Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Πρώτη εκτίμησηΔιάβασα τα βιογραφικά όλων των μελών της Κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Είναι πολύ βαριά τα βιογραφικά με πολλούς τίτλους σπουδών, γλώσσες και με προϋπηρεσία στο ιδιωτικό τομέα και το σημαντικότερο ότι είναι ελάχιστοι προϊόν του κομματικού σωλήνα.

Επίσης εκείνο που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι έχει επιλέξει τους ικανούς και άξιους απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους πράγμα το οποίο επιρρωνύει και σφραγίζει τη δήλωσή του ότι θέλει να είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων.

Έχει κάνει παρά πολλή και συστηματική δουλειά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και εγώ πτυχιούχος από την συνεργασία μου με πτυχιούχους κατέληξα να είμαι κατά των πτυχιούχων διότι οι περισσότεροι και μάλιστα αριστούχοι πτυχιούχοι στερούνται οξείας αντιλήψεως και ιδιαίτερων ικανοτήτων διότι απέκτησαν κάποιο πτυχίο χάρις στην επιμέλειά τους, στην εργατικότητά τους και στην πασίκλα τους.

Υποκλίνομαι όμως στον πτυχιούχο και μάλιστα αριστούχο που διαθέτει σπιρτάδα πνεύματος, κριτική και συγκροτημένη σκέψη, μεθοδικότητα, οργανωτικότητα, ικανότητα προγραμματισμού και ιεραρχήσεως των δραστηριοτήτων.

Εκτιμώ ότι και η επάνδρωση των διαφόρων οργανισμών θα γίνει με άτομα αναλόγων προσόντων και δεν θα δούμε κανένα λαστιχά Διευθυντή Νοσοκομείου.

Πράγματι ακτινοβολεί η αριστεία και η αξιοκρατία που θέλουν οι όντως προοδευτικοί πολίτες και όχι οι κατ’ επίφασιν και γιαλαντζί προοδευτικοί της αριστερής οπισθοδρόμησης και της ελάσσονος προσπαθείας.

Εύχομαι τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα των μελών της Κυβέρνησης να μετουσιωθούν στη πράξη σε ουσιατικό και θετικό έργο.

Δημήτριος Ζιώγας