Σάββατο, 20 Ιουλίου 2019

Γ.Γ. Δημ. Τάξης ο αρχηγός της ΕΛΑΣ που παραιτήθηκε μετά το Μάτι!
Έκπληξη πρώτου μεγέθους αποτελεί ο διορισμός από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην πολιτική θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης του Κώστα Τσουβάλα, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥΡΙΖΑ (από τον Φεβρουάριο του 2016) και παραιτήθηκε τον Αύγουστο του 2018 μετά την τραγωδία στο Μάτι!

Μάλιστα, ο Κ. Τσουβάλας μετά την φονική πυρκαγιά στο Μάτι είχε δηλώσει: «είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. Έκαναν εξαιρετική και αποτελεσματική δουλειά σε πολύ κρίσιμους οριακούς χρόνους». 
Συμμετέχοντας δε, στο πάνελ της συνέντευξης τύπου τη νύχτα της καταστροφής στο Μάτι, είχε μπεί στο στόχαστρο της ΝΔ, που ανέφερε σε ανακοίνωσή της: 
«Η θλιβερή παράσταση απόσεισης κάθε ευθύνης που έστησε απόψε η κυβέρνηση, - με την συνδρομή δυστυχώς και των υπηρεσιακών παραγόντων που έχει επιλέξει ως επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας - προκαλεί μόνον οργή. Aνίκανους πολιτικούς γνώρισε και άλλη φορά η χώρα. Αλλά με το θράσος να δηλώνουν ακόμη και υπερήφανοι, ύστερα από μια πρωτόγνωρη εθνική τραγωδία, ποτέ»