
Αξιότιμε κ. Κωσταράκο,

δεν γνωρίζω, αν σας έχει αποσταλεί αυτή η απάντηση του κ. Γεωργίου 
Τάτσιου. Σας την στέλνω για να την έχετε υπόψη σας.

Προσωπικά σας θεωρούσα πατριώτη. Αλλά όλα πρέπει φυσικά να 
αποδεικνύονται στην πράξη και όχι μόνο στην θεωρία.

Για μας η συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και μπορεί να ακυρωθεί,  για 
τους λόγους που εκτίθενται και στην επιστολή. Αν δεν ακυρωθεί σημαίνει 
ότι και η κυβέρνηση αυτή μέλη πιστή στις έξωθεν εντολές, όπως και η 
κυβέρνηση Σύριζα

Με εκτίμηση

Δαμιανός Βασιλειάδης

Εκπαιδευτικός, συγγραφέας

Μέλος του ΙΗΑ και πρώην συντονιστής της επιτροπής για το Μακεδονικό του 
ΙΗΑ, Φλωρινιώτης