Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2019

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!Σαν αντισυνταγματάρχης ήμουνα Δοικητής Τοπογραφικής Μοίρας στη περιοχή ζώνης ευθύνης του Β΄ Σ.Σ. και εφιλοξενούμην από το σύνταγμα Γρεβενών.
Ο Δοικητής του Β΄Σ.Σ. είχε επισκεφθεί το σύνταγμα και ο Διοικητής του συντάγματος είχε παραθέσει γεύμα στο Σωματάρχη στο οποίο προσκλήθηκα από τον Διοικητή του συντάγματος να παρευρεθώ, πράγμα που αποδέχθηκα μετά χαράς.
Οι φήμες ραδιοαρβύλας έφεραν τον Σωματάρχη ως τον επόμενο Αρχηγό του ΓΕΣ.
Στη συζήτηση που ακολούθησε ρώτησα τον Σωματάρχη: «Στρατηγέ, τώρα που θα γίνετε αρχηγός έχετε ετοιμάσει σχέδια που θα εφαρμόσετε άμα τη αναλήψει των καθηκόντων σας;»
Ο Στρατηγός με κοίταξε σαν ΟΥΦΟ και έμενε ενεός.

Επειδή στις ένοπλες δυνάμεις και γενικά σε όλη τη δημόσια Διοίκηση οι κρίσεις είναι αυστηρά κομματικές και κανείς δεν ξέρει ποιός θα γίνει αρχηγός, κατά κανόνα γίνονται τα κομματόσκυλα, τι σχέδια να ετοιμάσει κάποιος για μία αβέβαιη προαγωγή του.
Στη Πολιτική όμως είναι πολύ διαφορετικά.
Ο αρχηγός της αντιπολιτεύσεως είναι εν δυνάμει ο επόμενος Πρωθυπουργός.
Πρώτη φορά είδα αρχηγό αντιπολιτεύσεως να είναι όχι απλά έτοιμος αλλά πανέτοιμος για να αναλάβει την Πρωθυπουργία της Χώρας.
Είχε διαλέξει από καιρό, αν θυμάστε από τότε που έκανε τις συνεντεύξεις του, τους συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν ο καθένας τους ένα πλούσιο βιογραφικό και δεν τους διάλεξε από το πανεράκι των ευκαιριών.
Επίσης είχε έτοιμα στο συρτάρι του όλα τα νομοσχέδια που έχει εξαγγείλει στη προεκλογική του εκστρατεία.
Επέδειξε αποφασιστικότητα και έσκισε τη γάτα από την αρχή. Μου θύμισε τον Καραμανλή τον πρεσβύτερο που κάποιος βουλευτής που είχε πρωτεύσει σε ψήφους στην Αθήνα απήτησε να πάρει υπουργείο και ο Καραμανλής του απάντησε: « Να πάρεις τους 100.000 ψηφοφόρους σου και να φύγεις». Αυτό για την απαιτητική  Όλγα Κεφαλογιάννη.
Έχει αναθέσει συγκεκριμένο έργο στον κάθε υπουργό και υφυπουργό και το με το πρόγραμμα ΜΑΖΙ θα ελέγχει τους πάντες για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Εδώ δεν συμβαίνει το μπάστε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε.
Δεν πρόλαβε η Κυβέρνηση να καθίσει στις καρέκλες και της προέκυψε το πρώτο μίνι ξαφνικό και φονικό μπουρίνι. Αλλά ήταν όλοι εκεί στην ώρα τους. Οι της πρώτης φοράς αριστερά θα είχαν μπερδέψει τα μπούτια τους.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κούλης κατά τους άσπονδους εχθρούς και φίλους του, ήταν αουτσάϊντερ γις την προεδρία του κόμματος. Κατήγαγε περηφανή νίκη και δεν πήρε το δαχτυλιδάκι από τον προκάτοχό του, σαν τον Γιωργάκη και τον Αλέξη.
Αμφισβητήθηκε και λοδωρήθηκε ανηλεώς από εχθρούς και φίλους και μάλιστα από στελέχη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν καταλαβαίνει απολύτως τίποτε. Επιλέγει τον στόχο του, προγραμματίζει, εργάζεται σκληρά και ακατάπαυστα, επιμένει στο στόχο του και επιτυγχάνει. Και όλα αυτά όχι γιατί έχει σπουδές και πτυχία αλλά διότι είναι οργανωτικός, προγραμματικός και γνωρίζει από μάνατζμεντ, άγνωστα πράγματα σε όλους αυτούς που παρήλασαν από το Μαξίμου και παρίσταναν τον Πρωθυπουργό.
«Αρχή παντός έργου μέγιστον».
Καλή επιτυχία στη νέα Κυβέρνηση, για την Ελλάδα ρε γαμώτο.
Είμαι αισιόδοξος!

Δημήτριος Ζιώγας