Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Επιστολή πρόκληση στον ΟΗΕ από τα κατεχόμενα της Κύπρου


Eπιστολή πρόκληση  (με αριθμό Α/73/972-S/2019/633) του Αναπληρωτή Μονίμου Αντιπροσώπου της Τουρκίας στον ΟΗΕ, Rauf Denktas, προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, με την οποία γνωστοποιείται η από 01/08/2019 επιστολή του «Αντιπροσώπου» της «ΤΔΒΚ» στον ΟΗΕ, Ismet Korukoglu.

O Korukoglu αναφερόμενος στην επιστολή της Αναπληρώτριας Μονίμου Αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, Πόλλυς Ιωάννου (23/7/2019),προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, τονίζει ότι «για ακόμα μία φορά, διαστρεβλώνει τα γεγονότα» και ότι οι παραβιάσεις των διεθνών ΚΕΚ αναφορικά με τις πτήσεις στις οποίες αναφέρεται η επιστολή αυτή, λαμβάνουν χώρα εντός του «κυρίαρχου εναερίου χώρου» της «ΤΔΒΚ», επί του οποίου η κυβέρνηση της Κύπρου («Διοίκηση της Νοτίου Κύπρου»), δεν έχει δικαιοδοσία, σε καμία περίπτωση. Το αυτό ισχύει και για τη χρήση των λιμένων της «ΤΔΒΚ» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η επιστολή.
Στην επιστολή του ο Korukoglu, σημειώνει επίσης, ότι η ‘άδικη απομόνωση’ που εφαρμόζεται από την Ελληνοκυπριακή πλευρά στους Τουρκοκύπριους, εκτός του ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, δεν συμβαδίζει ούτε με την προτροπή του π. ΓΓ του ΟΗΕ Kofi Annan, στην έκθεσή του προς το ΣΑ, στις 28 Μαΐου του 2004.
Κατά τ΄άλλα κάποιοι θέλουν να μας πείσουν ότι πρέπει να πάμε σε συνομιλίες “για λύση του Κυπριακού”.
Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την επιστολή.
https://www.militaire.gr