Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Ομιλία του νέου Προέδρου του Κ

Παύλο, 
Είμαι "συγκλονισμένος" από την ομιλία του αξιοτιμου κ. Τασούλα. Αλλά είμαι περισσότερο συγκλονισμένος με τα όσα δηλώνουν καθημερινώς οι υπουργοί της ΝΔ, Βαρβιτσιώτης, Δένδιας,  Παναγιωτόπουλος, Γεωργιάδης, Βόριδης και εκείνο  το εξέχον πολιτικό φίδι ο Χατζηδάκης,  καθώς και οι δυο φιλοσκοπιανοί γ. Γραμματείς Μαυρωτάς και Σκάλκος. Ο τελευταίος στενός πολιτικός φίλος της αξιοτίμου κ. Ντόρας Μπακογιάννη. ΟΛΟΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ "ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ".
Τι περίμεναν ΠΡΙΝ από τις εκλογές και πώς δεν έβλεπαν τον ενδοτισμό όσοι ψήφισαν ΝΔ;! Και τώρα που τον εισπράττουν ως ξεκάθαρη προδοσία τι σκοπευουν να κάνουν; Θα συνταχθούν πλέον με τον αξιότιμο κ. Μητσοτάκη που λέει ότι ναι μεν η "συμφωνία" είναι κακή στο σύνολό της, αλλά ΔΕΝ θα κάνω τίποτε για το σύνολο παρά μόνο για το 5% αυτής που είναι τα εμπορικά ζητήματα;!
Παύλο, η κατάσταση είναι δραματική όσο ποτέ άλλοτε. Έφυγε ο προδότης και ήρθε αυτός που θα διατηρήσει την προδοσία;
Όλοι όσοι ψήφισαν ΝΔ πρέπει να τοποθετηθούν σε αυτό το δίλημμα και να απαντήσουν... Εάν δεν υπάρξει επανάσταση συνειδήσεων η "συμφωνία" θα παραμείνει και θα μας χωρίζει χάος τους υπερασπιστές της και τους πολέμιους αυτής.  Θα πρόκειται για εθνική τραγωδία αν επικρατήσει η προβοκατόρικη γραμμή Συρίγου και των σημερινών υπουργών που λένε, ότι δεν ακυρώνεται αυτή η διμερής συμφωνία. Σημειώνω ότι ΔΕΝ είναι καν διεθνής αφού ΔΕΝ είχε την αιγίδα του ΟΗΕ επί του συνόλου της, καθώς είχε  ΜΟΝΟ μια περιορισμένη αιγίδα -εντολή στον Νίμιτς ΜΟΝΟ για το ΟΝΟΜΑ και όχι για μια " Στρατηγική συμφωνία κλπ".
Όλα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίες, και στην περίπτωση ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ. 
Ο καθένας και οι ευθύνες του. 
Ο Σεπτέμβρης θα σημάνει εξελίξεις... ΠΟΤΕ η μεγάλη πλειοψηφία του λαού δεν θα δεχθεί αυτή την προδοσία. Ας διαβάσει ο αξιότιμος κ. Μητσοτάκης την ΕΠΙΣΤΟΛΗ των 73 η οποία απευθύνεται στον ίδιο, και η οποία από προχθές ΚΑΤΕΤΕΘΕΙ στο Προεδριο της Βουλής. Όπως γνωρίζεις συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν δώδεκα αδιαμφισβήτητοι λόγοι ΑΚΥΡΩΣΗΣ. Κανείς πλέον δεν θα μπορεί να  πει στο μέλλον οτι δεν γνώριζε. 

Εγκάρδια, 

Γιώργος Ρωμανός 
Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής